Lagbanner
Hillsborough Stadium, 2022-02-26 16:00

Sheffield W - Charlton
2 - 0

Sheffield Wednesday – Charlton 2-0
En allt för vanlig syn numera.

Sheffield Wednesday – Charlton 2-0

Inte mycket blev till det bättre denna helg heller. Wednesday passade på att göra två mål på och Charlton inkasserade sin femte raka förlust.

Från tisdagens match mot MK Dons gjordes två ändring. Ben Purrington och Elliot Lee inrättade sig i startelvan igen och Scott Fraser samt Jayden Stockley välkomnades tillbaka till matchtruppen. Purrington blev vänstervinge och Lee blev en av två forwards, kompletterad av Mason Burstow. Sheffield Wednesday radades upp i en 3-5-2 uppställning likt Charlton, och från start fanns bland annat Barry Bannan och Saido Berahino. Namn som får en kastas tillbaka tio år i tiden.

Lagen ställde upp så här:
Charlton: MacGillivray, Gunter, Lavelle, Famewo, Matthews (Jaiyesimi 30), Gilbey (c) (Fraser 70), Dobson, Morgan (Stockley 46), Purrington, Lee, Burstow (Leko 60).
Ej använda avbytare: Harness, Pearce, John.

Wednesday: Peacock-Farrell, Storey, Hutchinson, Palmer, Hunt (Gibson 78), Bannan (c) (Sow 90+3), Byers, Luongo, Johnson (Brennan 84), Berahino (Kamberi 71), Paterson.
Ej använda avbytare: Wildsmith, Iorfa, Brown.

Domare: Oliver Langford.
Publik: 21,845.

Första halvlek
Om undertecknad inte missminner sig så var Weston Homes Stadium i Peterborough som bjöd på, den för tillfället, sämsta fotbollsplanen under bortamötet i förra säsongen. I år blir det svårt att konkurrera med februarimattan på Hillsborough. Från halva halvplan på ena planhalvan till halva halvplan på andra planhalvan längs med de tekniska zonerna existerade ingen gräsmatta. Marken såg ungefär ut som när mängden kreaturboskap väljer att samla sig på samma gräsplätt i några timmars tid. Ja, med andra ord så var det de första intrycket i den här matchen.

Det andra intrycket var att Charlton inledde uselt på den usla gräsmattan. Barry Bannan svepte in ett frisparksinlägg från sin högerkant och Callum Byers fick till en precis nickskarv som dök in i bortre hörnet. Craig MacGillivray hann inte reagera med någon reflex och Charlton låg under med 0-1 (5) efter ett slarvigt markeringsjobb i egen box.

Genom att snabbt sätta sig i en utsatt position i en redan tillräckligt svår situation så såg läget inte ljust ut för Charlton. Man hanterade inte det någon vidare heller. Halvleken kom att bli uddlös framåt, tafatt bakåt och allmänt dålig. Det var inte mycket som sattes till motstånd och Wednesday tilläts att diktera villkoren. Bäst möjlighet skaffade sig Charlton genom ett anfall där Lee höll i bollen bra, fick ett skott blockerat och sånär nådde fram till Morgans inlägg som följde i andravågen.

Annars sattes inte Wednesday på särskilt hårt prov utan i stället kröp man närmre Charltons mål. Barry Bannan hade lekstuga för en sekvens och curlade ett skott precis utanför MacGillivrays högra stolpe och Marvin Johnson hade ett tungt distansskott utanför den vänstra. Vid nästa höjdpunkt kom 0-2 (45) och det precis innan halvtidsvilan. Wednesday kröp som sagt närmre och en enkel speluppbyggnad på sin vänsterkant ledde till ett instick mellan den inbytte DJ och Gunter. Johnson stormade fram i korridoren och spelade in framför mål där Callum Paterson gled fram och stötte in utökningen. Upprinnelsen till målet är alldeles för passiv men i avslutsmomentet är tunga spelare som Paterson svåra att försvara mot.

Andra halvlek
Från Charltons del blev det en svag start även på matchens andra akt. Det var framförallt håglöst. Jayden Stockley blev dock inbytt efter pausvilan och spelade ligafotboll för första gången på länge. I 55:e minuten kom så lite framgång i det offensiva spelet och Charltons bästa målchans på hela matchen. DJ satte hög press och erövrade boll utanför straffområdeskanten. Burstow snappade upp och gick på avslut innanför linjen men skottet gick rakt på Peacock-Farrell.  

Det gjordes fler byten för att få igång någon form av förändring. Leko gick in i 60:e och Fraser i 70:e. Däremellan blockerade Gunter ett avslut i sista stund till hörna. En nickskarv damp ner perfekt för Johnson och det såg för en halv sekund ut som ett givet mål.

Från 70: minuten var det sedan oroväckande avslaget och det händer mer eller mindre ingenting av vikt att berätta. Visst, Charlton borde nog fått en straff när Stockley sköt på en utsträck arm i Wednesdayförsvaret, men annars var det inte mycket mer att konstatera än att förlusten var klar denna lördag också.

Efter match
Usla förutsättningar, absolut. Såväl interna som externa. Charlton var inte på något sätt redo att möta Sheffield Wednesday på bortaplan. Inget av det syntes i alla fall. Den katastrofala planen ställde till det tillräckligt men med ett insläppt mål efter fem minuter på en fast situation som blev det tidig uppförsbacke. Billigt, enkelt och allt vad man kan kalla det. Sedan hinner Charlton egentligen aldrig få igång någon motor. Offensiven är oföretagsam. Defensiven tafatta. Paterson slår in 0-2 och matchens sista mål innan halvtidsvilan och matchen är redan där död. Andra halvlek är bland det tråkigaste den här säsongen och Wednesday vandrar mer eller mindre hem med tre poäng. Kul åtminstone att Stockley var tillbaka och det syntes att han inte visste vad han kom tillbaka till. Det såg i alla fall inte ut så när han begav sig in i rehabiliteringsrummet för sin skadeperiod. Det finns inte mycket annars att klaga eller skylla på. Troligtvis hade inte prestationen räckt till på en fantastisk fotbollsplan heller. Samtidigt står vi åter inför att det finns större saker att bry sig om i världen (det gör det väl i och för sig alltid…). Vi hoppas givetvis att Charlton ska krypa ut ur sitt skrymsle och brösta upp sig för att rätta till den nuvarande situationen men undertecknad väljer att avsluta med att skicka varenda styrkekram och tanke som vi kan ägna landet Ukraina i kampen mot sina invadörer. 

Omgångens poäng
3p – Ben Purrington: Vann sett till statistiken mycket dueller.

2p – Chris Gunter: Har lite oväntat gjort det helt godkänt sedan han återvänt från frysboxen.

1p – Jayden Stockley: Välkommen tillbaka, Jayden. Du har varit saknad.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-28 09:29:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson