Lagbanner
Träningsmatch: Dartford - Charlton 1-6 

Träningsmatch: Dartford - Charlton 1-6 

The Addicks kickade igång matchsäsongen med att, för fjärde säsongen i följd, möta lokala bekantskapen Dartford FC på Princes Park i Dartford. Genomköraren slutade med en komfortabel 1-6 seger, likt hur det gjorde säsongen 2022/23. 


Charlton anlände med mer än en full matchtrupp (24 spelare) till säsongsstarten, med intentionen att ge så många spelare som möjligt matchtid så här inledningsvis. Som bekant är försäsongen utomlands relativt kort och vi är enbart en månad bort från ligastart i England, så matchtiden kommer redan här efter att stegras. I det här mötet blev det dock alltså två startelvor fördelat på respektive halvlek. 

Fyra spelare kom inte till spel av olika anledningar. Forwardsduon Chuks Aneke och Miles Leaburn är klubben återhållsamma med efter deras långvariga skadeproblem. De tränar bra på träningsplanen men försiktighet råder. Målvakt Ashley Maynard-Brewer involverades inte heller, vilket i nuläget säger att han är den som står längst bak i konkurrensen med Harry Isted och Will Mannion. Känslan är att en utlåning väntar för AMB. Den fjärde spelaren är nyförvärvet från Hull, Greg Docherty, som presenterades som ny spelare dagen innan matchen (i lördags). 

Matchtruppen innehöll även två nya namn som ingen hade räknat med på förhand. Det handlade om två provspelare i form av mittfältaren Teddy Bishop och forwarden Danny Hylton. Båda är kända ansikten för EFL- och  League One-publiken; Bishop från sina säsonger med moderklubben Ipswich och nu senast efter tre säsonger med Lincoln, och Hylton främst efter sina sex säsonger i Luton med Nathan Jones som manager. Bishop, som är den mer anonyma för manager Jones, kom att starta matchen, medan Hylton - som Jones kan in- och utantill - började på bänken i den andra halvleken. 

Nathan Jones demonstrerade i den här matchen att han kör vidare med formationen tre-fem-två. Säsongen 2024/25 och dess premiärelva såg ut enligt följande: 
Isted; Ramsay, Jones (c), Gillesphey; Asiimwe, Taylor, Bishop (provspelare), Fraser, Small; Kanu, Campbell

Några korta noteringar var att: 
- Kayne Ramsay användes i trebackslinjen och inte som wingback. 
- Lloyd Jones utnämndes till lagkapten 
- Provspelare Teddy Bishop fick starta 
- Scott Fraser är tillbaka i Charlton och konkurrerar efter vårens utlåning till Hearts i Skottland. 
- Tyreece Campbell användes som en av två forwards. 

Den första halvleken blev den målrikaste och Charlton gick till halvlek med en 1-4 ledning. Tyreece Campbell gjorde två av målen, det första (14) och det fjärde (42), när han först väggspelade sig fram med hjälp av Fraser och placerade in 0-1 och sedan från distans pangade in 1-4. Två bra insatser från TC. Intressant var att Jones efter matchen menade att TC främst kommer till sin rätt i en forwardsroll, vilket är en ny tolkning av Jones eftersom ingen tidigare manager sett på honom så och spelat honom där. Kanske är det ett simpelt positionsbyte som får TC att slå igenom rejält den här säsongen? 

Övriga mål kom till genom att wingback Nathan Asiimwe mötte upp ett perfekt avvägt inlägg från wingback Thierry Small och gjorde 0-2 (23), och Daniel Kanu rakade in 0-3 (24) från straffpunkten - sedan ett nytt inlägg från Small tagit på en hand i Dartfordförsvaret. Noterbart är att samtliga mål i denna halvleks gjordes av egna produkter. Dartfords mål kom till genom ett långt inlägg från vänster och ett nickavslut som var snyggt placerat bakom Harry Isted till 1-3 (39). 

I andra halvlek byttes sedan hela startelvan ut mot en annan, och den nya såg ut så här: 
Mannion; Z Mitchell, A Mitchell, Edmonds-Green; Watson, Coventry, Edun (Henry 88), Berry (c), Edwards; Ahadme (Hylton (provspelare) 80), Godden

Några korta noteringar var att: 
- Zach Mitchell är tillbaka och konkurrerar efter en säsongs utlåning till Colchester. 
- Tayo Edun blev, i den här matchen, utkonkurrerad som wingback och tog istället plats på centralt mittfält. 
- Aaron Henry var den spelare som fick minst speltid, endast två ordinarie minuter. 
- Luke Berry utnämndes till lagkapten. 

Med många byten och förändringar - från båda lagen ska sägas - blev det som en ny match i den andra halvleken. Charlton gick vinnande ur även denna men det blev mindre målglatt och siffrorna stannade vid 0-2, sammanlagt 1-6. Wingbackarna hade stor framgång i offensiven under hela matchen och ytterligare ett bevis på det var att Tennai Watson var den som var högt upp i planen och placerade in 1-5 (66), framspelad av Matty Godden. Slutresultatet fastställdes sedan av provspelaren Danny Hylton som petade in 1-6 (85), efter fint förarbete från tidigare Lutonkompisen Luke Berry. 

Träningsläger 
Med första tiden av försäsongen och träningsmatchen avklarad i London, tog laget dagen efter flyget sydösterut till Slovenien och Kranjska Gora. Från The Valley till the Valleys på nordligaste Balkan. En destination som kan få en att höja på ögonbrynen, men personligen uppskattas det efter de senaste lägrena på solkusten i Spanien - vilket inte lett till några vidare resultat. I Slovenien väntar en träningsmatch och det är mot turkiska Göztepe SK. 
 
På klubbens videomaterial från lägret syns provspelaren Danny Hyltons närvaro. Det betyder inte att det behöver bli någon kontraktsskrivning framöver men Jones är i alla fall uppenbart intresserad av att involvera honom i gruppen i nuläget. Personligen så kittlar det inte direkt med Hylton, även om han är en bevisad målgörare sedan tidigare och att Jones benämner honom som sin bästa värvning någonsin(!). De senaste två säsongerna, som spenderades i Northampton Town, gick han dock mållös, vilket många inte har varit sena med att påtala på sociala medier. Samtidigt, vi fortsätter att lita på Jones och finner han att Hylton har något att bidra med här så vet han om någon vad Hylton kan bidra med. 

UP THE ADDICKS!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-07-08 11:53:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson