Lagbanner
2020-12-05 16:00

Shrewsbury - Charlton

Inför Shrewsbury Town - Charlton
ALex Gilbey bäst senast. Får han starta idag?

Inför Shrewsbury Town - Charlton

Matcherna duggar tätt. Idag reser The Addicks mot slottet i Shrewsbury för att belägra hem tre poäng.

Ny helg, ny match och vi förväntar oss en ny reaktion från Charltons håll. Kravställningen är högre än vad onsdagens prestation mot MK Dons visade och därför är det ett gyllene tillfälle att tysta kritikerna med att studsa tillbaka till segerstigen idag. Laget var i samma sits förra helgen, när man visade karaktär och moral i Ipswich efter den mörka tisdagen i Burton.

Den ojämna formen gör det svårt att förutspå hur prestationen kommer se ut idag men samtliga i laget borde vara rejält revanschsugna för att ta sig upp på rätt köl igen. Charlton hankar sig just nu fast vid en 4:e plats i tabellen, med tre poäng upp till Lincoln och uppflyttningsstrecket. Hull City är i topp just nu och är det laget som lyser starkast både spel- och formmässigt.

Till matchen kommer inte Paul Smyth, Alfie Doughty, Ryan Inniss, Dylan Levitt och Deji Oshilaja finnas tillgängliga. Smyth frånvaro beräknas bli fyra veckor lång och han missar därmed troligtvis hela mysiga decembermånad. Övriga namn har samma bekymmer som tidigare rapporterats. Roligare är att Ian Maatsen har vilat upp sig efter en avstängning och att Jake Forster-Caskey verkar ha blivit kvitt sin skavank. Om jag får dirigera upp positionerna hade jag ställt upp med följande manskap: Amos, Matthews, Pratley, Famewo, Maatsen, Watson, Shinnie, Williams, Morgan, Aneke, Washington. Shrewsbury är ett lag man ska kunna luckra upp med den kreativitet som många spelare i Charlton besitter. En mer offensivt lagd startelva borde därför vara att vänta.

Shrewsbury Town har under hela säsongen hittills tillhört tabellens nedre regioner och gör så även inför dagens match. Ett sådant faktum går sällan obemärkt förbi och lämnar ofta konsekvenser efter sig. Shrewsbury agerade för någon vecka sedan och avskedade den dåvarande tränaren och före detta Hull-försvararen Sam Ricketts. In har Steve Cotterill kommit för att ryta igång kollektivet. En situation med en ny tränare på plats gör det ganska svårt att säga vart Shrewsbury står för tillfället. Ett tränarbyte är alltid en möjlighet för att skapa en effekt och laget tog i senaste matchen en väl godkänd poäng mot Accrington. Spelarmaterialet är däremot samma som innan och jämförs det med Charltons, position för position, så är det klart att det är fördel för gänget i rött.

Mina främsta minnen av Shrewsbury som motståndare är när de gjorde en supersäsong 17/18, tog sig till Play-off och väl där slog man ut Charlton i semifinalens dubbelmöten. Laget fick till slut inte kröna säsongen med en uppflyttning, utan man förlorade den följande finalen mot Rotherham. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, men det blir ett kärt möte när lagen drabbar samman igen i eftermiddag. 16.00 på New Meadow, Shrewsbury.

Charltons fem senaste ligamatcher: - MK Dons 0-1 (h), Ipswich 0-2 (b), Burton 4-2 (b), Gillingham 1-1 (b), Fleetwood 3-2 (h).

Shrewsburys fem senaste ligamatcher: - Accrington 2-2 (h), MK Dons 2-2 (b), Ipswich 2-1 (b), Swindon 3-3 (h), Burton 1-1 (h).

UP THE ADDICKS!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-12-05 13:01:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson