Lagbanner
Thomas Sandgaard ny ägare i Charlton
Charltons nya ägare, Thomas Sandgaard.

Thomas Sandgaard ny ägare i Charlton

Idag kom beskedet vi länge väntat på. Charlton Athletic har en ny ägare!

Efter en lång och oviss tid har vi äntligen kommit till vägs ände. Precis efter lunchtid idag kom nämligen beskedet att Charlton Athletic har en ny ägare i Thomas Sandgaard.
 
Thomas har under en tid varit det namn som det mest cirkulerat kring i ägarfrågan under den senaste tiden. Hela processens med- och motgångar är alldeles för komplex för att redogöra här men efter en lång sådan är båten äntligen i hamn och det blir alltså Sandgaard som blir ny ägare. Han tar över ägandeskapet från East Street Investments.
 
Förhoppningarna är stora men vad detta kan leda till i det långa loppet är såklart svårt att spekulera i. Man kan i alla fall hoppas på att detta blir en byggsten till lite stabilitet och kontinuitet inom klubben. Samtalen mellan Sandgaard och tränare Lee Bowyer ska enligt uppgifter varit positiva och båda är på det klara med vad som kommer krävas för att få skutan på rätt köl. Övertagandet innebär också att transferembargot borde hävas och möjligheten till nya rekryter öppnas upp igen. Sandgaard har på Twitter medgivit att det finns en rad intressanta spelare på kö, som är redo att komma till klubben. Information som givetvis får ett supporteröra att lyssna noggrant. Just möjligheten att bredda spelartruppen står högt upp på dagordningen för tränarteamet och är nästan ett måste om denna säsong ska bli något att hurra över. Övergångsfönstret är öppet till den 4/10 och rapporteringen på marknaden kommer man följa med entusiasm framöver.
 
För att berätta lite om Thomas Sandgaard så är han en amerikansk medborgare men har rötterna i Danmark. Han är en entreprenör och investerare som startade företaget Zynex Inc 1996. Ett företag som han än idag är verkställande direktör för. Han driver sedan även en privat familjefirma, med fokus på investeringar. Han har under den senaste tiden visat stort engagemang för klubben på sociala medier och har även lyckats besöka några av de senaste matcherna, däribland senaste matchen mot Doncaster på The Valley.
 
Här följer även Sandgaards öppna brev till alla supportrar som publicerades på Charltons hemsida:

Today is the day! We did the impossible. We triumphed and we made it to this point because of you. 

Thank you for your passion, your perseverance and your patience. There is no club without you. We are Charlton Athletic Football Club. 

From early on, I felt that we were in this together. I am humbled by your support and honoured to officially become part of the Charlton family. The Charlton community is one of a kind. You welcomed and embraced this change of hands with more openness than many others would have given your history. 

Thank you for standing up for what you believe in. I will not let you down. Cheers to each of you. Cheers to Charlton! I assure you we are just getting started. We are London’s club. 

This week and every week, we will #CheerForCharlton. 

Sincerely, 

Thomas Sandgaard

Proud Owner of CAFC 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-09-25 16:40:07
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson