Lagbanner
Nyförvärv #4

Nyförvärv #4

En vänsterfotad mittback fanns högt upp önskelistan och det är en kategori som nu har bockats av när Akin Famewo har återanslutit till klubben.

Ja, Akin Famewo uppfyller ingressens tydligt efterfrågade kriterier och blev i torsdags (8 juli) klar för ett nytt säsongslångt lån med Charlton. Vi alla har färskt i minnet att Famewo spenderade senaste säsongen i klubben och att han gjorde det på ett imponerande sätt i backlinjen. När både han och Ryan Inniss var friska och hela var Charltons defensiv som allra bäst. Det var därför heller ingen överraskning att Charlton lagt ner hårt arbete för att behålla Famewo ytterligare en säsong. Visserligen bara på lån men i och med förra säsongen så får ändå värvningen anses upprätthålla någon form av kontinuitet i defensiven. Något hela laget och Famewo själv kommer må bättre av. Josh Cullen är det senaste exemplet på en spelare som spenderade två lånesäsonger i rad för the Addicks och det var tydligt att han bara mådde bättre av det i sin utveckling.

Försvararen blir därmed Charltons fjärde nyförvärv inför säsongen. I avtalet denna gång medföljer även en köpoption som gör det möjligt för Charlton att köpa loss mittbacken för en utvald summa. Famewo är årsbarn med mig, född 1998, och fick sin fotbollsutbildning i Luton Town. Där tog han sig hela vägen genom akademin upp till seniorlaget och fick även testa på en utlåning i Grimsby Town. Norwich City såg en positiv framtid i Akin och värvade över honom till kanariefåglarna 2019. I Norwich har han dock inte lyckats etablera sig, vilket säkert hänger ihop med Norwich hoppande mellan Premier Leagues botten och Championships topp. 2020 blev det nio matcher i Skottland och St.Mirren, för att sedan då göra 22 matcher i vårt Charlton under förra säsongen.

Famewo säger själv så här till Charltons hemsida om att åter spendera vardagen i den röda tröjan: “I’m very pleased, I’m excited to get going. Just being back in the building you can tell there is a good energy, everyone is ready for the fresh start and to get going again."  

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-07-11 11:38:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson