Lagbanner
2021-10-23 16:00

Sunderland - Charlton

Inför Sunderland – Charlton
Från vårens möte som slutade med Charlton seger (1-2) på Stadium Of Light.

Inför Sunderland – Charlton

Johnnie Jackson har på kort varsel tagit över huvudansvaret tillfälligt och drar i trådarna när Charlton reser till Tyne & Wear för möte med den högt flygande draken Sunderland AFC.

Ja, den här matchen kommer få stå som en egen stolpe när säsongen någon gång ska summeras framåt våren. Klubbledningen tog tidigare i veckan beslutet att bryta med Nigel Adkins som huvudtränare på grund av alldeles för bristande resultat. Adkins blev därmed den förste person att råka ut för detta i årets upplaga av divisionen och i vilken riktning klubben går gällande managerfrågan är ännu något oklart. Klart är i alla fall att Johnnie Jackson leder laget framöver och som assistent står Jason Euell.

Av ovan stycke att döma är alltså Charltons form fortsatt bedrövlig. Efter landslagsuppehållet har man förlorat mot Lincoln (2-1) och Accrington Stanley (2-3) under tisdagen. Man ligger kvar på sin sämsta tabellplaceringsposition i historien, det vill säga 22:a plats. Nio poäng är inspelade och det är två upp till närmsta lag i Shrewsbury och ytterligare två upp till Fleetwood på 20:e, vilket måste bedömas som överlevnadsmark. Sägas ska dock att Fleetwood har en match mindre spelad och the Shrews en match mer.

I matchtruppen kommer Harry Arters närvaro vara osäker och det lär nog avgöras under denna morgon huruvida han reser med på den långa bussresan. Utöver detta frågetecken ska det inte vara fler än de som sedan tidigare är långtidsskadade.

Sunderland får sägas vara det lag som inlett den här säsongen bäst av alla lag. Det är inte bara om ni frågar mig utan tabellen talar sitt tydliga språk just nu. På 12 matcher har Sunderland fått ihop 28 poäng och det ger för tillfället en 2:a plats i tabellen. Det är ett poäng upp till ledande Plymouth men dessa har samtidigt två matcher fler spelade. Man kan också ställa detta i kontrast till Charlton då som har 9 poäng på 13 matcher…Det räckte inte hela vägen direkt förra säsongen för Lee Johnson men nu har han fått en sommar på sig och det ser onekligen bra ut än så länge. Kvalité finns det gott om i truppen och man har lyckats ersätta målskyttet från Charlie Wyke med Ross Stewart som gjort nio mål fram till idag. Formen är det heller inga fel på. Man kommer från tre raka bortamatcher i ligan och två av dessa har slutat med vinst, medan storförlusten i Portsmouth är enda snytingen hittills. Mellan dessa matcher kan också två vinster i Papa Johns Trophy adderas (Lincoln & Man Utd u21).

Nej, det är väl egentligen inte särskilt mycket som talar för Charlton i en bortamatch mot Sunderland just nu. På pappret skulle detta kunna vara en absolut jämn och uppskriven toppmatch men där är vi inte idag. Ändå känns det inspirerande att se hur grabbarna i the Addicks ta sig an denna uppgift. Med förändringarna som varit i veckan får det här ses som en nystart mitt under ligaspelet och jag ser det lite som en ny ligapremiär. Av egen upplevelse är det också ibland ”enklare” att spela mot bra lag och därför hoppas jag att Charlton bara går ut och kör idag. Ge järnet och vänd tankarna till att något bättre är på gång.   

The Addicks fem senaste ligamatcher: Accrington 2-3 (h), Lincoln 2-1 (b), Fleetwood 1-2 (b), Bolton 1-4 (h) Portsmouth 2-2 (h).
FFVFO
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 4
Jonathan Leko – 2
Josh Davison – 2 

Sunderlands fem senaste ligamatcher: Crewe 0-4 (b), Gillingham 1-2 (b), Portsmouth 4-0 (b), Cheltenham 5-0 (h), Bolton 1-0 (h).
VVFVV
Bästa målskyttar Sunderland
Ross Stewart – 9
Carl Winchester – 3
Aiden McGeady – 2

Avspark: 16.00.
Arena: Stadium of Light, Sunderland.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Redsssssssssss!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-10-23 10:21:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson