Lagbanner
New York Stadium, 2022-04-09 16:00

Rotherham - Charlton

Inför Rotherham - Charlton   

Inför Rotherham - Charlton   

Charlton är ute på vägarna igen och beger sig till South Yorkshire för match mot Rotherham United, som av allt att döma vill fortsätta sina förberedelser för att vara tillbaka i Championship nästa säsong.

Eftre tre raka segrar i ligan och en bättre trend så är vi ännu en gång på platsen där ingen förstår sig på Charlton Athletic. En slarvig hemmamatch mot Lincoln innebar förlust förra helgen och i veckan blev det endast en poäng i derbyt mot ett nedflyttningshotat Wimbledon. Charlton har på de två senaste matcherna upprätt mediokert och lika opålitligt som man gjort under större delen av säsongen. Det går aldrig att konstatera vart man har den här upplagan, mer än att det kommer sluta med en placering på tabellen under halva – vilket givetvis är en stor besvikelse. Det är inte särskilt mycket kvar att spela men känslan är att Charlton definitivt redan har checkat ut från den här säsongen.

Med på bortamatchen i Rotherham kommer inte tre bekräftade spelare att följa med. Sam Lavelle är skadad säsongen ut, Ryan Inniss avtjänar en välförtjänt avstängning efter sitt röda kort och Chuks Aneke skada gör att det inte ser ut att bli mycket av hans vårsäsong. På pluskontot är Alex Gilbey tillbaka från sin avstängning. Det verkar också råda lite oklarheter kring Ben Purrington på grund av en förslitning men han ska nog kunna följa med i någon roll.

 Rotherham har ännu en gång lyckats göra bra ifrån sig i League One och har brett vägen för ett nytt avancemang tillbaka till Championship. Man är inför helgens omgång placerad på 3:e plats men marginalerna är på deras sida. Med två matcher färre spelade än MK Dons ovanför och endast två poäng upp så finns det fina möjligheter att ta tillbaka den direktplats som man bevakat mer eller mindre hela säsongen. Man är ett tungt och rejält lag som är tunga att möta oavsett när. Kanske ser dock deras form ut att vara någorlunda opålitlig för tillfället. Detta med endast en vinst på de fem senaste matcherna och dessutom mot relativt överkomligt motstånd. Senaste förlusten mot Shrewsbury (0-3) måste varit en rejäl käftsmäll. Sedan ska det sägas att de under söndagen lyfte bucklan i EFL Trophy och därmed redan säkrat en av två realistiska troféer. För att återkoppla till den opålitliga formen ska det dock tilläggas att det krävdes förlängning för att besegra League Two laget Sutton United (4-2) i finalen.

Nu kan man uppleva att Rotherham skrivs ner något och att det från undertecknads håll försöker leta anledning att göra matchen mer jämn än vad den egentligen är. Lite så är det också. Med handen på hjärtat råder det givetvis ingen tvekan om att Rotherham är dunderfavoriter i lördagens omgång och Charlton ska vara glad om man reser hem med någon poäng. 

The Addicks fem senaste ligamatcher: Wimbledon 1-1 (b), Lincoln 1-2 (h), Doncaster 0-1 (b), Burton 2-0 (h), Gillingham 1-0 (h).
OFVVV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 11
Conor Washington - 10
Elliot Lee – 3

The Millers fem senaste ligamatcher: Shrewsbury 0-3 (h), Lincoln 2-1 (h), Wycombe 0-0 (b), MK Dons 1-2 (h), Shrewsbury 0-0 (b).
FVOFO
Bästa målskyttar Rotherham
Michael Smith – 17
Freddie Ladapo – 11
Daniel Barlaser – 9

Avspark: 16.00
Arena: New York Stadium, Rotherham
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-08 21:20:31
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson