Lagbanner
Johnnie Jackson klar som manager

Johnnie Jackson klar som manager

Under fredagen stod det klart att Johnnie Jackson tillsätts som Charlton Athletics manager permanent.

Då var det äntligen färdigt med spekulationer och diskussioner (åtminstone för en tid framöver). Johnnie Jackson tar steget från tillförordnad caretaker till manager. Detta sedan han under fredagen signerade ett tillsvidarekontrakt som innebär att kontraktet automatiskt kommer förnyas vid slutet av de två nästkommande säsongerna.

När Nigel Adkins tog över efter Lee Bowyer i våras var processen kort och något oväntad. Denna gång kan man nästan prata om raka motsatsen. Jackson, eller ”Jacko”, började nu närma sig att ha haft det tillfälliga huvudansvaret i två månader och klubben, med ägare Thomas Sandgaard, har varit öppna med att rekryteringsarbetet skulle ta längre tid denna gång. En stor anledning till det var att Jacko denna gång skulle få tid att känna på han var ersättaren de sökte efter, då han uppenbarligen har varit ett alternativ på pappret. Och som Jacko tog vara på den tiden. Efter en bedrövlig inledning med Nigel Adkins, som genererade 9 poäng på 13 matcher och en tillfällig nedflyttningsplats, har Jacko lyckats leda laget till 20 poäng på 9 matcher. Laget har än inte förlorat på hemmaplan, man är vidare i de båda existerande cupspelen och har precis klättrat till den övre halvan av tabellen. Faktum är att 39 årige Jacko har presterat den bästa inledningen som ny tränare i Charlton Athletics historia. Lägg därtill att han har fått det spelmässiga att se bra ut och att båda en fungerande startelva i passande spelsystem snabbt identifierades.

Som många förstår att det mesta mot slutet alltså handlat om en väntan på att Sandgaard skulle ta beslutet att ge Jacko avtalet som säkrar dennes framtid i klubben. De omedelbara resultaten på planen ledde givetvis till att fansen snabbt ställde sig på Jackos sida och det dröjde inte heller länge innan flertalet spelare i truppen började yttra samma önskning utåt. Lika mycket som Jacko ha förtjänat den här chansen, har det också till slut varit oundvikligt att ta något annat beslut. Visst, det har ryktats lite hit och lite dit, men det har aldrig känts så pass aktuellt att något annat namn verkligen har bollats upp som en seriös konkurrent.

Nu är vi oerhört nöjda, glada och stolta vid att det är just Johnnie Jackson som ska leda Charlton Athletic. Med 279 spelade matcher, 55 gjorda ligamål och två vunna uppflyttningar för klubben, och genom att ha innehaft roller som lagkapten, assisterande manager och caretaker, står det nu skrivet att det är Jacksons tur att ta Charlton till nya framgångar.

UP THE ADDICKS!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-18 15:37:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson