Lagbanner
2020-12-19 16:00

Swindon - Charlton

Inför Swindon Town - Charlton
Washington har gjort flest mål för Charlton i år.

Inför Swindon Town - Charlton

Lördag och bortamatch mot nykomlingen Swindon Town, när Charlton går för andra raka seger.

Charlton beger sig idag västerut för att ta sig an Swindon Town på County Ground. Laget fick på nytt en hel träningsvecka i kroppen, sedan tisdagens match mot Bristol Rovers blev framflyttad på grund av Covid-19. Samma sak är bekräftad gällande matchen mot Peterborough (29/12) som även den är framflyttad till framtiden. Dystra nyheter men vi ska göra vad vi kan för att komma undan med så många poäng som möjligt, när Charlton nu ska beta av två av fyra nykomlingar i de närmsta omgångarna. Idag väntar som sagt Swindon, och nästa vecka, på annandagen, är det Plymouth på hemmaplan.

Swindon Town är en motståndare som vi redan hunnit känna lite på i år. Lagen ställdes mot varandra i septembers tidiga skede när den första omgången av Ligacupen skulle avgöras. Ur den kampen gick Charlton segrande (1-3) och det efter mål av Macauley Bonne, Charlie Barker och Chuks Aneke. Det har hänt en hel del i The Robins sedan dess. Richie Wellens står inte längre vid tränarbänken utan fick lämna över till John Sheridan i början av novembermånad. Sheridan har vi också redan stött på en gång tidigare i år, då han så sent som i oktober tränade Wigan Athletic när vi ställdes mot dem.

Det är som bekant inte alltid lätt att vara nykomlingar och Swindon är väl den nykomling som genomgående varit lokaliserad till tabellens bottendelar. Plymouth Argyle är för tillfället också på väg dit, efter att ha inlett säsongen piggt men nu sjunkit som en sten med sex raka förluster i seriespelet. Crewe Alexandra, som enligt mina förutsägelser skulle vara den svagaste nykomlingen, har visat sig vara det motsatta och uppträder stabilt. Imponerande! Northampton Town är även de tabellens nedre regioner men är alltjämt en tufft lag att möta och har tillräckligt med poäng för att hålla sig ovan det så förödande strecket.

I Swindon, som annars är nykomlingen som vann League Two förra året, kommer inför dagens match att troligtvis få klara sig utan Rob Hunt och Tom Broadbent. Övrigt i spelartruppen är Jonathan Grounds, Anthony Grant, Jack Payne och Brett Pitman spelare som man råkat på tidigare under sin livstid. Swindon har inför dagens match fyra raka förluster och en av dessa kom i tisdags när man förlorade mot Doncaster med 2-1. En fördel till Charlton här skulle kunna vara att man fått mer vila mellan omgångarna men formen har också på sistone varit ojämn.

I Charlton är det mesta oförändrat sedan segermatchen mot AFC Wimbledon. Truppen kommer med största sannolikhet vara densamma sedan statusen kring Shinnie, Famewo, Inniss, Doughty, Morgan och Smyth fortfarande gör dem indisponibla. I den haltande tabellen har Charlton spelat 16 matcher med 30 poäng inspelade på dessa. Man ligger för tillfället på en 7:e plats men skulle faktiskt vid en utjämnad tabell kunnat leda serien. Portsmouth gör det inför helgen med 35 poäng på 19 spelade matcher. Tidigare så suveräna Hull City verkar på sistone fått fel drivningsmedel i tanken, eftersom man igår ådrog sig sin tredje raka förlust (Portsmouth, 0-2). Ett intressant tabelläge helt klart, där Charlton kan lämna ett avtryck under decembers andra hälft.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Wimbledon 5-2 (h), Shrewsbury 1-1 (b), MK Dons 0-1 (h), Ipswich 0-2 (b), Burton 4-2 (b).

Swindon fem senaste ligamatcher: - Doncaster 2-1 (b),  Fleetwood 0-1 (h), Gillingham 2-0 (b), Crewe 4-2 (b), Oxford 1-2 (b).

COYA!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-12-19 09:05:48
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson