Lagbanner
2022-10-08 16:00

Lincoln City FC - Charlton
0 - 0

Lincoln – Charlton 0-0
Charlie Kirk med en av få chanser i matchen.

Lincoln – Charlton 0-0

En match mellan två objektivt sätt dåliga fotbollslag gjorde upp i Lincoln om att grisa till sig en seger. Trots att målchanser fanns var det ingen som lyckades med sitt uppdrag utan matchen slutade oavgjort och mållöst mellan stadens lag och vårt besökande Charlton Athletic.  

The Addicks nuvarande status gör troligtvis att Ben Garners och ledarstabens veckor upplevs längre. Inför den 12:e omgången gick Charlton in med förutsättningarna att inte ha vunnit på nio ligamatcher, endast vunnit två utöver det och inte någon av dem på bortaplan. Detta gav en 16:e plats och 12 poäng i tabellen. Att Ben Garner letar efter rätt nycklar som fungera för laget är därav inte konstigt och det tar sig alltmer uttryck under matcherna. Vi har sett Charlton ha svårt att försvara ledningar och vi har sett dem ha svårt att vara med i matcher från början. Varje omgång upplevs nästan det nästan som att man på chans hoppas ska fungera för laget från startvisslan men när det visar sig att det inte gör det så har man fått ändra om efter hand.

Så denna gång avvek Garner från start från 4-3-3 – den formation han annars vill spela – och ställde upp laget i 4-4-2 – den formation som varit nödlösningen för att rädda poäng. Mottot var att få med mer folk i anfallen och få in fler i boxen vid tillfälle. Därav ett tvåmannaanfall med Jayden Stockley och Miles Leaburn. Jag tror det har blivit klart för alla att Stockley inte kan spela som ensam forward i ett 4-3-3, men att Leaburn sedan är det givna alternativet (och enda för den delen) visar återigen hur tunn den positionen är för att bedriva det man egentligen vill. På kanterna valdes Jesurun Rak-Sakyi och Charlie Kirk som båda hellre har högre utgångspositioner, och i mitten valdes George Dobson och Scott Fraser för att få en tydlig rollfördelning. Backlinjen utgjordes av Mandela Egbo, Ryan Inniss, Eoghan O’Connell och Steven Sessegnon, medan Joe Wollacott var målvakt.

Första halvlek
Det var ingen första halvlek som kommer gå till historien. I stora drag var det två lag som bitvis kände på varandra, skraja för att blotta sig och som faktiskt i mycket tog ut varandra i många moment. Charlton kändes omedelbart mer cyniska genom att inleda en match i 4-4-2, även om man likt tidigare omgångar hade en hel del boll och höll den inom laget. Det som framför allt märktes var att ytterkanterna ofta fick arbeta djupt ner i planen, inte alls kom med i anfallen som vanligt och sällan sattes i några bra lägen. Både Kirk och Rak-Sakyi var mestadels osynliga. Samtidigt kom man snabbare till anfall centralt i planen tack vare två forwards men många gånger låg man för långt ifrån med sina lagdelar och forwardsduon lämnades ensamma.

Matchens två främsta målchanser skulle dock produceras inom de första 45 och det var Charlton som först var nära att ta ledningen. Ett rakt spel på egen planhalva från inkast till Dobson till Stockley, som skarvade vidare i djupled till en löpandes Leaburn. Lincolns försvar var inte synkat eller på tårna och från halvplan kunde Leaburn älga i väg mot mål. Väl i straffområdet – i relativt fritt läge med försvararna hack i häl – sköt han ett taffligt avslut som borde blivit lätthanterligt för Carl Rushworth, men som retfullt nog – för båda lagen – gled igenom dennes grep och sista stund hanns upp vid mållinjen. Charlton ropade på mål, men i samband med anfallet hade huvuddomare Robert Lewis knockats på halvplan och den berörda linjedomaren var inte i linje med kortlinjen när bollen var som mest kritisk runt mållinjen. Mål eller inte var svårt att avgöra och det var såklart ännu svårare när ingen domare var närvarande vid stunden som det handlar om. Målkameror eller VAR är inte heller att tillgå i League One och fanns inte som bödel i sammanhanget. Domare Lewis kunde sedan inte fullfölja matchen utan ersattes av fjärdedomaren Abbas Khan.

