Lagbanner
Nyförvärv 8: Kaheim Dixon

Nyförvärv 8: Kaheim Dixon

Det var på tiden att ett nyförvärv presenterades. Det åttonde för sommaren är ingen bekant utan är inhämtat från Jamaica.


Inför sommarens övergångsfönster utlovade manager Nathan Jones stora förändringar i Charltons spelartrupp och att nio nyförvärv skulle hämtas in. Det senaste var Greg Docherty (Hull) som presenterades den 5 juli. Nu, efter nästan 50 dagars radioskugga, är vi framme vid nyförvärv nummer åtta. Det handlar om den jamaicanske - 19-årige (född 2004) -  landslagsspelaren Kaheim Dixon. 

Dixon, som beskrivs som en mycket snabb och teknisk ytter i sin spelstil, köps loss från jamaicanska Premier League-klubben Arnett Gardens - en klubb som vunnit ligan fem gånger, senast säsongen 2016/17. Kontraktslängden som i avtalet mellan spelaren och Charlton gäller i fyra år.  

Nathan Jones har uttalat sig om sin åttonde värvning:
 “Kaheim is a young, exciting talent that we have been keeping an eye on for several months, watching his progress and how he has done in the Jamaican national team alongside Karoy. We’re looking forward to working with him, developing him and making him a better player."
 
Eftersom Dixons karriär ännu är ung finns det inte särskilt mycket i statistiken att referera till. Men efter att ha växt upp i Trench Town, Kingston, står han registrerad för matcher i de båda jamaicanska klubbarna Chapelton Maroons och - nyligen nämnda - Arnett Gardens. Ytterns bokstavligt snabba framfart, såväl på som utanför planen, har även utmynnat i att Dixon redan har landslagsdebuterat för sitt Jamaica och ingick i sommarens Copa America-trupp. En tidig landslagsdebut är visserligen inget ovanligt fenomen i ett landslag som Jamaica, då landet gärna släpper fram och gör reklam för unga, inhemska talanger. Således är Dixon inte en helt undangömd talang för omvärlden, men den stora anledningen till att spelaren landar i just Charlton handlar om klubbens samarbete med fotbollsakademin Mount Pleasant på ön och den redan starka kopplingen till jamaicansk fotboll genom Karoy Andersons tillhörighet. 

Kaheim Dixon har själv kommenterat sin flytt från Jamaica till England och League One: 
"I’m very happy to be here. My first opportunity to go professional is to be at the Addicks. It’s been very good to see Karoy [Anderson], another teammate from my country. I can’t wait to start playing with him!” 
 
Min reflektion gällande nyförvärvet 
Det är ganska många rader som får lämnas tomma med anledning av okunskapen kring Dixon och dennes färdigheter. Men att Charlton lyckas värva en av Jamaicas mest framstående talanger är givetvis tilltalande - och detsamma vad framtiden har att erbjuda gällande Dixons utveckling. 

Det känns oklokt att på en gång förvänta sig någon vidare prestation från den unga spelaren och det upplevs på förhand svårt att peka ut vart en kreativ, snabb och teknisk ytter ska ta plats i Nathan Jones spelsystem? En spelare i befintlig trupp med liknande spetsegenskaper och utgångsposition är Tyreece Campbell och lösningen för honom var att skolas om till forward under sommaren. Kanske går Dixon en liknande resa till mötes? 

Spännande är i alla fall det mest passande begreppet att kort beskriva det åttonde nyförvärvet med, och hans beskrivande egenskaper är faktiskt det som mest efterfrågas som avsaknade i nuvarande spelartrupp. 

Väkommen, Kaheim!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-08-23 17:33:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson