Lagbanner
Bescot Stadium, 2022-08-23 20:00

Walsall - Charlton

Inför: Walsall – Charlton (Ligacupen: Omgång 2)

Inför: Walsall – Charlton (Ligacupen: Omgång 2)

The Addicks ger sig ut på vägarna i Ligacupens andraomgång och reser till Birminghams norra förorter för tävlingsmatch mot Walsall FC från fjärdedivisionen.

Vi har passerat hälften av augusti, övergångsfönstret är fortfarande öppet, och Ligacupens andra omgång är här. Charlton Athletic är fortfarande ett deltagande lag och gör sig redo för en ny veckomatch, denna gång på bortaplan. Att man fortfarande är kvar i tävlingen gör inte särskilt mycket med en. Det är bara andra omgången och det skulle vid ärlighetens namn inte göra särskilt mycket om det tog stopp här ikväll, detta då Ligacupen inte är prioriterad. Men det är en fin möjlighet för att rotera truppen och erbjuda speltid till yngre förmågor och de som fått stå tillbaka i ligaspelet. För många av spelarna kan det göra gott och bjuda på oförglömliga minnen. Fråga bara Aaron Henry som troligtvis för alltid kommer hålla Ligacupen kär, i och med sitt pangskott i krysset, framför Covered End, i förra cupomgången mot QPR.

Förra omgången blev också till en riktig behållning, utöver Aaron Henrys klassmål. Charlton stod upp bra mot ett etablerat QPR och gjorde sig inte alls oförtjänta av avancemanget, som säkrades via en straffläggning. Flera spelare visade upp sig från en övertygande sida och det var säkert den här matchen som gjorde att till exempel Charles Clayden tog sig närmre speltid i ligan också. På pappret har man nu, i jämförelse med QPR, erhållit en ”lättare” lottning i Walsall FC och oddsmässigt kommer man ses som favoriter att ta sig till en tredje cupomgång. En omgång Charlton inte har haft att göra med på många år.

Ett avancemang är dock lättare sagt än gjort. Det blev inte minst tydligt i förgående omgång där majoriteten av deltagarna från Championship sa hejdå. Att Walsall är ett motstånd från League Two ska heller inte göra att man låter sig luras. För många – däribland mig själv – är klubben förknippad med tillhörighet i åtminstone League One och där var man hemmahörande senast säsongen 2018/19. Laget har under Michael Flynns ledning börjat relativt positivt i ligan med åtta poäng på fem omgångar. Två vinster, två oavgjorda och en förlust. Flynn som har ett gott rykte om sig efter sina säsonger med Newport County, gjorde under sommaren en helrenovering av Walsall som till stora delar har ett nytt lag på pappret. Om det bär frukt direkt återstår att se men det ser redan bättre ut än vad man lyckats prestera under de senaste säsongerna i League Two. För att ta sig till denna cupomgång besegrades ligakonkurrenten Swindon Town med 2-0 i första rundan.

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-23 14:14:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson