Lagbanner
Nyförvärv 12 & 13

Nyförvärv 12 & 13

Att övergångsfönstret stängde förra veckan påverkade inte Charltons möjligheter att göra spelartruppen mer komplett. I veckan presenterades två nya pusselbitar som ska vara med på säsongens resa.

Den ursprungliga planen för att fylla ut tiden under landslagsuppehållet var att publicera en sammanfattning av Charltons övergångsfönster, i en eller två delar. En plan som fick struktureras om, när Charlton tydligt markerade under veckan att man inte var klar med nyförvärv.

Inom loppet av 24 timmar presenterades vänsterbacken Papa Souaré och målvakten Stephen Henderson av klubben. Därmed fylldes de två tydligast vakanta platserna i spelartruppen, det vill säga en sparringpartner och ersättare till Craig MacGillivray och ett ordentligt komplement till Ben Purrington på vänsterbacken.

Nyheten om Papa Souarés ankomst var av det mer förvånande slaget. En värvning som inte nått mig ryktesvägen utan som först bollades upp när den väl presenterades. Möjligtvis beror det på att Charlton inte lyckades få klart med en ”riktig” affär innan onsdag förra veckan och att man istället fick rikta ögonen mot den fria marknaden för att stärka just vänsterbacksplatsen. Huvudsaken är åtminstone att platsen är fylld och att Souaré numera är Charltonspelare.

Förutom att Papa Souaré blev Charltons tolfte värvning och spelar vänsterback, så kommer han från Senegal och spelade förra säsongen för Troyes i Ligue 2. En klubb 31 åringen anslöt till 2019 och gjorde sammanlagt 17 matcher för. Innan dess bodde han i London, där han spelade den fotboll som vi kanske mest förknippar hans namn med. Det handlar givetvis om hans fyra år (2015-2019) långa sejour i Premier League och Crystal Palace. En tid som landade på 48 matcher för the Eagles, men som också innefattade en tids uppehåll från fotbollen på grund av en allvarlig bilolycka som Souaré råkade ut för 2016. Crystal Palace i sin tur blev varse om vänsterbacken, sedan han under flera säsonger radat upp stabila insatser i Ligue 1 och Lille (2008-2015).

Det är givetvis svårt att säga var Papa Souaré idag står som fotbollsspelare och hur åren i Troyes har varit. Det är enklare att kommentera hur viktigt det är att ha en så komplett spleartrupp som möjligt och att ändå hitta ett dugligt vänsterbacksalternativ till en skada Purrington och en vikarierande Chris Gunter. Det tror jag Charlton smidigt har löst genom att plocka in Souaré på ett ettårsavtal.
På tal om Crystal Palace, så är det adressen som nästa nyförvärv anslöt. Det handlar om en målvakt och ett bekant ansikte i Stephen Henderson, som återvänder till Charlton efter fem år på vift. Irländaren som flyttade över till Aston Villas akademi 2006 och hann sedan med rundor i Bristol City (2007-2011), Portsmouth (2011-2012) och West Ham (2012-2014), innan han hamnade i Charlton (2014-2016). Då agerade Henderson, under två säsongers tid, stabil sista utpost i Championship för the Addicks, men degraderingen 2016 betydde att Hendersons tid var över i klubben för den gången. Ett nytt kontrakt i andra divisionen blev det när Nottingham (2016-2019) plockade honom. Där fick han dock se sig i rollen som andramålvakt, vilket även varit realiteten i hans senaste adress Crystal Palace, från 2019 tills nu.

Henderson har hållit igång träningen med Charlton under några veckors tid men det har varit oklart om det enbart har varit för träningens skull eller om det har funnits ett övergångsintresse inblandat. Craig MacGillivray är värvad som förstemålvakt och har inlett med att prestera på en sådan nivå att man inte har behövt vara orolig. Däremot om olyckan skulle vara framme med en skada skulle klubben endast stå där med unge Nathan Harness som alternativ och därför känns det otroligt betryggande att klubben nu även har Stephen Henderson till sitt förfogande. Henderson är trots allt en målvakt som säkerligen skulle gå in som förstaval i flertalet av League One-klubbarna. Samtidigt finns det bara en plats att konkurrera om som målvakt och förhoppningen för dem flesta lagen borde vara att ha en bra målvakt säkrad när augusti övergått till september. Vi är i alla fall oerhört glada över att Stephen ville spendera mer tid i Charlton Athletic.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-09-09 21:34:23
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson