Lagbanner
Nyförvärv #4: Conor McGrandles

Nyförvärv #4: Conor McGrandles

Sent på onsdagskvällen trillade Charltons fjärde värvning in. Conor McGrandles lämnar seriekonkurrenten Lincoln City och har signerat ett treårsavtal.

Ja, återigen kunde Charlton något oväntat och oannonserat presentera en ny spelare under den här sommaren. Återigen handlade det om en spelare där intresset knappt hunnit nå pressen. Hur som helst, vid podiet satt den skotska mittfältaren Conor McGrandles tillsammans med ägare Thomas Sandgaard. Då laget under veckan befinner sig på träningsläger i Estepona i Andalusien, Spanien, så var det Sandgaard som fick agera och posera.

McGrandles är en central mittfältare och kommer senast från seriekonkurrenten Lincoln City, där två lyckade säsonger har spenderats. Han har varit ett kaptensämne i Imps och utgjorde en vital del i Michael Appletons lagbygge när laget nådde hela vägen till play-off finalen, under McGrandles första säsong i klubben, 20/21. Med ett tvåårskontrakt som gick mot sitt slut, så har det rapporterats om intresse för mittfältaren från såväl Championship som League One. Lincoln erbjöd en förlängning som avböjdes och nu står det alltså klart att Charlton var destinationen som lockade mest när McGrandles valde att röra på sig.

Conor kommenterade själv sitt val av klubb med följande ord: “The manager has told me about his style of play, the way he wants to go about things and it suits me down to the ground. I want to be in a team that moves the ball and attacks, and ultimately enjoys playing football.
“I have personally had a few good seasons, I think this is the right club for me to kick on and push myself to that next level. Hopefully, I can bring a bit of leadership and quality which will be good for everyone.”

Ben Garner skickade sina kommentarer om nyförvärvet från Spanien: "Conor is a really talented player who has proven himself to be one of the best midfield players in League One in recent seasons. He is a very consistent performer with great intelligence and adds even more quality and versatility to our midfield options. Conor also has the potential to get even better and we welcome him to Charlton Athletic.”

Conor McGrandles kom till världen 1995 och spenderade sina första fotbollssäsonger i den historiska staden Falkirk i Skottland. Här erhöll han sin fotbollsutbildning och de första kliven mot ett proffsliv togs i stadens lag mellan 2012-2014 i landets andradivision. Som ungtupp spred han sitt rykte och Norwich säkrade upp honom mellan åren 2014-2017 – en tid som bland annat innehåll ett återlån till tryggheten i Falkirk 2016. Efter endast ett framträdande hos kanariefåglarna blev nästa steg i karriären inom EFL. Milton Keynes Dons högg 2017 och man fick därmed se mittfältaren under tre säsonger på Stadium MK (2017-2020), när klubben pendlade mellan tredje- och fjärdedivisionen. Med 75 matcher för klubben hade McGrandles gjort sig till ett startnamn och därför blev han en tung värvning när Lincoln lyckades locka över honom inför 20/21. Ett klubbval som blev ett rejält lyft med tanke på den ovan nämnda säsongen. Play-off final blev det men utan avancemang, och trots att förgående säsong utvecklade sig till en baksmälla för Lincoln så stod McGrandles för ett nytt bra år. Han beskrivs som en smart central mittfältare som inte viker undan för en närkamp och har med sin jämna prestationsnivå varit en av de främsta på sin position i divisionen under de senaste säsongerna.

Min kommentar: Kul, intressant och smart värvning var den spontana reaktionen när nyheten om nytillskottet kom ut. Det här är inte alls en spelare som nämnts som potentiell i något av forumen jag konsumerar så därav kom den också oväntat. På grund av detta var det först svårt att landa i hur värvningen skulle bemötas känslomässigt, men som värvning nummer fyra i raden så måste det här anses var den mest etablerade och framstående hittills. Conor McGrandles har varit Lincolns kanske främsta spelare under de senaste två säsongerna och verkligen gjort sig ett namn i divisionen från sin position. Att det bör ha funnits en mängd av intressenter på rad vid dennes utgående kontrakt råder det inga tvivel om. Så här får Charlton in en spelare på en central position som över tid har gjort det bra i divisionen och som uppenbarligen gärna stannar på denna nivå för att vara med och försöka ta klivet ur den. Med nu fyra värvningar in innan juli månad så måste man tillstå att Charlton på pappret gjort ett bra jobb när det gäller att rekrytera med kontrakt som upphör att gälla vid månadsskiftet.


Befintlig spelartrupp inför säsongen 2022/23 
Notera att Ashley Maynard-Brewer är borttagen på grund av utlåning till Gillingham under kommande säsong.

Målvakter
Craig MacGillivray
Nathan Harness
Joe Wollacott (Nyförvärv från Swindon)

Försvarare
Sean Clare
Mandela Egbo (Nyförvärv från Swindon)
Deji Elerewe
Ryan Inniss
Sam Lavelle
Eoghan O'Connell (Nyförvärv från Rochdale)

Mittfältare
Corey Blackett-Taylor
Charles Clayden (akademi)
George Dobson
Diallang Jaiyesimi
Jake Forster-Caskey
Alex Gilbey
Aaron Henry (akademi)
Charlie Kirk
Conor McGrandles
Albie Morgan

Forwards
Chuks Aneke
Josh Davison
Miles Leaburn (akademi)
Jayden Stockley
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-06-30 21:47:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson