Lagbanner
Nyförvärv #6

Nyförvärv #6

Övergängsfönstrets sjätte nyförvärv anlände idag till SE7 och Charlton Athletic. Precis som det ryktats var det 23 årige Charlie Kirk som poserade framför fotografen på sin nya hemmaarena.

Ingen rök utan eld, som man brukar säga. Nog har det varit på tapeten ett tag och idag blev det också klart att yttern från Crewe, Charlie Kirk, har skrivit på för fyra år i sydöstra London.

Intresset för Charlie har existerat under större delen av 2021. Redan i januarifönstret rapporterades det om att han fanns på radarn men då ska en affär ha gått i stöpet. Inte helt orimligt då Crewe där och då var på väg mot en fin säsong som nykomlingar i League One och på den resan hade den egna produkten varit bidragande i allra högsta grad. För Charlie Kirk, som är född på självaste julafton, är uppväxt i utkanterna av Crewe i Chesire och har fått sin fotbollsutbildning i bygdens stolthet, Crewe Alexandra. Crewe är erkänt duktiga på att producera egna fotbollsspelare genom klubbens akademi och Kirk är bara en i raden av en talangfull årgång som gått hela vägen där. 179 matcher hann det bli för the Railwaymen och detta inkluderar 29 mål och många assist.

Med tanke på att Charlton nu jagat Charlie i närmare ett halvår, etableras förtroendet för att processen till dagens datum varit genomarbetad. Att han sedan är en bra värvning, sett till divisionen, råder det ingen tvekan om. Jag fick personligen upp ögonen för honom under förra säsongens premiär, när Charlton bortaslog Crewe med 0-2. Kirk var i den matchen Crewes bästa spelare (https://www.svenskafans.com/england/charlton/crewe-alexandra-charlton-0-2--619179) och han fortsatte vara bärande allt medan säsongen tog sig framåt i kalendern. Det känns sedan som att Charlton kan vara ett smart steg för honom. Han har levererat i Crewe medan de var topplag i League Two och mittenlag i League One. Han imponerat i stort men att redan ta steget till exempelvis Sheffield United, som det rapporterades om, skulle kunna bli aningen för långt. I stället för att riskera bli inhoppare i ett nysatsande Championshiplag, förväntas han nu gå in från start i ett lag som ska hota tredjedivisionens topp. Han ansluter även med spetsegenskaper som för tillfället är efterfrågade i spelartruppens ytteralternativ. Detta gäller fart, bra avslutare och en förmåga att vara jämn i sin poängproduktion.

Några kommentarer från och om dagens värvning:

Charlie - "I am excited to get it over the line, I'm buzzing to be here - the stadium is unbelievable! I watched the game on tv on Saturday night, you could just feel it from there, it was unbelievable, so I can't wait to walk out for the first time in front of all the fans."

Thomas Sandgaard - “I am very pleased we have been able to sign Charlie, he is one of the best wingers in the league. I am sure he is a player our fans will enjoy watching. He is an exciting winger who creates and scores goals.”

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-12 21:14:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson