Lagbanner
2022-10-22 16:00

Shrewsbury - Charlton

Inför: Shrewsbury – Charlton

Inför: Shrewsbury – Charlton

The Addicks kommer från säsongens bästa insats, två raka segrar och en bevarad obesegrad svit på hemmaplan. Nu är det upp till bevis om denna positiva vecka går att förlänga och framför allt tillämpa positiva insatser även på bortamark, som till exempel New Meadow i Shrewsbury.

Ja, man brukar skriva att det snabbt kan gå utför men det gäller givetvis samma sak åt andra hållet också. League One-säsongen är lång – det vet vi alla om – och därför är detta något som liksom hör till de 46 omgångarna. Nu ska man dock få passa på att njuta lite över hur himla bra Charlton Athletic helt plötsligt har sett ut över två (hemma)matcher på en vecka. En pigg nykomling i Exeter City manövrerades förra tisdagen (4-2) och Charlton fortsatte vara taggade till tänderna när ett välförtjänt uppsnackat Portsmouth kom på besök i måndags. Charlton passade på att stå för sin genomgående bästa insats för säsongen och segrade med klara 3-0. Bortamatchen mot Sheffield Wednesday är faktiskt motbudet till denna tillfälliga kröning men den faller givetvis på att det slutade med torsk för Charlton.

Korrigeringarna som utåt sett ser ut att vara orsakerna som gjort laget till det bättre är formationsändringen till 4-4-2 och valet att spela med en kollega till Jayden Stockley på topp. Inte för att det fått Stockley att börja göra mål men rollfördelningen har blivit tydligare, bättre och lämpligare. Det ser ut som att fler spetsegenskaper kommer till användning och det kan vara en avgörande skillnad som förvandlar en insats till det bättre och tre poäng.

I spelartruppen är läget följande att Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn är självklara att missa matchen på grund av skador. Ben Garner meddelade även under fredagens presskonferens att ytterligare ett namn har adderats till denna listan men den spelaren förblir ännu anonym. Det är tråkigt att tänka så men man får ändå hålla tummarna att det är ”rätt” spelare. I Shrewsburylägret är George Nurses och Daniel Udoh långtidsskador, medan Matthew Pennington och Julian Da Costa kan återvända och förstärka försvarslinjen i första hand.

Shrewsbury Town ser ut att för första gången på många säsonger ta steg framåt. Tur är väl också det för manager Steve Cotterill som verkligen fått tid och förtroende att få till det här. Man har de senaste säsongerna betraktats och verkat som ett trist och hårt kämpande lag på den undre halvan, men nu har mer kvalité övertygats till truppen och för tillfället står man den här säsongen på en 8:e plats i tabellen - för att inte glömma Charltons placering som nu klättrat till en 10:e plats efter två vinster. Trots svaga slutplaceringar de två senaste säsongerna så är, eller har det, alltid varit svårt att besöka bygden och det lär inte vara enklare nu när truppen besitter de spelare som den gör. Samtidigt ligger det en förväntan på att det således ska bjudas upp till mer dans än vad man är van vid i Shrewsbury och det kan faktiskt gynna Charlton mer än det motsatta.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Portsmouth 3-0 (h), Exeter 4-2 (h), Lincoln 0-0 (b), Oxford 1-1 (h), Barnsley 3-1 (b)
VOOFO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 4
Scott Fraser – 3
Corey Blackett-Taylor – 3

Shrewsburys fem senaste ligamatcher: Fleetwood 0-1 (b), MK Dons 2-1 (h), Cheltenham 2-0 (b), Burton 2-1 (h), Port Vale 2-1 (b)
VVFVF
Bästa målskyttar Shrewsbury
Tom Bayliss – 3
Ryan Bowman – 2
Christian Saydee – 2

Avspark: 16.00
Arena: New Meadow, Shrewsbury  
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-21 22:43:41
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson