Lagbanner
2021-04-10 16:00

Sunderland - Charlton

Inför Sunderland AFC - Charlton
Möjligtvis beträder Akin Famewo en startelva igen i eftermiddag.

Inför Sunderland AFC - Charlton

Åtta matcher återstår av säsongen 20/21 och av de åtta matcherna kanske den mest inspirerande av dem går av stapeln vid 16.00 imorgon. Charlton Athletic beger sig den långa vägen till Northumbria i nordost, för match på Stadium of Light mot Sunderland.

Charlton kommer från en veckas ledighet då den egentlig vecko- och toppmatchen mot Lincoln blev framflyttad till majmånads inledning på grund av ett Covid utbrott hos den planerade motståndaren. I stället blev det en ny ledig träningsvecka att ta sig an för den nykomponerade ledarstaben med Nigel Adkins i spetsen. Inte helt fel få lite extra ledigt när de övriga lagen fick klämma in nya 90 minuter innan helgen. Ur ett Charltonperspektiv har man då kunnat njuta lite extra av den finfina insatsen i Doncaster på långfredagen och på flera håll börjar tabellen nu jämna ut sig efter att övriga lag spelat sina matcher i måndags. Nu är det snarare Charlton som har en eller två matcher att ta igen på konkurrenter som Hull, Peterborough, Gillingham och Oxford.

Det är ett förhållandevis friskt Charlton för dagen. Akin Famewo missade matchen i Doncaster men ska vara tillbaka nu. Ryan Inniss var tillbaka senast och har inte fått något bakslag efter en ny träningsvecka. På pappret är det bara Conor Washington som inte är uttagningsbar av spelartruppens namn.

I senaste omgången stod Charlton för en mycket bra och stabil insats, när Doncaster besegrades med 0-1 på bortaplan. Ian Maatsen blev målskytt och imponerade överlag i sin nya position som högerytter. Defensiven släppte in till mycket bakåt och om det är den 4-3-3 formationen som Adkins arbetat in under sina första veckor så får man säga att han fick ett trevligt första utfall. En insats av minst samma klass från kollektivet kommer krävas idag om Charlton ska lyckas få med sig något vettigt från seriens kanske svåraste bortamatch.

Det borde vara muntrare än på länge i skeppsvarvsstaden. Sunderland AFC befinner sig efter 38 spelade matcher på 3:e plats med 71 poäng. Man har två respektive fem poäng upp till närmsta konkurrenterna Peterborough och Hull men samtidigt en respektive två matcher att ta igen på dem. Vid full utdelning skulle alltså Sunderland kunna beträda topplaceringen. Inte konstigt vore väl det heller. Laget har endast förlorat fem matcher vilket är överlägset bäst i serien. Med andra ord har man förhållit sig påtagligt svårslagna under säsongen och poängen har därmed, i varierad mängd, trillat in under veckorna. Under Phil Parkinsons ledning hade jag svårt att tro att Sunderland skulle ha en chans på en uppflyttning, även om man då också förhöll sig svårslagna. Sedan Lee Johnsons ankomst i december har dock allt börjat lysa klarare och det har sett ut som en ”match made in heaven” sedan han börjat omvandla enpoängare till trepoängare. Lee Burge har släppt in minst antal mål i serien, Max Power har blivit en resolut ytterback, Aiden McGeady är åter divisionens bäste spelare efter en renässans, Jordan Jones var januarifönstrets starkaste värvning och Charlie Wyke har haft världens målstim under våren. Ja det finns ett par namn att hålla ögonen på i eftermiddag. I måndags lyckades man få med sig ett 1-1 resultat från Peterborough och förlängde då bara formkurvan som innebär att man inte förlorat sedan den 9/2 mot Shrewsbury.
Till dagens match verkar inte Jake Vokins, Tom Flanagan, Jordan Willis och den viktige försvararen Bailey Wright finnas tillgängliga. Det skulle kunna tyda på försvarsproblematik men där har vikarierande Luke O`Nien övertygat stort i sin nya position.

Det finns anledning att komplettera den allsvenska premiären med en extra skärm efter cirka en timme. 16.00, Sunderland – Charlton.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Doncaster 0-1 (b), AFC Wimbledon 1-1 (b), Bristol R 3-2 (h), Shrewsbury 1-1 (h), Northampton 2-1 (h).
VOVOV

Sunderlands fem senaste ligamatcher: - Peterborough 1-1 (b), Oxford 3-1 (h), Bristol R 0-1 (b), Lincoln 1-1 (h), Accrington 0-2 (b).
OVVOV

UP THE ADDICKS!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-10 10:01:40
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson