Lagbanner
2022-04-05 20:45

AFC Wimbledon - Charlton

Inför Wimbledon - Charlton   
Ryan Inniss kan möjligtvis medverka i kvällens derby efter ännu en tid med skadebekymmer.

Inför Wimbledon - Charlton   

Tisdagskvällen bjuder upp till Londonderby, när Charlton gör den korta resan syd västerut till Wimbledon för en drabbning på Plough Lane.

Med tre raka vinster i det vänligare spelschemat så trasslade Charlton till det senast och blev utan poäng i helgens hemmamöte med Lincoln City. Trots många målchanser och spelmässigt framgångsrika perioder i matchen var Charlton får dåliga i vardera straffområden och gav lättvindigt bort nyttiga poäng. Nyttiga i det avseendet att det är jämnt i den nedre halvans ingenmansland och att det trots all besvikelse den här säsongen ser bättre ut att sluta 12:a än på 16:e plats. På grund av de uteblivna poängen i helgen hamnade Charlton nu på en 15:e plats, med två poäng upp till Cheltenhams åtråvärda (ironi) 12:e plats.

Matchtruppen lär på många sätt vara sig lik de senaste veckorna. Chuks Aneke är fortsatt skadad och Alex Gilbey är avstängd i derby på grund av sitt idiotiska ihopsamlande av två gula kort i helgen. Han lär ersättas av antingen Elliot Lee eller Jake Forster-Caskey. Albie Morgan skulle också kunna vara ett alternativ men han har ännu en gång fått se sig peta under en längre tid och har inte ens synts till på en bänkplats. Ryan Inniss uppges vara på bättringsvägen och kan eventuellt ta en plats i truppen men det känns osannolikt att chansa då fler fräscha centrala försvarare finns tillgängliga.

Trots slarvet mot Lincoln och att resultatet skänker någon form av påtaglig opålitlighet över Charltons prestationer så bör man sett till spelare, form och kvalité ha en god möjlighet att göra något bra av derbyt mot Wimbledon. Hemmalaget inledde säsongen relativt piggt men har från december månad fastnat i en orimligt lång negativ spiral och inte vunnit en ligamatch på ofattbara 22 matcher. Senaste vinsten föll mot Accrington (0-2) den 7/12 och det är lätt att konstatera att det har hänt en hel del i världen sedan dess. Förtroende för tränare Mark Robinson satt i under nästa hela denna period men inför förra omgången gjordes förändringen att Robinson fick maka på sig och Mark Bowen, tidigare i Reading, inrättades snabbt i hans ställe. Detta är Wimbledons agerande för att rädda upp den prekära situation man befinner sig i inför avslutningen av säsongen (33 poäng, 22:a plats) och det nya ledarskapet gör ändå laget mer svårbedömda än vad man varit de senaste månaderna. Helgens omgång och Bowens första match bröt dock inte trenden utan slutade med en väntad förlust mot Wednesday. Cheye Alexander, Aaron Pressley och viktige Lee Brown ser ut att vara spelarna som missar derbymatchen, medan Sam Cosgrove eventuellt är tillbaka och det gäller även Luke McCormick som är en av få spelare som varit bra den här säsongen.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Lincoln 1-2 (h), Doncaster 0-1 (b), Burton 2-0 (h), Gillingham 1-0 (h), Accrington 2-1 (b).
FVVVF
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 10
Jayden Stockley – 10
Elliot Lee – 3

Wimbledons fem senaste ligamatcher: Sheffield W 2-1 (b), Cambridge 0-1 (h), Cheltenham 3-1 (b), Lincoln 0-2 (h), Plymouth 2-0 (b).
FFFFF
Bästa målskyttar Wimbledon
Jack Rudoni – 9
Luke McCormick – 6
Ollie Palmer – 5

Avspark: 20.45
Arena: Plough Lane
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-05 16:39:39
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson