Lagbanner
2024-08-13 20:45

Charlton - Birmingham
0 - 1

Matchreferat: Charlton - Birmingham City 0-1 (Ligacupens 1:a omgång)

Matchreferat: Charlton - Birmingham City 0-1 (Ligacupens 1:a omgång)

The Addicks inledde och avslutade sitt deltagande i säsongens upplaga av Ligacupen samma kväll. Detta efter en uddamålsförlust mot Birmingham City, i en spelmässigt jämn match.

Ja, det här blir ingen lång text och förtjänar därför kanske knappt att benämnas som “referat” - men det ska ändå föras till protokoll att Charlton har spelat den tidiga, sedvanliga första omgången av Ligacupen i augusti och att man förlorade den med 0-1 mot ligakonkurrenten Birmingham City. 

Matchen spelades på hemmaplan, på The Valley, och blev därmed i praktiken säsongens hemmapremiär i tävlingssammanhang. Detta är dock inget epitet som matchen levde upp till, på grund av cupens låga status och tidiga stadie. Således förändrar inte det i praktiken korrekta det emotionella faktumet att säsongens “riktiga” hemmapremiär väntar kl.13:30 på lördag, när Leyton Orient kommer till The Valley i League Ones andra spelomgång. 

Nåväl, Charlton hade dragit en tuff lott i Ligacupens första omgång och fick alltså ta emot den med all rätt favoriserade ligakonkurrenten Birmingham City. En bra värdemätare för det nya Charlton att ställas mot i ett sånt här tidigt skede av säsongen. 

Att lagen ville bjuda upp till kamp inför den skrala publiksiffran syntes på laguppställningarna (bortastödet från Birmingham var det inget fel på). Viss rotation genomfördes i vardera lag, men det var likväl två League One-kapabla startelvor som ställdes upp. Sett till hur laget, för Charltons del, formerades i helgen mot Wigan, gick fem förändringar att skymta. Rarmani Edmonds-Green, Tennai Watson, Thierry Small, Luke Berry och Daniel Kanu fick samtliga chansen från start. 

Charlton gjorde som lag det här bra, framförallt i den första halvleken. Det skapades chanser och stundtals hade Birmingham problem med att få tag på ett snabbt och rörligt Charltonmittfält. Luke Berry var en av dem som var mest aktiv i hemmalaget och som således även syntes mest.  

Bästa chans att, inledningsvis, ta ledningen fick man också i Charlton. Tyreece Campbell fälldes av Tyler Roberts och straffen var given. Campbell gick sedan i skrönans fälla att själv ta hand om situationen han skapat - och ännu en gång slog denna in. Målvakt Ryan Allsop gick åt rätt håll och räddade Campbells fina möjlighet till att ge The Addicks ledningen i det här mötet. 
Det var inte på något vis så att Charlton gick ner sig efter det här, utan snarare så att Birmingham växte in i matchen och blev bättre. När inte Charlton tagit vara på sin målchans, så skulle Birmingham istället utnyttja sin. När halvtimmen var spelad curlade Brandon Khela in 0-1 (32) till bortalaget. Ett resultat som sedan skulle stå sig matchen ut. 

Det gjordes en del byten i den andra halvleken och etablerades en forceringsfas för att ta matchen till en straffläggning - men utan lyckad utgång. Mest uppmärksamhet i halvleken riktades annars åt att Alfie May byttes in i motståndarlaget med en halvtimme kvar av matchen, och att han lämnade sin återkomst på The Valley mållös. Lite trist att May möttes av spridda burop vid sitt inhopp, men det är väl så verkligheten ser ut efter dennes avsked från klubben. En del har förståelse för övergången, en del inte. Det var dock skönt att han så nära inpå övergången inte fick måljubla! 

Annars är det inte mycket att tillägga kring det här. Matchen i sig säger egentligen mycket heller. Vill man dra några växlar av den så förlorar Charlton med uddamålet mot en ligakonkurrent som förväntas sluta högre upp i ligatabellen. Man är med och tävlar matchen igenom och gör på pappret en bra sådan mot ett bra motstånd. I slutändan gör det inget att deltagandet i Ligacupen tar slut här. Den här säsongen är önskan att Charlton ska bli slagkraftig och börja tävla i League One igen, och då är det inte mig emot att man kastar in handduken i en cup som man ändå inte hade varit särskilt konkurrenskraftig i. Så nej, förlusten i sig gör faktiskt inget alls. 

Vi tackar Ligacupen för visat intresse den här säsongen och ses om ett år igen. UP THE ADDICKS!

Matchfakta 

Charlton: Mannion; Edmonds-Green (Z.Mitchell 66), Jones (c), Gillesphey; Watson (Ramsay 76), Coventry, Anderson (Edun 66), Berry (Docherty 66), Small; Campbell (Aneke 66), Kanu
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, A.Mitchell, Ahadme, Edwards

Birmingham City: Allsop; Laird (Sampsted 69), Klarer, Sanderson, Khela (Cochrane 58); Roberts (Paik 58), Harris, Leonard; Anderson, Hansson (Bielik 80), Jutkiewicz (c) (May 57)
Ej använda avbytare: Peacock-Farrell, Miyoshi, Dembele, Yokoyama

Mål: 0-1 (32) Khela 
Publiksiffra: 5,899 (1,969 från Birmingham)
Domare: Alex Chilowicz

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-08-14 21:55:31
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson