Lagbanner
2022-02-12 16:00

Wigan - Charlton

Inför Wigan – Charlton

Inför Wigan – Charlton

Charlton gör nästan samma resa för andra gången på en vecka och det är ingen lättare uppgift som väntar denna gång. Topptippade och topplacerade Wigan Athletic väntar på bortaplan.

The Addicks kommer inte från någon höjdare omgång. Formen var visserligen god inför bortamatchen mot Bolton men insatsen var inte godkänd och Wanderers tog till slut hem en bekväm uddamålsseger, vilket snyggade till deras siffror än mer. Charlton trillade ner två placeringar i tabellen till 13:e plats på grund av förlusten och vänder nu upp till Greater Manchester för en ny match.

Motståndare är Wigan Athletic. Ett Wigan som motsvarat sina höga förväntningar sedan ägarbytet och för tillfället erhåller 2:a platsen i tabellen. Detta görs med 56 inspelade poäng men endast 27 spelade matcher. Rotherham har gjort ett litet ryck ovanför men med tre matcher färre spelade har Wigan alla möjligheter att haka på där. De båda lagen har verkligen satt sig i en fin position vad det gäller direktuppflyttningsplatserna inför våren. Det är inte heller alltid en så påtaglig satsning går hem (host Ipswich, host Charlton) men för Wigan har det mesta prickat rätt redan från start. Flera av de namnkunniga nyförvärven har gjort sitt men lite överraskande är det Will Keane och Callum Lang som klivit fram och imponerat mest. Formen är det väl egentligen inte heller fel på, även om The Latics inte vunnit på tre matcher och faktiskt förlorade i senaste matchen borta mot Sheffield Wednesday.

Det väntas inga förändringar i Charltons matchtrupp sedan senast. För Wigans del är Gwion Edwards tillbaka från avstängning och nämnde skyttekungen Will Keane kan vara redo efter en skadekänning. Tom Pearce och långtidsskadade Jason Cousins, Thelo Aasgaard och Charlie Wyke lär inte finnas tillgängliga. När Cousins inte kommer till spel får Charlton istället ställas mot sina före detta spelare i målvakt Ben Amos och forward Josh Magennis. Den sistnämnde hämtades in under januarifönstret som naturlig ersättare till Wyke.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Bolton 2-1 (b), Wimbledon 3-2 (h), Portsmouth 1-2 (b), Fleetwood 2-0 (h), Cheltenham 1-1 (b), Crewe 2-1 (b).
FVVVO
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Ben Purrington – 3

Wigans fem senaste ligamatcher: Sheffield W 1-0 (b), Oxford 1-1 (h), Cheltenham 0-0 (b), Gillingham 3-2 (h), Morecambe 1-2 (b).
FOOVV
Bästa målskyttar Wigan
Will Keane – 14
Callum Lang – 9
James McClean – 6

Avspark: 16.00
Arena: DW Stadium, Wigan
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-11 22:27:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson