Lagbanner
Nyförvärv 9: Allan Campbell (lån)

Nyförvärv 9: Allan Campbell (lån)

Sedan i måndags, den 26 augusti, är nu det nionde nyförvärvet på plats, vilket är summan för det antal som utlovades inför sommaren. Nyförvärvet i fråga är Allan Campbell, mittfältare från Luton Town, som lånas in över hela säsongen. 

Japp, Allan Campbell is a red. Den 26-årige (född 1998) mittfältaren, med skotsk härkomst, ansluter från Championship och Luton Town genom ett säsongslångt låneavtal. Således har ytterligare ett namn och alternativ adderats till lagets väletablerade tremannamittfält. 

Campbell, som inte såg ut att involveras nämnvärt i Lutons trupplaner under nuvarande säsong, är nöjd med lösningen och sin tillfälliga klubbadress: 
I’m buzzing! My first impressions have been top. All the staff have been so welcoming. I’ve not met the players yet but I’m looking forward to getting started and helping the club get promoted.

Med Luton som huvudklubb så finns det sedan i februari en uppenbar koppling till Charlton Athletic. Kopplingen stavas givetvis Nathan Jones, och visst är det så att det nu är andra gången i respektive karriär som Campbell och Jones får chansen att jobba ihop. Jones värvade Campbell till Luton inför säsongen 2021/22 och tränade honom under denna och hälften av den kommande 2022/23-säsongen. Under denna tid figurerade Campbell ständigt i Lutons startelva i Championshipsammanhang och var därmed väldigt bidragande i klubbens uppflyttning till Premier League våren 2023. Säsongen i Premier League, 2023/24, blev det däremot inte särskilt mycket av för Campbells del, som uppenbarligen inte har ingått i tränare Rob Edwards planer. Föregående säsong spenderades på lån i Championship och Millwall, men där färgade inte Campbell och det stannade endast vid tolv framträdanden. Innan Campbell gjorde flytten söderut till England var han verksam under många säsonger (2016-21) i Skottland och Motherwell, som också är hans moderklubb. 

Nathan Jones är nöjd med att få ha Campbell i sin kortlek igen: 
"I am delighted to add a player who I've signed previously, when I was at Luton. He's a player who was pivotal in Luton's promotion to the Premier League the season before last. He gives us another option in midfield, with his quality and experience. I loved working with him before, so when the opportunity came up to sign him for Charlton I really wanted to bring him here."

Min reflektion gällande nyförvärvet 
Då var vi enligt förväntningarna och de uttalade löftena i mål med den här transfersommaren. Nio nyförvärv skulle hämtas in, och nio nyförvärv är nu på plats. Majoriteten av dem hämtades dessutom in i ett tidigt stadie av den nya säsongen - vilket är så ovanligt som det kan bli när det gäller Charlton. Bara det är en förändring som talar för att mycket står bättre till inom klubbens väggar. 

Vad det gäller Allan Campbells ankomst så kittlar den en hel del. Det är en rutinerad mittfältare med gott om erfarenhet från både Championship och Scottish Premier League. Han känner Nathan Jones sedan tidigare och inkörningsperioden kan av den anledningen förväntas vara relativt kort. Att Campbell dessutom är övergångsfönstrets enda låneavtal. Även detta är en ovanlighet då vi är vana vid att Charlton i panik får agera på lånemarknaden, i fönstrets sista dagar, för att göra spelartruppen konkurrenskraftig. Så är alltså inte fallet nu, och Charlton kommer inte att stå och falla med opålitliga lånespelare under kommande säsong. 

Befintlig spelartrupp 
Målvakter 
Ashley Maynard-Brewer 
Will Mannion (Nyförvärv från Cambridge) 

Försvarare 
Josh Edwards (Nyförvärv från Dunfermline)
Lloyd Jones 
Tayo Edun 
Tennai Watson 
Zach Mitchell 
Thierry Small 
Macaulay Gillesphey 
Nathan Asiimwe 
Rarmani Edmonds-Green 
Kayne Ramsay 
Alex Mitchell (Nyförvärv från Millwall)

Mittfältare 
Luke Berry (Nyförvärv från Luton Town)
Allan Campbell (Lån från Luton Town)
Scott Fraser
Terry Taylor 
Karoy Anderson 
Conor Coventry 
Greg Docherty (Nyförvärv från Hull City)
Kaheim Dixon (Nyförvärv från Arnett Gardens)

Forwards 
Gassan Ahadme (Nyförvärv från Ipswich)
Tyreece Campbell 
Miles Leaburn 
Chuks Aneke 
Daniel Kanu 
Matty Godden (Nyförvärv från Coventry)

Spelarförluster 
Corey Blackett-Taylor (Derby), Connor Wickham, Kazenga LuaLua, Lewis Ward (AFC Wimbledon), Terell Thomas (Carlisle), Jack Payne (Colchester), Michael Hector, Richard Chin (Farnborough), Diallang Jaiyesimi (Leyton Orient), George Dobson (Wrexham), Conor McGrandles (Lincoln), Alfie May (Birmingham City), Aaron Henry (Rochdale lån), Harry Isted (Burton), Lucas Ness (Notts County)

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-08-30 20:19:39
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson