Lagbanner
Nyförvärv #5: Steven Sessegnon  

Nyförvärv #5: Steven Sessegnon  

Juli har knappt börjat men det är mindre än en månad till seriepremiären och The Addicks fortsätter addera pusselbitar till sitt lagbygge för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. I kväll signerades säsongens första låneavtal som inkluderade Steven Sessegnon från Fulham.

För ett lag i League One är det kutym att ett antal lånespelare från högre divisioner hämtas in under varje säsong. Sett till regelverket får en matchtrupp i ligan innehålla ett maxantal i fem lånespelare, och i den kvoten har Charlton nu möjlighet att fylla upp en plats sedan säsongens första lånespelare nu är på plats. Steven Sessegnon byter miljö inom London och lånas in från Premier League och Fulham FC. Han fyller nu inte bara ut en av platserna som lånespelare, utan även en av de vakanta ytterbacksplatserna som återstår i lagbygget.

Lånet är skrivet över säsongen 22/23, och samtidigt som det blev klart att Sessegnon ska spendera 12 månader i Charltons röda tröja så passade han på att skriva på ett nytt avtal med huvudklubben Fulham, som uppenbarligen ville se till att fortsätta ha spelaren i sitt stall. Sessegnon blev nu, i och med sitt intåg i kväll, Charlton femte värvning för sommaren, och då han står uppskriven som högerback kan han i första hand förväntas konkurrera med ett annat nyförvärv i Mandela Egbo. Det ska dock poängteras att Sessegnon även fungerar som vänsterback och alltså gör sig aktuell för positionens bägge kanter. 

Spelaren uttalade sig själv om låneavtalet och sina egenskaper på fotbollsplanen: "Speaking to the Manager about the way he wants to play and how positive his message was really sold it for me. He wants to be attacking, he wants to go at teams and not just sit back, and that suits me very nicely. It was an easy choice."

“Ever since I was young I’ve been able to play either side of a defence or even in midfield. I’m just as comfortable in the middle as I am on the left and right. I like to attack players and I like to get at people. It’s all about being positive. As much as I can, I like to get forward and really contribute to the team attacking-wise.”

Ben Garner om sitt tillskott som ytterback: "We are very happy to sign Steven and welcome him into our squad. He is capable of playing both on the left and right so gives us added quality, plus versatility. Steven is an athletic player with good football intelligence and technical quality. He is also ambitious and wants to help us be successful this season."

Efternamnet Sessegnon och Fulham klingar säkert bekant för de flesta anglofiler och det är så att Steven är tvillingbror med Ryan Sessegnon – som med dunder och brak slog igenom med Fulham i Championship mellan 2016-2018 och som numera tillhör Tottenham. Bröderna är även kusin med före detta PSG-, Sunderland-, och West Bromwichspelaren Stéphane Sessegnon. Rötterna härstammar från Benin, men Steven och hans bror föddes i London år 2000. Fotbollsutbildningen har erhållits inom Fulhams organisation och det var där han klättrade genom systemet för att belönas med ett senioravtal och seniordebut redan 2017. För moderklubben har det sedan dess blivit 14 framträdanden i Championship, medan säsongen 20/21 innehöll 16 matcher som utlånad till Bristol City i samma division. Förgående säsong var han inledningsvis tillbaka i Fulham, men speltiden uteblev och från januari och framåt blev det utlåning till Charltons seriekonkurrent Plymouth Argyle och där hanns det med tio matcher, innan vid landar vid förberedelserna till kommande säsong och dagens datum. Under sina år har Sessegnons talang tagit honom till diverse ungdomslandslag och där har det blivit landskamper på samtliga steg från U16 till U21.

Min kommentar: Första lånet på plats! Denna gång blev det heller ingen överraskning när det gällde spelaren som anlände, utan uppgifterna gällande Steven Sessegnon har florerat tydligt och intensifierats under de senaste två dagarna. Vi har vetat om det under sommaren kommer behövas nya ytterbackar och nu går det väl att argumentera för att högerbacksplatsen är fylld. Egbo och Sessegnon är på plats och båda beskrivs ha liknande spelstilar – vilket ger ett tecken om att det är vad klubben vill ha för att kunna alternera. Det finns gott om talang i Sessegnon för att han ska kunna bli en viktig del av Charlton anno 22/23, och vi vet sedan tidigare att Charlton på senare år har en lyckad tradition av att låna in unga, fartfyllda ytterbackar från höger divisioner. Jay Dasilva, Ian Maatsen och nu Steven Sessegnon.


Befintlig spelartrupp inför säsongen 2022/23 

Målvakter
Craig MacGillivray
Nathan Harness
Joe Wollacott (Nyförvärv från Swindon)

Försvarare
Sean Clare
Mandela Egbo (Nyförvärv från Swindon)
Deji Elerewe
Ryan Inniss
Sam Lavelle
Eoghan O'Connell (Nyförvärv från Rochdale)
Steven Sessegnon (Lån från Fulham)

Mittfältare
Corey Blackett-Taylor
Charles Clayden (akademi)
George Dobson
Jake Forster-Caskey
Scott Fraser
Diallang Jaiyesimi
Alex Gilbey
Aaron Henry (akademi)
Charlie Kirk
Conor McGrandles (Nyförvärv från Lincoln)
Albie Morgan

Forwards
Chuks Aneke
Josh Davison
Miles Leaburn (akademi)
Jayden Stockley
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-07-05 21:44:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson