Lagbanner
Sutton United – Charlton 0-0
Ryan Inniss med vad som skulle vara Charltons bästa målchans under lördagen.

Sutton United – Charlton 0-0

Charlton provade på att även spela oavgjort under försäsongen, när detta gjordes mot League Two-laget Sutton United.

Försäsongen tuggar vidare och Charlton spelade under lördagen sin fjärde träningsmatchen för sommaren. Nu är det inte många som återstår innan premiären står vid dörren och bussen styr mot Crown Ground i Accrington.

Som motståndare i helgens match stod det andra League Two motståndet för försäsongen. Colchester klarades av i veckan, och nu var det Sutton Uniteds tur. Ett lag som var nykomlingar i fjärdedivisionen förra säsongen och som spelar vidare där efter en stark 8:e plats. Man hör hemma i Londons södra delar och på så vis var det en bekväm bortatripp för Charlton under den stekheta lördagen.

I Charlton roterades det friskt sedan veckans match mot Colchester. Försäsongen präglas av gissningar från ett utifrånperspektiv, och jämförs helgens startelva med den som frontade mot Colchester så går det att gissa att den som fick speltid under lördagen kan tänkas vara mer av en ordinarie sådan. Joe Wollacott fick 90 minuter i målburen och Craig MacGillivray blev därmed den enda spelaren utan speltid. Clare, Inniss, O’Connell och Sessegnon blev backlinjen och det gjorde Ness, Lavelle, Elerewe och Clayden till ersättare. Dobson, Fraser och Forster-Caskey utgjorde tremannamittfältet, och Kirk, Stockley, Blackett-Taylor var anfallstrion.

Charlton: Wollacott, Clare (Ness 75), Inniss (Lavelle 75), O’Connell (Elerewe 75), Sessegnon (Clayden 46), Dobson (Morgan 75), Fraser (Gilbey 75), Forster-Caskey (Jaiyesimi 75), Kirk (Davison 75), Blackett-Taylor (Leaburn 60), Stockley (Aneke 75).

Korta kommentarer om startelvan är att Wollacott, inte helt oväntat, ser ut som förstaval i målet. Samtidigt får Sean Clare fortsätta utgöra en del av backlinjen, och på mittfältet ser George Dobson och Scott Fraser ut att i nuläget ha säkrat två av de tre platserna. Den sista platsen slåss ett par spelare om men denna gång valdes JFC.

Om vi tar oss till matchen då på Gander Green Lane i Sutton, så var det en händelsefattig första halvlek. Kanske berodde det på att tempot hämmades av det extrema högtryck och dess värmebölja som svepte in över ön under helgen. Att förberedda sig inför spel vid runt 30 grader är aldrig lätt och det får en klar påverkan på hur spelare kan välja att värdera annorlunda än vad dem vanligtvis hade gjort i andra matcher. Ryan Inniss blockerade den möjlighet som uppstod för Suttons räkning i första halvlek, och Charlie Kirk curlade ett skott som tippades över ribban.

Andra halvlek var av en lite annan skepnad än den första men det skulle inte bli några mål för det. Nämnda Kirk och Inniss var tillsammans inblandade i en situation där ytterns svepande inlägg nickades utanför av Inniss, som givetvis nådde högst i klungan av spelare. Kirk är kanske den som nämnts flest gånger under försäsongens inlägg och känslan är att han har en fin säsong framför sig. Sutton visade samtidigt glimtar av att inte vara ett så pjåkigt lag, utan även i södra London kan fotboll spelas. Det fanns sekvenser där Charlton var nedtryckta och då fick Wollacott göra ingripanden som hindrade Alistair Smith och Josh Neufville. 0-0 blev det och två svettiga lag fick sedan – förhoppningsvis – njuta av kalla duschar innan hemgången.
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-07-17 19:45:44
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson