Lagbanner
Nyhetsuppdatering

Nyhetsuppdatering

Innan matchen idag gör vi en kort nyhetsuppdatering om vad som skett under veckan.

Charlton – Brighton u-21 1-1 (4-1 e.straffar)
Veckan inleddes med att laget tog sig an den andra, av tre, omgångar i EFL Trophy. Brightons u-21 lag stod för motståndet, när ett rejält roterat Charlton slängde upp ett nytt lag på banan. Laget bestod enbart av spelare i behov av speltid och ynglingar som fick chansen. Ben Watson gjorde sin första start, Albie Morgan gjorde sitt första mål och James Vennings gjorde en bra insats. Matchen slutade 1-1 efter 90 minuter, vilket tog lagen direkt till ett straffavgörande. Där visade Charlton kyla och satte fyra raka straffar, medan målvakten för dagen i Ashley Maynard-Brewer var alert och räddade två av tre försök från Brighton. Extrapoängen till The Addicks som då erhöll sina första två poäng i cupens gruppspel. Dessvärre tog Wimbledon sin andra seger och cupen är därmed över för det här året. Inga vidare känslor över det då fokus och kraft har behövt prioriteras på annat håll. Det är en fin möjlighet att ge chansen till de yngre spelarna, men i år har inte möjligheten att hålla i för många trådar varit möjlig för klubben. En omgång återstår dock när laget ska möta Leyton Orient den 10/11 på hemmaplan.
 
Nyförvärv till The Addicks!
Vidare kunde en positiv nyhet presenteras för klubben. Charlton gjorde i dagarna nämligen klart med den offensiva mittfältaren Marcus Maddison som ansluter som bosman från ligakonkurrenten Peterborough United. Han ansluter på ett kontrakt skrivet på ett år och har i flera säsonger i rad, verkligen, varit en av divisionens toppspelare. Maddison tillhörde Peterborough från 2014 och har producerat flera bra säsonger för klubben.  
Han ryktades till Charlton redan i vintras, men av olika anledningar blev det inte av då. Istället kan vi välkomna han nu och frågan är om det inte är än mer välkommet! Marcus lär främst husera på mittfältet eller kanten, och kommer där få en mer framskjuten roll. Mittfältet är ganska omgärdat av defensiva alternativ, så att få in en mer offensivt lagd spelare där är bra.
 
Bonne tackar för sig!
Macauley Bonne lämnar Charlton efter lite mer än ett år i klubben. Bonne flyttar bara inom staden och kommer fortsättningsvis att representera Queens Park Rangers. Forwarden anlände tidigt förra sommaren och kan verkligen sägas liknas vid en joker. Han värvades från Leyton Orient och de lägre divisionerna, men visade sig helt orädd i Championship. Länge var det Bonne, lite oväntat, som stod för The Addicks målskörd förgående år och sammanlagt blev det 12 mål på 40 framträdanden. Han gjorde bra ifrån sig och visade stor glöd i att försöka hålla Charlton kvar i ligan.
 
Inledningsvis den här säsongen har dock inte Bonne gått att känna igen. Det är möjligt att en flytt har florerat i hans huvud under de senaste veckorna. För rubriker gav han ifrån sig i Championship och Q.P.R la fram ett bud som det inte fanns någon anledning att tacka nej till. Bra för Charlton och bra för Macauley Bonne.
 
Två nya förlängningar!
Charlton Athletic har valt att förlänga med två yngre förmågor. Både försvararen Charlie Barker och mittfältaren Aaron Henry har skrivit på sina första professionella kontrakt och stannar därmed i klubben till 2023. Henry har gjort två framträdanden i EFL Trophy och Barker har varit given i försvaret under inledningen på den här säsongen. Ytterligare ett bevis på den fina akademi som klubben har och viktigt att ge unga duktiga spelare chansen när man befunnit sig i det läget man varit. Kul!  

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-10-03 11:22:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson