Lagbanner
Adams Park, 2021-09-18 16:00

Wycombe - Charlton

Inför Wycombe Wanderers – Charlton  
Jonathan Leko var målskytten senast.

Inför Wycombe Wanderers – Charlton  

Charlton reser under lördagen till Wycombe Wanderers anläggning för att plocka säsongens första poäng på bortaplan.  

Ja, under förra helgen satte sig Charlton något djupare i träsket när laget inte lyckades följa upp vinsten mot Crewe med en ny sådan mot Cheltenham. Nykomlingen från Gloucestershire var bättre, framförallt i första halvlek, och tog med sig tre tunga poäng hem från London. Cheltenham lyfte sig mot tabellens mittenskikt genom sin tredje vinst, och Charlton stannade på 20:e plats med fyra poäng. Den sämsta säsongsinledningen på många, många år för the Addicks och det hade varit oförskämt om någon ens hintat om vilken inledning som var på väg när man laddade upp inför premiären i början av augusti.

Det var påtagligt under flera sekvenser i den senaste matchen att samspelet i Charlton brast. Sam Lavelle och Akin Famewo gjorde sina första minuter som mittbackspar och agerade, av förklarliga skäl, inte synkroniserat. Paret lär få förnyat förtroende denna helg då rapporter i veckan bekräftade att Ryan Inniss har ådragit en skada som håller honom borta från spel i cirka två månader. Inniss hade sina återkommande skavanker under förra säsongen med och just därför kändes det extra frustrerande att det inte kommer bli något av första halvan av denna säsong heller. Inhämtandet av Lavelle från Morecambe kom snabbt att visa sig viktigt och han får väl nu främst konkurrens av Jason Pearce och Deji Elerewe om vem som ska komplettera Famewo. På lika lång beräknad tid kommer vi inte heller skymta Ronnie Schwartz som även han skrivit upp sig på långtidsskadelistan under veckan. Ironiskt nog har Schwartz fram tills nu varit matchotränad och inte gått att skymta ändå men nu har han i alla fall givit skäl att det inte behövs frågas efter honom varje helg. Sedan tidigare återfinns Jake Forster-Caskeys namn på listan över långtidsskadade.

De positiva nyheterna innehåller att trion Sean Clare, Alex Gilbey och Ben Purrington samtliga tränade med laget under veckans pass. Närmst spel redan nu borde Clare vara, då Gilbey och Purrington varit frånvarade under närmast hela säsongen (försäsongen inkluderat). De två sistnämnda har viktiga platser att fylla i startelvan vid sina återkomster och är för tillfället mer saknade sett till betydelse. Förhoppningsvis kan Papa Souaré annars vara startklar för vänsterbacksplatsen, som Chris Gunter inte lyckats fylla ut som vikarie.

I Wycombe kommer inte Matt Bloomfield (skada), Nick Freeman (skada) och Anis Mehmeti (avstängd) att komma till spel, medan Dominic Gape kan hälsas välkommen tillbaka. The Chairboys är tillbaka i League One efter det ettåriga besöket i Championship. Trots låga förväntningar levde kampen om nytt kontrakt i andradivisionen till den sista omgången. Väl där var Derby laget som tog poängen som behövdes och Wycombe blev nedflyttade genom en 22:a placering. Sedan dess är det ändå inte särskilt mycket som blivit till det sämre på Adams Park. Gareth Ainsworth är kvar som manager och har drivit projektet sedan 2012, vilket gör honom till den mest långlivade managern i divisionen. Klubben tappade visserligen de offensiva korten, Fred Onyedinma (Luton) och Uche Ikpeazu (Middlesbrough, inför säsongen, men dessa har samtidigt ersatts rakt av med Sullay Kaikai (Blackpool) och Sam Vokes (Stoke).  

Wycombe kommer senast från ett kryss i Oxford (0-9) och en förlust innan de i Sunderland (3-1). Den senaste hemmamatchen slutade däremot med vinst (1-0, Lincoln). Just nu befinner de sig på en 9:e plats med 11 poäng och god möjlighet att blicka uppåt. Det råder alltså ingen tvekan om det är en svår match som väntar för Charlton och att det blir en rejäl prövning om att verkligen visa vart man står.

Det var samtidigt flera intressanta resultat under den förra helgens omgång. Precis som i Charlton så går även nybygget i Ipswich oroväckande tungt. Förra helgen blev det ordentligt med pisk av pigga nykomlingen Bolton Wanderers (2-5). Lincoln fick luft och slaktade Cambridge på bortaplan, medan Fleetwood kan nästan sägas ha gjort samma sak när de vann oväntat stort mot Rotherham (2-4). Även värt att nämna MK Dons och Plymouths trepoängare mot Portsmouth respektive Sheffield Wednesday. Wigan ser sedan ut har ha kommit igång ordentligt efter en ny seger, denna gång mot Doncaster. Annars är det framförallt Sunderland som öppnat den här säsongen starkast och tog sin femte seger förra helgen, genom 2-1 på hemmaplan mot den numera permanenta uppstickaren, Accrington Stanley.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cheltenham 1-2 (h), Crewe 2-0 (h), Wigan 0-2 (h), MK Dons 2-1 (b), Oxford Utd 2-1 (b).
FVFFF

Wycombes fem senaste ligamatcher: Oxford 0-0 (b), Sunderland 3-1 (b), Lincoln 1-0 (h), Wigan 1-1 (b), Cheltenham 1-3 (b).
OFVOV

Avspark: 16.00.
Arena: Adams Park, High Wycombe.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-09-17 22:06:40
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson