Lagbanner
Nyförvärv och spelarförluster

Nyförvärv och spelarförluster

?Det händer grejer i Charlton Athletic. Inom loppet av ett par dagar har två nya spelare in noterats, samtidigt som tre aktörer får spendera säsongen på annan ort.


I tisdags duggade det tätt mellan nyförvärven när först Ryan Inniss presenterades. En halvtimme senare var det Ian Maatsens tur. Två spelare som håller till i defensiven, och som både breddar och spetsar till konkurrensen ytterligare. Det är en lagdel som har behövt just detta och som under säsongsledningen fått renoveras med några nödlösningar.
 
Mittbacken Ryan Inniss ansluter på ett permanent avtal och var senast skriven i Crystal Palace organisation. Ett lag han tillhört sedan ung ålder och kan därmed kategoriseras som palatsets egna produkt. Några framträdanden på Premier League-scenen har dock inte blivit av, utan istället fastnade han, som så många andra, i en lånekarusell. Sedan 2013 har han befunnit sig 10 olika lånesejourer, med varierande längd i nio olika klubbar. Samtliga i League One, Two och Skotska Premiership. Likt Omar Bogle, kommer förhoppningsvis Inniss att bara må bra av att ha hittat en permanent lösning. 25 åringen var en spelare som ledarteamet följt ett tag och en spelare man verkligen ville få in i truppen. Speciellt med tanke på att mittförsvaret var den position som var prioriterad att förstärka. Positionen står sig stark med alla tillgängliga, men med skavanker på både Jason Pearce och Deji Oshilaja är värvningen mer än välkommen.
 
Ian Maatsen anländer från Chelsea på ett låneavtal, skrivet över hela säsongen. Vänsterbacken, född 2002, gjorde flytten från PSV Eindhoven till Chelsea 2018. Han beskrivs som en energifylld och attackerande vänsterback, som med omedelbar verkan kommer ta upp konkurrensen med Ben Purrington. Nyförvärvet får ses fortsätta på den kontinuitet med lån från Chelsea som klubben genomfört under de senaste säsongerna. Conor Gallagher förra året, och Jay Dasilva något år innan de, kan beskrivas som två lyckosamma sådana. Just Dasilva sägs Maatsen inneha flera likheter med, vilket vi inte tackar nej till.
 
Båda nyförvärven blir säsongens 9:e och 10:e förstärkningar samt de sjätte och sjunde spelarna som kommer in under Thomas Sandgaards ägande.
 
På förlustkontot kan tre namn skrivas upp.  
Ben Dempsey lånas ut till Woking FC i National League. Den 20-årige mittfältaren lånas ut, åtminstone, fram till januari och kommer där få värdefull speltid. Dempsey har i några sammanhang synts till i Charltons trupp men har allt som oftast svårt att ta en plats i matchtruppen. Han var utlånad till samma klubb i våras, innan säsongen avbröts av Covid-19.
 
George Lapslie kommer under denna säsong att tillhöra Mansfield Town i League Two. Lapslie och ledarteamet var överens om att spelaren mår bäst av regelbunden speltid. För tillfället kan inte detta erbjudas i den röda tröjan och alla parter gynnas av denna lösning. Han är en egen produkt som gjort sina framträdanden i seniortruppen under några säsonger. Den allrounda mittfältaren har blandat och gett i sina prestationer och tenderar ibland att bli ganska osynlig. Han har dock alla möjligheter att göra det bra i Mansfield och önskas lycka till!
 
Erhun Öztumer ansluter på ett låneavtal till seriekonkurrenten Bristol Rovers. Lånet är avsett för hela säsongen. Att Öztumer lämnar kommer lite oväntat då han startat två av fyra matcher den här säsongen. Däremot har han inte bjudit på några vidare insatser och precis som Lee Bowyer konstaterar, har han haft svårt att finna sig tillrätta i lagets spelsystem. I form och vid rätt användning är den lille bolltrollaren en pigg och finurlig injektion, men just nu finns det helt enkelt andra alternativ som gör sig bättre i klubben. En fin förstärkning för Bristol, där Öztumer gärna får prestera bra mot Charltons konkurrenter.
 
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-10-15 22:15:57
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson