Träningsmatch: Charlton - Göztepe SK 3-1
Nyförvärvet, Alex Mitchell, gjorde ett av Charltons tre mål i träningsmatchen mot Göztepe.

The Addicks avverkade under lördagen sin andra träningsmatch under försäsongen och satte därmed även punkt för lagets träningsläger i Sloveniens nordvästra bergsdalar.

Att möta lag från utlandet hör inte till vanligheterna om man ser till Charltons senaste fem försäsonger - men beger man sig på läger till Slovenien så får man ta det som erbjuds vid tillfället. Och vid det här tillfället lämpade det sig att möta turkiska Göztepe SK, som också befunnit sig på träningsläger i närheten. Göztepe är denna säsong tillbaka i högstadivisionen Süper Lig, efter att förra säsongen ha slutat på en andraplats i andradivisionen.

Med en stenhård träningsvecka i benen, stundtals innehållande dubbla pass om dagen, valde Nathan Jones att fördela speltiden relativt jämnt mellan spelarna. En försäsong ska vara hård och intensiv, men ingen ska heller gå sönder av för hög belastning. Det blev alltså åter två startelvor per halvlek, med en enstaka inhoppare tillgänglig.

Trots en stor matchtrupp var det en handfull spelare som inte användes eller erhöll matchminuter av olika anledningar. I konkurrensen mellan de tre målvakterna var det Harry Isted som nu se på från sidan, medan Will Mannion stod i den första halvleken och Ashley Maynard-Brewer i den andra. Bland försvararna saknades, för andra matchen i rad, Lucas Ness. Mittbacken fick förlängt kontrakt i våras, så kanske att en utlåning ligger i luften för honom. En sådan skickades mittfältaren Aaron Henry ut på i veckan, till Rochdale i National Leauge. I övrigt användes inte Scott Fraser, medan Miles Leaburn inte har deltagit på lägret utan har skött sin fortsatta rehabilitering på hemmaplan.

Så på den mycket vackert belägna fotbollsplanen i Kranjska Gora kastade Jones ut följande elva spelare från:
Mannion; Z .Mitchell, Jones (c), Gillesphey; Watson, Bishop (provspelare) (Aneke 30), Taylor, Anderson, Edun; Kanu, Campbell.

Ett par noteringar som följde utav det här
- Lloyd Jones var åter lagkapten när han spelade.
- Provspelare Teddy Bishop fick starta igen - denna gång på bekostnad av en spelare som Scott Fraser.
- Karoy Anderson spelade direkt efter sin anslutning från Jamaicas landslag och Copa America.
- Tayo Edun fick chansen att visa sig som wingback i den här matchen.

I matchväg var Charlton bättre än sitt turkiska motstånd i den första halvleken. Det ligger ingen tvekan i att Göztepes försäsong också har varit garanterat tuff men sett utifrån matchbilden såg Charlton ut att ligga längre fram i sina förberedelser. Som vanligt vid den här tiden är det inte heller de äldre och rutinerade spelarna som ligger längst fram (det ska de inte vara heller) utan det är de mer lättränade och yngre spelarna som drar till sig ögonen efter sina insatser - vi ser det varje försäsong, så även denna gång.

I halvtid skulle Charlton gå in med en 2-0 ledning i sin hand, och det efter mål av just två yngre spelare; Tyreece Campbell och Daniel Kanu. Redan i den 11:e minuten satte Campbell fart i sin press och snodde åt sig bollen från en sölig och nonchalant försvarare hos motståndarna. Med farten uppe tog sig Campbell mot mål och rullade in 1-0. Kort därefter var det åter ett effektivt presspel, denna gång från Karoy Anderson, som gjorde att Charlton vann bollen högt upp på ett snöpligt vis. Anderson frispelade snabbt Kanu i djupled och likt Campbell gjorde inte Kanu något fel vid sitt friläge, 2-0 (16)

Den sista noteringen för halvleken var att provspelaren Teddy Bishop fick utgå efter en halvtimmes spel, sedan han kolliderat med en motståndare. Chuks Aneke gjorde comeback efter skada och ersatte under den kvarten av halvleken som återstod.

De elva nya spelare som sedan tog vid inför den andra akten var:
Maynard-Brewer; Ramsay, A.Mitchell, Edwards; Asiimwe, Berry, Coventry, Docherty (c), Small; Ahadme, Godden (Hylton (provspelare) 82)

- Kayne Ramsay fortsatte som högermittback i trebackslinjen även i denna träningsmatch.
- Josh Edwards testades som vänstermittback, istället för wingback.
- Greg Docherty var lagkapten i sin första halvlek för klubben.
- Provspelaren Danny Hylton spelade de sista minuterna i den här matchen med.

Andra halvlek blev något sämre rent spelmässigt och ganska sönderhackad av att Göztepe genomförde många av sina byten under halvlekens gång. En som då fick speltid i motståndarlaget var den före detta MFF-spelaren Lasse Nielsen, som anslöt till den turkiska klubben förra sommaren. I målprotokollet gjordes det två mål till, ett för respektive lag och således blev slutresultatet 3-1 till Charltons fördel.

Göztepe reducerade genom Nazim Sangaré (61), som vräkte sig mellan Ramsay och Nathan Asiimwe för att nicka in ett långt inlägg. Ett bolltittande och inte helt godkänt försvarsagerande från de båda herrarna som Nathan Jones inte lär vara helt nöjd med. Målet kompenserades dock snabbt genom att Alex Mitchell gjorde 3-1 (65), efter att ha nickat in en hörna från nära avstånd. Hörnan var i övrigt perfekt slagen av Conor Coventry.