Lincolns målchans vaskades fram via ett långt inkast precis innan halvtidsvilan. Inkastet skarvades vidare in i straffområdet för att landa perfekt hos Danny Mandroiu, som nöp till med ett volleyskott. Joe Wollacott har inte hållit en nolla på länge men skulle arbeta för den här och dök blixtsnabbt ner genom sina reflexer och klarade avslutet på ett tacksamt sätt. En räddning som höll ställningen mållös halvleken ut.

Andra halvlek
Det kanske inte framgick tillräckligt tydligt i texten ovan men första halvlek var ganska smärtfylld att kolla på. Andra halvlek blev kanske något bättre men inte mycket utan även den var långt ifrån idealisk. Möjligtvis att Charlton såg något bättre ut på grund av att Lincoln blev något slarvigare och såg ut att ha som hobby att springa ut med bollen över sidlinjerna.

Genom fler misstag från hemmalaget kunde Charlton få bollen mer och kom in med mer bollar i straffområdet vid tillfällen. Rak-Sakyi hade en serv mot bortre där Kirk dök upp och otippad valde att använda huvudet för att avsluta utanför. Nästa gång var det Dobson som hade samma metod och vid dennes inlägg revs Stockley misstänkt ner i straffområdet men den inbytte domaren valde att ta enkla beslut och lät spelet fortgå.

Av större vara var inte den andra halvleken. Ben Garner höll hårt i sina ageranden för förändring och lät bytena först ta vid när en kvart återstod. Ingen av dessa skulle få någon vidare effekt alls, där Corey Blackett-Taylor blev den största besvikelsen med en rad bolltapp. Jack Payne kom in i den fjärde tilläggsminuten av sex och hann av förklarliga skäl knappt nudda bollen. Nej, det vill sig inte för något av lagen som med tunga steg lämnade en mållös match bakom sig.

Efter match
Återigen känns det som att man riskerar att upprepa sig här. Men faktum kvarstår att Charlton inte vann en fotbollsmatch denna omgång heller utan stapplade upp ett nytt oavgjort resultat. Ett resultat som är positivt i den graden att man lyckades hålla nollan för andra gången den här säsongen och det var första gången sedan hemmapremiären mot Derby (1-0). Det alarmerande negativa är att Charlton denna gång inte ens lyckades göra ett mål och att bristerna i den sista tredjedelen blir mer och mer smärtsamma för varje vecka som går. Efter den här matchen trillade Charlton ner till 18:e plats och statistiken är allt annat än smickrande. Matcherna duggar dock tätare nu och fokus riktas omedelbart till Exeter på tisdag.

Omgångens poäng
3p – Miles Leaburn: Rev och slet mycket. Mer lyckosam i första halvlek och såg då verkligen ut att vilja ta vara på varje sekund han fick. Samspelet med lagkamraterna brister ibland men denna gång hängde det mest på leverantören än Leaburn själv.

2p – Joe Wollacott: Höll nollan och gjorde en räddning som uppenbarligen behövdes för att rädda en poäng.

1p – Mandela Egbo: Hade Lincolns formstarka Jack Diamond i fickan under hela matchen. Bra försvarsspel med andra ord.

Charlton: Wollacott; Egbo, Inniss, O’Connell, Sessegnon (Clare 76); Rak-Sakyi (Payne 90+4), Dobson (McGrandles 88), Fraser, Kirk (Blackett-Taylor 76); Stockley (c), Leaburn
Ej använda avbytare: MacGillivray, Thomas, Morgan

Lincoln: Rushworth, Poole (c), Jackson, Sanders (Oakley-Boothe 79), O’Connor, House, Mandroiu (Garrick 63), Eyoma, Roughan (Robson 69), Virtue, Diamond
Ej använda avbytare: Wright, Vernam, Sorensen


Mål:
Domare: Robert Lewis (Abbas Khan 35)
Publik: 8,160 (658 från Charlton)

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-10 19:43:05
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson