Lagbanner
2024-09-14 16:00

Shrewsbury - Charlton
0 - 1

Matchreferat: Shrewsbury Town - Charlton 0-1 

Matchreferat: Shrewsbury Town - Charlton 0-1 

The Addicks tog sig upp på vinnarspåret igen när Shrewsbury besegrades på bortaplan. Planenligt, men endast med en uddamålsmarginal - den här gången också. 

Ja, efter två raka omgångar präglade av poängtapp - Reading på bortaplan (2-0) och Rotherham på hemmaplan (1-1) - så styrde nu spelarbussen mot Shrewsbury, Shrewsbury Town och New Meadow (The Croud Meadow). En bortamatch som ser till att återkomma varje år, så länge man håller sig i den här divisionen. 

Ser vi spekulativt på framtiden upplevs dock Shrewsburys framtid i League One hänga på en skör tråd. Det är givetvis tidigt in på säsongen men divisionen upplevs som tuffare än på många år, och i den konkurrensen kan inte Shrewsbury sägas ha svarat upp särskilt väl under sommaren när det kommer till lagbygge och nyförvärv. Spelartruppen spikades hastigt och sent in på sommarfönstret och skrämmer inte många motståndare hittills. Än så länge har det blivit en vinst - den kom mot Leyton Orient (3-0) och ger tre poäng i tabellen.

Sedan, oavsett om Shrewsbury är ett lag att räkna med eller inte med den här upplagan, så är det likväl ett lag som alltid är svårspelat på bortaplan. Sett över en hel säsong brukar man frambringa målsnåla matcher och bjuda in till hårda kamper på New Meadow. Det var det ingen skillnad på den här säsongen heller, när Charlton denna gång reste till orten som givna favoriter. 

För, ja, även om Charlton var favoriter så syntes inte det mer än att man får sägas ha varit det något hetare laget på offensiv planhalva - och det knappt. Shrewsbury skulle faktiskt möta Charlton i spelet och vinna statistiken vad gällde avslut, bollinnehav och passningar. Det här behöver dock inte frammana till någon oro i onödan, i alla fall inte hos manager Nathan Jones som i stort sett körde på med samma startelva som vanligt. Det gjordes endast en ändring sedan sist och den handlade om att Tyreece Campbell var tillbaka i startelvan på Matty Goddens bekostnad. 

Hur som helst, bästa målchans i den första halvleken fick Charlton och planens bästa spelare Conor Coventry. Chansen bestod av att mittfältaren mötte upp en andraboll utanför offensivt straffområde och drog till med ett stenhårt skott, som hade gått rakt upp i nättaket om det bara hållit sig inom målramen. Nu smet skottet precis utanför istället och fick en målnätsstolpe att skaka rejält. Förarbetet stod Gassan Ahadme och en Shrewsburyförsvarare för. 

På andra sidan halvtid kom lagen ut med en mållös tillställning, det ena laget nöjdare än det andra. I Charltonlägret behöver dock inte detta leda till någon omedelbar oro. Vi har redan sett under säsongen att laget har avgjort jämna tillställningar sent i matcherna, och att det egentligen krävs distansskott på runt 25 meter för att bryta ner det egna försvaret - om ens det. Visst, den offensiva statistiken och dess underliggande siffror ser inte super roliga ut i en tabell med övriga konkurrenter - men Nathan Jones struktur har redan skänkt en verklighet som vi gapat efter under de senaste två, tre säsongerna. Det är defensivt stabilt, det hålls nollor och det vinns fotbollsmatcher. 

Så skulle det vara in på slutvisslan den här matchen också. För endast fyra minuter in i den andra halvleken tog Charlton ledningen med 0-1 (49). Nämnda Coventry levererade från en fast situation i form av en hörnspark från vänster. Hörnan lyftes in högt, och långt, mot den bakre stolpen, där Lloyd Jones mötte upp med pannan. Jones nick blev till en perfekt passning mot det välbefolkade området kring förstastolpen, och där mötte Gassan Ahadme upp för att forcera in ledningsmålet från nära håll. Ett välbehövligt första mål för Gass i Charltontröjan, som hittills använts flitigt av Nathan Jones och som på grund av sin uteblivna målskörd varit en måltavla för kritik av supportrarna under inledningen av säsongen. Nu fick Gass sitt svar, även om målet var av den brunkiga varianten. 

Ahadmes mål skulle räcka för att Charlton, för fjärde gången den här säsongen, tog tre poäng och för tredje gången gjorde det genom en uddamålsseger. Nu var det dock ganska långt mellan lednings/segermålet och slutvisslan, så Shrews hade tid och förmåga att ändå göra match av det. Två gånger om hotade man runt Charltons målbur genom stökiga situationer från Morgan Feeney och Alex Gilliead, men båda gångerna gjorde Will Mannion sitt jobb och hanterade det. 

Ja, det var inte den vackraste fotbollsmatchen, eller segern, den här gången heller - men 0-1, tre poäng och en hållen nolla tar vi alltid ändå. Nästa match är redan nu imorgon, tisdag, när laget reser till Cambridge för bortamatch i EFL Trophy och dess gruppspel. 
 


Omgångens poäng 
3p - Conor Coventry: Bäst på plan. Tog kampen och det syntes. Vann boll, fördelade och låg bakom den fasta situationen som i slutändan gav klubben tre poäng. Det räcker ibland. 

2p - Gassan Ahadme: La även denna match ner ett hårt jobb för lagets skull, men skillnaden var nu att han belönades med ett mål och det var ett poängavgörande sådant. Då syns man också i matchprotokollet och det är viktigt för en forward på många sätt. Härligt, Gass! 

1p -Will Mannion: Gjorde det han skulle. Han räddade de gånger Shrewsbury kom nära och det hjälpte också till för tre poäng. Så länge Mannion ser till att hålla nollan så sätter han laget i en bra sits för att fortsätta ta poäng. 

Matchfakta 
Charlton: Mannion; A.Mitchell, Jones, Gillesphey; Ramsay; Coventry, Docherty (c), Berry (A.Campbell 72), Small; Ahadme (Kanu 72), T.Campbell (Godden 72)
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, Potts, Watson, Aneke

Shrewsbury: Savin, Hoole, Benning, Feeney, Winchester (c) (Marquis 81), Lloyd, Sagoe Jr (Bloxham 73), Ojo, Gilliead, Castledine (Shipley 79)
Ej använda avbytare: Young, Perry, Nsiala,  O’Reilly

Mål: 0-1 (49) Gassan Ahadme
Publiksiffra: 6,171 (765 från Charlton)
Domare: Sebastian Stockbridge

UP THE ADDICKS!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-09-16 20:28:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson