Lagbanner
Matchreferat: Cambridge Utd - Charlton 1-2 (EFL Trophy)

Matchreferat: Cambridge Utd - Charlton 1-2 (EFL Trophy)

The Addicks segrade på nytt och återigen genom en uddamålsseger - men denna gång i cupsammanhang och EFL Trophys gruppspel. 

Japp, då var vi i mitten av september månad och Charlton har även sparkat igång sitt deltagande i EFL Trophy - eller Bristol Street Motors Trophy som den heter vid dags datum i och med befintliga sponsoravtal. Det finns nog ingen annan tävling i hela sporten som förbrukat fler namn under sin verkanstid än vad EFL Trophy har gjort. 

Som vanligt ska ett gruppspelsstadie avverkas, fördelat på två geografiskt åtskilda divisioner (norra och södra avdelningen). I Charltons grupp, som utgår från den södra avdelningen, ingår Bromley (League Two), Cambridge United och Chelsea U21. Först ut i schemat stod en bortamatch på Abbey Stadium hos ligakonkurrenten Cambridge Utd, som hittills inlett ligasäsongen svagt och som således kanske hade mått bra av att få smaka segerns sötma i en cupmatch. 

EFL Trophy brukar inte behandlas med något större intresse av deltagande klubbar, och det till trots att det här egentligen är den enda cupen som något League One eller Two-lag har möjligheten att få komma till Wembley och faktiskt vinna en cuptitel. Ibland har vi till och med sett Charlton vaska sitt deltagande redan i gruppspelet när man har skickat ett rakt igenom juniorlag till matcherna. Riktigt så ser man dock inte ut att ta på cupen under Nathan Jones ledning. Managern gjorde visserligen elva förändringar i startelvan men det var elva respektabla spelare som ställdes på planen. Lite samma sak var det i Cambridge, där Garry Monk ändå startade med namn som Michael Morrison, Jordan Cousins och Dan Nlundulu

Så elva matchsugna spelare hade gjort sig redo, flera av dem för första gången den här säsongen. Jones är noggrann med sin struktur och roterar inte för rotationens skull i ligan. Således är EFL Trophy lite chansen för Rarmni Edmonds-Green, Zach Mitchell och Terry Taylor att överhuvudtaget få minuter att visa upp sig. En del av dem skulle också delvis ta den chansen. För Dan Potts och Alan Campbell betydde matchen startdebuter i Charltontröjan. 

Med många förändringar och hungriga spelare bjöd matchen på en mer öppen matchbild än vad vi sett hittills från de mer ordinarie spelarna under ligasäsongen. Det var fart framåt, och samtidigt mer öppna spjäll bakåt. Charlton hade till en början ett par inledande målchanser av nämnda Taylor och Matty Godden, men skulle först ta ledningen när Tayo Edun mötte upp ett överlångt inlägg från Edmonds-Green och drämde in 0-1 (24) i bortre hörnet genom att trycka ner sitt volleyskott. Edun var en av de spelare, tillsammans med Terry Taylor, som Jones enligt egen utsago var mest nöjd med efter kvällens slut. Och, ja, Edun var bra, speciellt i spelet på mindre ytor, medan Taylor lade ner ett hårt jobb i defensiven och hotade motståndarna med sitt tillslag på fasta situationer. Två spelare som alltså lär ligga närmre speltid i ligan nu än vad de gjorde innan avspark. 

Att en hel del av spelarna inte gjort särskilt många minuter inför den här matchen syntes. En del av dem fick också härda ut matchen igenom för att just få så mycket värdefull speltid i benen som möjligt. En av dem var Daniel Kanu, som också lade ner ett föredömligt arbete matchen igenom. I första halvlek var han pigg och högg då genom bara sin snabbhet på en lång djupledsboll som rensades framåt i planen av Tennai Watson - ytterligare en spelare som matchats sparsamt den här säsongen. Kanu löpte igenom och spelade osjälviskt i sidled, där partnern Godden kastade sig fram och stötte in 0-2 (30)

Cambridge gjorde match av matchen igen innan halvtidsvilan genom en reducering till 1-2 (44). Detta sedan man tilldelats en straff efter att Karoy Anderson onödigt och sent kastat sig in i duell och fällt Korey Smith parallellt med kortlinjen. Dan Nlundulu förvaltade straffsparken hårt, lågt och säkert bakom Ashley Maynard-Brewer i Charltonmålet. Anderson, som tilldelades ett gult kort vid förseelsen, var väl den i Charlton som sämst omvandlade sin iver att få starta till något produktivt. Han var helt ok i spelet med bollen, men kom i den andra halvleken att återigen tanklöst slänga sig in i en duell - denna gång vid mittplan - och ådrog sig således sitt andra gula kort i matchen. Här vill vi se mer eftertänksamhet och mognad från Anderson i sitt spel, och även det var Jones inne på efter matchen. 

Resultatet skulle ändå stå sig matchen ut och stanna vid 1-2, men Andersons röda kort bjöd in Cambridge till en möjlighet att hämta upp ett tidigare 0-2 underläge och hade faktiskt chansen att kvittera - även om man nu inte hade kvalitén att faktiskt göra verklighet av den. I den andra halvleken byttes seniorspelare Macauley Gillesphey och Tyreece Campbell in, medan Nathan Asiimwe gjorde sin säsongsdebut och Alan Mwamba blev det första nya namnet från akademin att lära sig den här säsongen, när han byttes in för sina första minuter i seniorsammanhang någonsin. 

Matchfakta 
Charlton: Maynard-Brewer; Edmonds-Green, Z.Mitchell (Asiimwe 52), Potts (c) (Gillesphey 67); Watson, Taylor (Mwamba 88), Anderson, A.Campbell (Edwards 67), Edun; Godden (T.Campbell 88), Kanu
Ej använda avbytare: Reid, Dixon

Cambridge: Reyes; O’Riordan, Morrison, Okedina; Bennett, Smith (Digby 46), Cousins (Brophy 46), Longelo; Kaikai; Nlundulu (Njoku 46), Barton (Ibsen Rossi 71). 
Ej använda avbytare: Chadwick, Hoddle, Holmes

Mål: 0-1 (24) Tayo Edun, 0-2 (30) Matty Godden, 1-2 (44) Dan Nlundulu (straff)
Publiksiffra: 1,028 (213 från Charlton)
Domare: Carl Brook

UP THE ADDICKS!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-09-18 19:15:02
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson