Lagbanner
Hillsborough Stadium, 2022-02-26 16:00

Sheffield W - Charlton

Inför Sheffield Wednesday – Charlton
Johnnie Jackson upplever sin jobbigaste tid under sin färska tränarkarriär.

Inför Sheffield Wednesday – Charlton

The Addicks beger sig till klassisk mark när säsongens premiärmotståndare Sheffield Wednesday välkomnar till match på Hillsborough Stadium.

Det har gått snabbt utför och plötsligt ser Charltons form blodröd ut. Fyra raka förluster är verkligheten och det kan bli fem raka om inte Charlton tar sig samman i eftermiddagens bortafight mot onsdagslaget. Fem raka förluster vore en svit vi inte ens nådde upp till under degraderingssäsongen i Championship 19/20. Nu ska ingenting tas ut i förskott men vi är väl alla medvetna om att Charlton inte går in som favoriter i Sheffield.

Ska vi stanna till vid något positivt så var trots allt prestationen mot MK Dons i tisdags ett steg framåt. Det är en klen tröst att hålla fast sig vid men det blir samtidigt för jobbigt att bara hänga fast sig vid det negativa. Man är på rätt sida strecket och det finns tillräckligt många matcher kvar för att uträtta något vettigt. Sedan har man den skadesituation som varit att skylla på. Det har inte varit optimalt att ta sig an Wigan, Oxford och MK Dons med den anfallsuppsättning som funnits tillgänglig. Till dagens match finns det positiva nyheter i att Scott Fraser har tränat efter att ha varit sjuk i Covid och att Jayden Stockley har kört på med laget efter lång skadefrånvaro. Troligtvis kommer matchen för tidigt sett ur Washington och Anekes perspektiv, medan Sean Clare är avstängd, Forster-Caskey är skadad och Blackett-Taylor likaså. Gällande Mason Burstow, som skadade sig i tisdags, råder det oklarheter.

Det börjar bli en vana men återigen möter Charlton ett lag som kommer med en fin form i ryggen. En förlust på de sex senaste matcherna har stärkt ett Sheffield Wednesday, som annars blandade och gav under höstsäsongen. Det är inte alltid lätt att degraderas och motsvara omedelbara förväntningar och det är Wednesday ett nytt exempel på. Den senaste tidens trepoängare har bidragit till att man närmat sig playoffplatserna och nu är det bara en poäng upp till 5:e plats den egna 8:e platsen. Det är sedan inte bara att Wednesday är det tredje formstarkaste laget i divisionen som talar till deras fördel idag utan man har även den femte starkaste hemmaformen.

Talar vi om skadelistan så ser vi även att Wednesday är hårt drabbade. Dominic Iorfa, Harlee Dean, Chey Dunkley, Dennis Adeniran, Fisayo Dele-Bashiru, Olamide Shodipo, Tyreece John-Jules och Josh Windass utgör den. Samtidigt ser Sam Hutchinson, Nathaniel Mendez och, lagets bäste målskytt, Lee Gregory ut att vara tillbaka.

The Addicks fem senaste ligamatcher: MK Dons 0-2 (h), Oxford 0-4 (h), Wigan 2-1 (b), Bolton 2-1 (b), Wimbledon 3-2 (h), Portsmouth 1-2 (b).
FFFFV
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Elliot Lee – 3

Wednesdays fem senaste ligamatcher: Doncaster 1-3 (b), Rotherham 0-2 (h), Wigan 1-0 (h), Burton 0-2 (b), Morecambe 2-0 (h).
VFVVV
Bästa målskyttar Wednesday
Lee Gregory – 8
Barry Bannan – 5
Florian Kamberi – 4

Avspark: 16.00
Arena: Hillsborough  
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-26 09:43:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson