Lagbanner
Macauley Bonne tillbaka i Charlton

Macauley Bonne tillbaka i Charlton

The Addicks har presenterat sin första förstärkning under det här januarifönstret och det blev ingen större överraskning. Macauley Bonne återvänder till Charlton Athletic, som han lämnade så sent som hösten 2020.

Ja, så som det brukar vara numera så var det här en dåligt bevarad hemlighet. Macauley Bonne har ryktats återvända till Charlton så fort övergångsfönstret öppnade på årets först dag och det är sedan tidigare bekräftat att ett låneavtal gick i stöpet under sommarens deadline day. Nu förenklades omständigheterna den här gången av att forwarden bröt sitt avtal med Queens Park Rangers fyra dagar in i januari. Således ansluter han som ett bosmanfall och avtalet med Charlton är signerat för säsongen ut. Det blir samtidigt Bonnes andra sejour i klubben då han tillbringade Championshipsäsongen 19/20 och de tre inledande matcherna av 20/21 på SE7.

Macauley Bonne, född 1995 (27 år), erhöll sin fotbollsutbildning i såväl Suffolk (Ipswich Town), Norfolk (Norwich City) och Essex (Colchester Utd). Seniordebuten följde i den sistnämnda klubben (2013-17), med vad som skulle bli sju mål på 75 matcher. Det riktiga genomslaget skulle komma på nästa adress när han gav sig in i Londonfotbollen. Dåvarande non-league klubben Leyton Orient blev nästa anhalt och under två framgångsrika säsonger (2017-19) blev det 45 mål på 90 framträdanden.

Ryktet om Bonnes målfarlighet spred sig i stan och ett då nyblivet Championshiplag i Charlton Athletic tog möjligheten att ge Bonne chansen på professionell nivå. Lite oväntat skulle säsongen bli väldigt lyckas för Bonnes del, som blev delad bästa målskytt för Charlton med elva mål. Detta gjorde inte att forwardens rykte svalnade direkt. Efter nedflyttningen till League One med Charlton valde lokalrivalen Queens Park Rangers att slå till. Enligt uppgifter landade övergångssumman på 2 miljoner pund och en andra flytt gjordes inom London. På Loftus Road (2020-23) skulle det dock aldrig komma att flyga för Bonne och förra säsongen spenderades som utlånad i hjärtats lag, Ipswich Town (12 mål på 43 matcher).

Den här säsongen har det inte blivit några matcher alls och QPR har uppenbarligen försökt göra sig av med forwarden sedan i somras. Nu kom det en lösning och Charlton högg för att ge den zimbabwiske landslagsmannen en andra möjlighet i klubben.

Bonne sa bland annat följande till klubbens sociala kanaler angående att återvända: “This club changed my life. I came from playing non-League to the Championship and they took a hit on me when no one else would. I have a lot of respect for the club.

“None of what I said in the past was ever meant to disrespect the club whatsoever. I am back here now to pick up from where I left off - scoring goals, making people and myself happy in football and that is very important.”

Dean Holden fyllde i gällande sin första värvning som manager: “I’ve spoken to Macauley in depth. Those couple of years he’s been away he’s not enjoyed it like he enjoyed it here. He absolutely loved playing for this football club.

“He chases everything down, he’s a goalscorer, he’s got Championship experience and he scored goals at this level last season with Ipswich. He’s really hungry to pull that shirt on and do well for this football club and that for me tells me everything I need to know.”

Kommentar: Ja, som sagt, det här var ingen överraskning alls utan det har mer eller mindre bara handlat om en tidsfråga sedan förra veckan när Macauley Bonne skulle presenteras som Charltonspelare en andra gång. Rekryteringen har skapat lite delade meningar bland supporterhåll och det går att förstå båda sidorna av reaktionerna.

Att Bonne lämnade 2020 kändes rimligt. Han kom lite från ingenstans inför säsongen i Championship och var sedan en av dem som stack ut i och med sin målproduktion. Budet sedan Queens Park Rangers kom med var oförskämt bra och det bör vara Charltons bästa affär under de senaste åren. Lite komiskt att han nu återvänder gratis till Charlton från klubben han lämnade för. Bra business.

Sedan ska det sägas att han under sin korta tid i klubben inte hann binda några starkare band med klubben och han hade en skrämmande låg lägstanivå. Loj är det adjektivet som bäst beskriver Bonne när han inte är särskilt intresserad av att spela fotboll. Till hans fördel är dock Charlton i behov av en anfallsförstärkning och det är vida känt sedan sommaren att det har varit en position som man inte lyckats förstärka sedan det beslutades att Conor Washington inte skulle få vara kvar i klubben. Att peta Miles Leaburn i nuläget är inte lätt men Jayden Stockley har inte kommit till sin rätt överhuvudtaget den här säsongen och har få spetsegenskaper som kommer till användning i sättet Charlton vill spela. Här har Bonne en större roll att spela då han både kan agera target, hota i boxen och pressa felvända försvarare i djupled. När finanserna fortsatt ser skrala ut är det väl heller inte mer än rätt att plocka in en gratis Bonne, som dessutom bevisat sig på både Championship och League One-nivå. Sedan får han ändå kategoriseras som en nödlösningsförstärkning med tanke på att avtalet pekar på en kortsiktighet.

UP THE ADDICKS
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-01-12 19:24:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson