Lagbanner
2022-12-07 20:45

Stockport - Charlton
3 - 1

Stockport County – Charlton 3-1 (FA-Cupen Omgång 2)

Stockport County – Charlton 3-1 (FA-Cupen Omgång 2)

The Addicks spelade sig ur säsongens upplaga av FA-cupen genom att förlora omspelsmatchen mot Stockport County på bortaplan. Prestationen på plan var likvärdig med hur klubben kan beskrivas må utanför plan, det vill säga illa.

Anthony Hayes stod för första gången som huvudansvarig för Charlton Athletic och var den som tillfälligt fått ansvaret att dra i trådarna inför omspelsmatchen mot League Two-laget Stockport County. Jason Pearce lyftes upp från U18 för att assistera honom inifrån den tekniska zonen.

Konsekvensen blev sju ändringar från Hayes sida och det skvallrade om att omgången bara var att ta sig igenom. Craig MacGillivray ställdes i mål och fick se en 3-4-3 formation framför sig. Det är första gången den sifferkombinationen testas den här säsongen. Trebackslinjen utgjordes av Sean Clare – kapten dagen till ära – Sam Lavelle och unge Zach Mitchell. Vingarna hanterades – från vänster – av Richard Chin och Tyreece Campbell, och mellan dem placerades Albie Morgan med Jake Forster-Caskey. Fronttrion blev Jack Payne, Chuks Aneke och Charlie Kirk.  

Matchen
Charltons enda positive höjdpunkt från den här matchen kan vi lika gärna riva av det direkt. Och det var att man tog ledningen redan efter sju minuter, varken väl- eller oförtjänt för matchbilden hade givetvis inte än hunnit sätta sig. Det var samtidigt ett något turligt ledningsmål där en hörna från Kirk inte hanterades bättre av Ben Hinchiffe än att han boxade bollen rakt på egen spelare och in i eget mål. Försvararen Akil Wright antecknades ofrivilligt för självmålet och Charlton hade 0-1 redan efter sju minuter. Närmst av Charltonspelarna att få en tå på bollen var Zach Mitchell.

Sedan påbörjades haveriet till insats i denna dubbla bemärkelse av mörka tid. Man kunde visserligen gjort ytterligare ett mål via en omställning men i avslutsförsöket sköt Richard Chin över, på grund av att Hinchiffe var på skottet med nävarna. Sedan kastades Charltons målvakt - Craig MacGillivray - in i hetluften, när han sträckte ut och från nära håll räddade och sedan lyckades hålla Paddy Maddens styrning från nära håll. Med lite mer fart i det avslutet hade det varit mer svårhanterligt, men Macca gjorde det bra.

Kort därefter skulle det börja läcka inom Charlton och för kvällen var långt ifrån benägna att förhindra det. Mycket skulle handla om Will Collar för Stockports del, för det var han som först kvitterade. En andraboll efter frispark landade hos Ryan Rydel som skickade i väg en projektil till avslut rakt i stolpen och ut för ny retur. Det var lite av en hockeysituation och den enda som hann reagera för att ta hand om returen och förvalta den var Collar, som också stod rätt placerad för att peta in 1-1 (25) bakom fastfrusen MacGillivray.

Härifrån, efter 25 minuters spel, var Charlton rejält nedkörda i skona och det var bara en tidsfråga innan ytterligare mål skulle falla för Stockport. MacGillivray gjorde vad som krävdes för att hålla ställningarna halvleken ut och nekade nämnda Madden och målskytten Collar fram till dess åtminstone. Inga pjåkiga spelare får man säga, vad det verkar i alla fall.

Hayes och Pearce kommunicerade fram förändringar i form av byten för att få till förändringar på planen, men det föll inte särskilt väl ut. Dobson kom in i halvtid mot Aneke utan något resultat. En kvart senare även Jesurun Rak-Sakyi och Diallang Jaiyesimi med ett liknande utfall. Mellan den här tidsramen träffade Rydel ramvirket igen med ett stenhårt avslut men denna gång uppstod ingen retur som gav nätkänning.

Med 17 minuter kvar av ordinare speltid kom 2-1 (73) och för andra gången skrevs Collar upp i målprotokollet. Stockport kombinerade sig igenom att långt, utdraget och passivt Charlton på offensiv planhalva. Rak-Sakyi satte en avslagen press mot bollhållaren uppe vid mittlinjen, samtidigt som Chin kom lunkandes i följe allt för många meter bakom honom och trebackslinjen stod fast på straffområdeslinjen. Det var nog lite häpnande hur enkelt Stockport – ett mittenlag från League Two – kunde hantera detta. Hur som helst, ett inlägg från vänster följde och Kyle Wottton mötte upp för att enkelt dämpa ner till en omarkerad och rättvänd Collar, som dunkade in ledningsmålet bakom MacGillivray.

Inte en chans att Charlton skulle ha råg i ryggen att lyckas vända det här eller ta matchen till en ny straffsparksläggning den här säsongen. Nej, det skulle man inte utan istället stängde Collar matchen innan slutvisslan med sitt tredje mål för kvällen. Stockport tog sig fram enkelt igen – denna gång på högersidan – och Dobson gav sig in med en glidtackling i eget straffområde samtidigt Ollie Crankshaw skottfintade ett inlägg. Crankshaw föll till marken, domaren blåste med all rätt straff och Collar fick äran att smälla dit sitt hattrick. 3-1 (81) och matchen var några minuter senare äntligen slut.

Efter match
Finns inte så mycket att säga i nuläget. Svårt att peka ut vilka krav man kan ha på laget i rådande situation. Ben Garner fick lämna jobbet två dagar innan avsparken och det var redan en match som få inom klubben ville spela, antar jag. Nu är man ute ur FA-cupen och det gör helt ärligt ingenting. I nästa omgång hade Walsall väntar, som bara hade blivit ytterligare en anonym match som förlängt lidandet. Utan att ha all fakta på mitt bord så känns det också som att Charlton är det EFL-lag som hittills spelar flest matcher av alla under höstsäsongen, med liga- och cupmatcher inräknade.

Nej, det är inget som vet vart klubben ska ta vägen i skrivande stund och åt vilken riktning man ska gå härnäst. Det speglade sig smärtsamt mycket i prestationen på planen som jag låter supportrarna få beskriva. Reaktionerna och rapporterna från de mest objektivt inbitna supportrarna låter att klubben nu är på sin lägsta punkt som de någonsin upplevt rent spelmässigt. Det är så oordnat och oinspirerat på planen att det faktiskt är svårt att beskriva. Det upplevs givetvis bäst av att bara tvingas se haveriet. Det är sorgligt, men sant.

Charlton: MacGillivray; Clare (c), Lavelle, Mitchell; Chin, Morgan (Rak-Sakyi 64), Forster-Caskey (Fraser 82), Campbell (Blackett-Taylor 73); Payne, Aneke (Dobson 46), Kirk (Jaiyesimi 64)
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, Toure, Sessegnon, Henry

Stockport:  Hinchcliffe, Southam-Hales (Crankshaw 67), Wright, Horsfall, Madden (c) (Brown 82), Collar (Camps 90+1), R.Johnson, Rydel, Croasdale (C.Johnson 90+1), Wootton, Hippolyte (MacDonald 90+1)
Ej använda avbytare: Jones, Evans, Okwute, Barugh

Mål: 0-1 självmål (7), 1-1  Will Collar (25), 2-1 Collar (73), 3-1 Collar (81 straff)
Domare: Scott Oldham
Publik: 6,242

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-12-09 10:52:36
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson