Lagbanner
Sista nio!

Sista nio!

En liten genomgång om vad som återstår för Charltons del.

Det är en spännande tid som väntar Charlton med nio rykande matcher kvar. Majoriteten av dem kommer spelas mot lag på den övre halvan och det är lätt att fastslå att det inte finns några lätta matcher kvar. Hade personligen lite ångest över det återstående spelschemat för någon vecka sedan men i denna stund omges jag mer av tillförsikt och nyfikenhet av vad avslutningen kan bjuda på. Med tanke på motståndet man möter kan en lyckad avslutning trots allt göra att Charlton når ganska långt i slutändan. 37 matcher ska bli 46 och en haltande tabell ska jämna ut sig.

2/4 Doncaster (b) 13:30
Början på slutet inleds alltså under långfredagen med en bortamatch i Doncaster. Nigel Adkins andra match som ny tränare för Charlton men den kan på många sätt ses som den första då matchen mot Wimbledon kom snabbt inpå dennes tillträdande. Han var inför den redan tillsatt men med den knappa tid som var kan man tänka sig att Johnnie Jackson hade mer att säga till om inför den matchen. Nu har Adkins hunnit få två hela träningsveckor med tränings- och U23matcher inkluderat. Han har även hunnit ha enskilda samtal med varje spelare, samt spenderat tid med ägare Thomas Sandgaard som nu tagit sig tillbaka till staterna. I lördags befann sig Adkins i Milton Keynes för att se morgondagens motståndare i Doncaster och förhoppningsvis kunde den 1-0 förlusten för Donny skvallra om en del svagheter.

Det känns lägligt att under morgondagen ställas mot Doncaster Rovers. Donny har en något svagare februari och marsmånad bakom sig och laget försöker såklart hamna på rätt spår igen. I det stor hela har man gjort en mycket stabil säsong och har nästan genomgående befunnit sig på en av de fyra play-off platserna. Känslan är dock att Darren Moores avsked i mars ställde en hel del saker upp och ner. Assisterande Andy Butler fick förtroendet som en interim-lösning och har på sina sju matcher två vinster, två oavgjorda och tre förluster. Inga större katastrofer resultatmässigt och till sin fördel har man inför dagens match bara 34 spelade. Det finns alltså utrymme för att kunna sätta sig i en bra sits innan tabellen är utjämnad. Min känsla är dock att Donny känner sig jagade och har mycket att förlora under den tid som återstår. På pappret har man ett hyfsat spelschema kvar, men jag tror Charlton kan ställa till det ännu mer för Doncaster på imorgon. Förra helgens förlust i Milton Keynes gjorde ju inte direkt formen bättre om man säger så.

Lincoln (h) Uppskjuten
Charlton skulle följa upp påskhelgen med en veckomatch mot Lincoln men denna har blivit uppskjuten på grund av sjukdomssymptom i bortalaget. Till denna match tycker jag Charlton har mycket revansch att utkräva. Lagen möttes redan i omgång och i mina ögon vann Lincoln där en missvisande 2-0 seger. Ägarproblematiken hade då inte fått sitt slut men Lincoln imponerande inte på mig. Att de har gjort en lysande säsong resultatmässigt är det inget snack om, men av det jag sett och i jämförelse med övriga topplag är Lincolns placering den som förvånar mig mest. Sedan man blev utslagna i semifinalen av EFL Trophy har även formen i ligan dippat och för tillfället är man det formsvagaste laget, vilket vi välkomnar till denna omgång. Den i övrigt lysande säsongen har däremot skapat så pass bra förutsättningar att laget befinner sig på en 4:e plats med 62 poäng, men det är klart att Michael Appleton kliar sig lite i bakhuvudet för tillfället. Kvar att möta för Lincoln finns, utöver Charlton, bland annat Blackpool, Hull och Peterborough. Tror inte man kommer rå sig på topp tre något mer utan uppgiften blir att försvara sin play-off plats som man troligtvis också besitter när serien är färdigspelad. Jag hoppas spelartruppen känner samma hunger som mig i att ta tre pinnar här.

10/4 Sunderland (b) 16:00
Denna lördag väntar den uppgift som kan anses vara den tuffaste som väntar framöver. Charlton ska till Stadium of Light för att ta sig an det mycket formstarka Sunderland. Sedan tränarbytet och ägarskiftet har klubben vält sig framåt i divsionen och ångar på framåt för en direktplats. I skrivande stund är man på 3:e plats med 64 poäng men känner garanterat vittring med färre spelade matcher sett till närmsta konkurrenter. Aiden McGeady har fått en renässans, och Charlie Wyke spottar in mål i en klubb som för första gången på länge har fått vind i seglen. Man har faktiskt ett tufft spelschema som väntar, då man möter merparten av toppkonkurrenterna. I min tro är Sunderland så pass starka och kommer klara en direktplats och jag kommer vara nöjd om Charlton åker hem med poäng från denna match.

17/4 Ipswich (h) 16:00
Efter stormötet mot Sunderland, står näste storklubb på tur. Charlton ska ta emot Ipswich Town på hemmaplan och förhoppningsvis ska de bli ett av de lag som Charlton sammanlagt vinner sex poäng mot under säsongen. Likt Charlton har Ipswich häng på play-off platserna och det är givetvis dem man går för men en annan liknelse är också att säsongen har varit knepig för The Tractor Boys. Man har anmärkningsvärt svårt att få med sig poäng från sina toppkonkurrenter och även om man varit i och runt play-off platserna under hela säsongen, tror jag många inte riktigt har tagit något hot från Ipswich riktigt seriöst. Ett tränarskifte gjordes för cirka en månad sedan när Paul Cook ersatte Paul Lambert, men det vore väl att ta i om man påstår att det har gett en direkt sportslig injektion. Att detta blir en svår match för Charlton är det inget tvivel om, men vi får hoppas Ipswich fortsätter sin statistik med att inte prestera mot kollegor i toppen. Till sin fördel har Ipswich ett spelschema med fem av sex bottenlag kvar att möta, varav man ställs mot Wimbledon två gånger. En möjlig språngbräda för att nå topp sex.

20/4 Plymouth (b) 20:45
Den nästsista veckomatchen går av stapeln på sydvästkusten i Plymouth. En match jag tror det nästan kommer krävas att Charlton ska vinna. Plymouth befinner sig bekvämt i tabellens ingenmansland på nedre delen och har egentligen ingenting med toppen eller botten och göra. Något man troligtvis också är nöjda med. Förhoppningsvis kan Charlton dra detta till sin fördel när omgång 42 ska avgöras här. Skönt är att målskytten Luke Jephcott verkar ha svalnat.

24/4 Peterborough (h) 16:00
En mycket otäck match ha framför sig i det läget som vi befinner oss. Det är vilda västern när Peterborough spelar med mycket mål både framåt och bakåt. Har verkligen visat att man kommer vara med i kriget om en direktplats ända in till slutet den här säsongen och besitter seriens mest energifyllda offensiv med Siriki Dembele, Sammie Szmodics och Jonson Clarke-Harris. Visst, formen har börjat sviktat under mars men i helgen manglade man Accrington med 7-0 och det är klart att man hinner pricka rätt till det här datumet igen. Vi kan hoppas på en skrällseger men annars är bara poäng bra här.

27/4 Crewe (h) 20:00
Här tar sig Charlton an laget man mötte i premiären och då kom man undan med en 0-2 seger. Det kommer krävas ett liknande resultat igen för Charlton då Crewe är ett lag man ska slå under normala omständigheter. Crewe har gjort en bra säsong som nykomlingar och är säkert nöjda med hur situationen ser ut för klubben. Samtidigt vill alla sluta så högt upp som möjligt och precis som alla andra matcher kommer Charlton få slita här.

1/5 Accrington (b) 16:00
Säsongens sista bortamatch utspelar sig i Accrington och här är ny match där Charlton har revansch att utkräva. Matchen i januari lagen emellan bjöd på en grov underprestation från Charltons sida och det var smärtsamt att se laget ligga så mycket efter en liten klubb som Accrington Stanley. Då var det dock ljusa tider för Stanley, som med flertalet efterhängande matcher låg bra till i tabellen. Nu är det ammat läge med en sviktande form och en usel månad bakom sig. Ett tutfft schema återstår också och Accrington får nog vara nöjda om det ska bli övre halvan den här säsongen. Kommer nog vara ett bra läge för Charlton att vinna här.

8/5 Hull City (h) 16:00
Årets sista match blir en mycket svår sådan. Visserligen hemmaplan men att möta ett titeljagande Hull är inte vad man vill när Charlton kan ha en play-off plats att vinna. Som det ser ut i nuläget kommer inte heller något lag springa ifrån längst upp i tabellen, utan mycket tyder på att det blir Hull, Peterborough och Sunderland hela vägen in i det sista. Det kan bli en hejdundrande avslutning och en mycket spännande sådan. Detta kan bli match där det både finns allt att vinna och förlora och vi får hoppas att Charlton kan visa sig starkast när det gäller som mest.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-01 21:52:29
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson