Lagbanner
Nyförvärv #1: Eoghan O’Connell

Nyförvärv #1: Eoghan O’Connell

Det har väntats och suktats. Men äntligen kunde Charlton under måndagen presentera sin första värvning och inkommande pusselbit inför säsongen 2022/23.

Nyförvärvet som hämtats in är mittbacken Eoghan O’Connell och kommer senast från Rochdale AFC, där han spenderade tre säsonger. O’Connell stod inför att bli en fri spelare när kontraktet med Rochdale löper ut sista datumet i juni, men han har alltså nu blivit säkrad en framtida arbetsgivare i Charlton, som tillsammans kommit överens om ett treårsavtal.

Värvningen blir den första i både bemärkelsen av att vara klubbens första inför säsongen som Ben Garners första som manager för klubben. Mittbacken beskrivs som en spelskicklig sådan och just attributen att kunna – och vilja – spela bollen längs med backen är det som fått såväl ägare Thomas Sandgaard, sportchef Steve Gallen och manager Ben Garner att bli så angelägna om att få hit honom.

O’Connell sa bland annat följande om sin övergång: "I had a good conversation with the Manager about the way he wants to play and it really suits me. I like to try and play out from the back and get the team attacking, as well as defending”.

Och Ben Garner fyllde i: “In possession he’s fantastic, he’s very intelligent, comfortable receiving the ball, very brave, which is a big quality, and he has a fantastic range of pass. In addition to that, he’s also a great defender."


En bild som motståndare. Nu ska dessa två herrar dela omklädningsrum framöver. 

Eoghan O’Connell föddes 1995 (26 år) i Cork på Irland och inledde där sin utbildning i klubbarna Collage Corinthians och Avondale United på ön. Härifrån tog han sig sedan till de katolska delarna av Glasgow i Skottland och dess randiga stolthet Celtic (2011-2017). Åren i Celtic innehöll såväl säsonger i akademin som de första stapplande stegen i seniorfotbollen. Debuten i Celtic kom redan 2014 och följdes sedan upp med sex beräknade framträdanden fram tills 2017. Den mesta av speltiden tog – som vanligt – till en början plats i diverse utlåningar och dessa skedde i Oldham (2015), Cork (2016) och Walsall (2017). När det sedan var dags att lämna Glasgow på riktigt, då gick det första flyttlasset till Bury FC (2017-2019). Här hanns det med både en nedflyttning från League One och en uppflyttning till samma division, innan Rochdale slog till hämtade in försvararen. Historien med Rochdale skulle också inkludera en nedflyttning från League One, men det var här som mittbacken skulle etablera det rykte som nu tagit honom till Charlton. Säsongerna i League One har varit stabila sett till hans prestationer och den uppfattningen stärks bara av att han under dessa säsonger samlat på sig utmärkelser som klubbens och spelarnas val av säsongens spelare. Förra säsongen spenderades i League Two med Rochdale och efter 115 matcher för klubben bestämde han sig nu för att testa på något nytt och det blir alltså på SE7 i London.

Min Kommentar: Skönt med första värvningen inför kommande säsong. Man vet givetvis om att arbetet redan är i full gång så fort förgående säsong är avslutad, men det är alltid något befriande när första värvningen väl är på plats. Det är någon form av bekräftelse på att handlingar sker. Att klubben landar Eoghan O'Connell som första värvning känns också bra i stunden av den här befriande bekräftelsen. Rochdale är inte det lag som jag haft mest koll på under de senaste säsongerna men Eoghan är ändå en spelare jag känner till och det på grund av att han har varit deras förstemittback som stuckit ut. Han har helt enkelt gjort det bra under tre säsonger i en klubb som gått tungt. Det kommer hända mycket i truppen under sommaren som kommer och då var det väl inte fel med att börja med en förstärkning i centrallinjen. O'Connell kommer in och kompletterar Ryan Inniss, Sam Lavelle och Deji Elerewe som naturliga mittbackar på positionen (Sean Clare får ursäkta), men framför allt så kommer han in till positionen och bidrar med egenskapen att vara bra i spelet med bollen vid fötterna - vilket samtliga av de övriga mittbackarna kan sägas sakna. Av den anledningen ska de bli intressant att se O'Connell, för spelskickliga försvarsspelare har det inte kryllat av i klubben under de senaste två säsongerna. Att han dessutom är välväxt och, utöver egenskapen att vara spelskicklig, beskrivs som en duktig försvarsspelare kryddar till det hela. Det är ju trots allt prio ett att vara bra på att försvara när man är mittback. och just försvara har han fått göra en hel del i sina senaste klubbar. Som raderna nu redan avslöjas så ser jag positivt på O'Connell som rekrytering till klubben, och det var lite uppfriskande att rykten inte lyckats läcka ut någonstans. 


Välkommen, Eoghan!

Befintlig spelartrupp inför säsongen 2022/23 

Målvakter
Craig MacGillivray
Ashley Maynard-Brewer
Nathan Harness

Försvarare
Sean Clare
Deji Elerewe
Ryan Inniss
Sam Lavelle
Eoghan O'Connell (nyförvärv från Rochdale)

Mittfältare
Corey Blackett-Taylor
George Dobson
Diallang Jaiyesimi
Jake Forster-Caskey
Alex Gilbey
Charlie Kirk
Albie Morgan

Forwards
Chuks Aneke
Josh Davison
Jayden Stockley

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-06-20 23:01:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson