Lagbanner
2022-08-27 16:00

Wycombe - Charlton

Inför: Wycombe – Charlton   

Inför: Wycombe – Charlton   

League One-fotboll väntar på nytt och The Addicks tar sig an Wycombe Wanderers på bortaplan.

En ny hektisk vecka ska genomföras. Veckodagarna handlade om spel i Ligacupen, där Charlton lyckades ta sig vidare till tävlingens tredje omgång efter uddamålsseger (0-1) mot Walsall på bortaplan. Nästa omgång är redan lottad och där väntar ett nytt League Two-lag – denna gång Stevenage.

Men på helgerna väntar ligafotboll, så även denna. Och det är det som är fokus och prio ett. Det är en på pappret en tuff bortamatch som väntar, men som under de senaste veckorna artat sig mer hanterlig än på länge. Under de senaste säsongerna har det inte varit någon lek att komma till Adams Park i High Wycombe – och det kommer det inte vara nu heller – men Wycombe är ett av de förväntade topplagen som har inlett säsongen lite opålitligt. Sex poäng på fem matcher, innehållande förluster mot Exeter, Shrewsbury och Bolton. Gareth Ainsworth och hans mannar hade helt klart räknat med mer vid det här laget om man hade frågat dem innan. En anledning till den något svaga starten kan ha att göra med en ganska kännbar skadelista. Namn som Ryan Tazazolli, Sullay Kaikai, Curtis Thompson, Brandon Hanlan och Sam Vokes ser inte ut att komma till spel denna omgång heller och det inkluderar ett par nyckelspelare i framför allt Tazazolli och Vokes. Laget spelade också Ligacupen mitt i veckan och fick känna på en förlust efter 3-1 mot Bristol City.

Charlton följde upp den mycket imponerande insatsen och 5-1 segern mot Plymouth med 1-1 mot Cambridge på hemmaplan. Ett resultat som borde blivit annorlunda, men där Charlton inte heller kom upp i samma nivå för att omvandla sitt spelövertag till seger. En återkommande fallgrop som de säkert arbetar med på träningar för att hantera bättre. Motståndarna Wycombe är ett lag som vi under förra säsongen hade problem med och stod för två svaga insatser mot. Bara det borde vara tillräckligt med tändvätska för att visa att det har skett något till det bättre på SE7. Inom spelartruppen verkar det fortfarande vara för tidigt med en comeback för Mandela Egbo och Chuks Aneke, och det råder tveksamheter kring Conor McGrandles och Corey Blackett-Taylors medverkan på grund av känningar.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cambridge 1-1 (h), Plymouth 5-1 (h), Sheffield W 1-0 (b), Derby 1-0 (h), Accrington Stanley 2-2 (b).
OVFVO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 2
Scott Fraser – 2
Corey Blackett-Taylor – 1  

Wycombe fem senaste ligamatcher: Barnsley 0-3 (b), Exeter 3-1 (b), Shrewsbury 1-2 (h), Bolton 3-0 (b), Burton 3-0 (h).
VFFFV
Bästa målskyttar Wycombe
Admir Mehmeti – 2
David Wheeler – 2
Garath McCleary - 1

Avspark: 16.00
Arena: Adams Park, High Wycombe 
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Addicks!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-27 09:54:16
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson