Lagbanner
2022-12-07 20:45

Stockport - Charlton

Inför: Stockport County – Charlton (FA-Cupen Omgång 2)     
Lucas Ness tog för sig i helgens ligaspel och kan mycket väl få chansen i kväll igen.

Inför: Stockport County – Charlton (FA-Cupen Omgång 2)     

Det är turbulenta tider i Charlton Athletic och då ska The Addicks resa till Greater Manchester och Stockport för att riva av omspelet i FA-cupens andra omgång

Ja, det är vad man får kalla en minst sagt rörig vecka som vi lever i just nu. Det är ingen nyhet längre men det har fortfarande inte heller riktigt landat att klubben – eller ägare Thomas Sandgaard – valde att säga upp avtalet med huvudtränare i måndags, efter endast sex månader i tjänst. Garner var tränarnamnet som Sandgaard själv pekade ut och rekryterade för en övergångssumma från Swindon Town i juni, med motiveringen att han stod för den typ av fotboll som Sandgaard ville ta Charlton in i en ny tid med. Spelartruppen skräddarsyddes däremot inte utefter Garners löften, eller Sandgaards påstådda vision, under sommaren och såväl prestationerna som resultaten har blivit därefter – ömsom bra, ömsom undermåliga, vilket får sägas vara ganska naturligt och logiskt med tanke på förutsättningar och den process som klubben uppgett befinna sig i. Förvånansvärt nog höll endast detta samarbete – mellan Garner och Sandgaard – i knappa sex månader och klubben står nu för fjärde gången utan tränare under Sandgaards två år som ägare.

Mitt i allt detta pågår en säsong och redan två dagar efter Garners avsked ska Charlton spela tävlingsmatch i FA-cupens andra omgång. Det är en så kallad omspelsmatch, som tvingades fram p.g.a. att Stockport kvitterade sent till 2-2 i första matchen på The Valley för någon vecka sedan. En cupmatch i FA-cupen får inte sluta oavgjort, utan medför att en ny match ska avverkas för att få ett avgörande.

Precis som förväntat är det Anthony Hayes som har klivit in i den tillfälliga tränarrollen och det är därmed han som basar över laget i kvällens drabbning i Stockport. Hayes har klättrat som tränare genom klubbens akademi och vikarierade redan i våras som en del av Johnnie Jacksons ledarstab. Den rollen blev sedan permanent under sommaren när Garner anlänt. Det har inte kommunicerats något angående assisterande Scott Marshalls vara i klubben men allt pekar på att han gör sin följeslagare Garner följe. För till kvällens match kommer det även finnas en tillfällig assisterande vid Hayes sida och det är ingen mindre än Jason Pearce som tillfälligt flyttas upp från sin roll som tränare i U18-laget. Pearce känner vi alla till genom sina säsonger som spelare och lagkapten för klubben, och avslutade ju faktiskt sin aktiva karriär så sent som i våras. Detta för att sedan direkt sugas in i organisationen som en akademitränare. Det är väl egentligen det enda som kittlar lite spännande i den här röran som Sandgaard försatt klubben i.

Ser vi lite kort till spelartruppen så avtjänar Jayden Stockley sin sista match som avstängd i kvällens match. Inte för att Stockley gjort något vidare väsen av sig den här säsongen men det känns ändå smidigt att två av den tre matcher långa avstängningen kunde avtjänas genom matcher i FA-cupen. Han är därmed tillbaka till lördagens bortakamp i Morecambe. Utöver Stockley är Terell Thomas, Miles Leaburn, Eoghan O’Connell, Conor McGrandles, Mandela Egbo och Joe Wollacott skadade. Här bedöms Thomas och Leaburn ligga närmst en comeback, men det är alltså inget som är aktuellt i kväll. 

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-12-07 14:10:05
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson