West Ham - Charlton 3-0
Öztumer visar missnöje med en prestation,

Charlton är ute ur Ligacupen efter en 3-0 på London Stadium.

Det blev tre ändringar i laguppställningen sedan matchen i lördags. Jonny Williams, Dylan Levitt och Erhun Öztumer fick chansen från start och tog plats innanför linjerna. West Ham i sin tur mönstrade en roterad startelva, vilket inte var helt oväntat.

Charlton: - Amos, Lapslie, Barker, Oshilaja, Purrington, Öztumer, Pratley (77. Gilbey), Levitt, Doughty, Williams (77. Washington), Bonne (45. Aneke).
Avb: - Maynard-Brewer, Jake Forster-Caskey, Albie Morgan, James Vennings.

West Ham: - Randolph, Johnson, Diop, Balbuena, Masuaku, Snodgrass, Cullen, Lanzini, Yarmolenko, Haller, Anderson.
Avb: - Martin, Fornals, Coventry, Bowen, Silva.

Charlton bjöd på några pigga intentioner inledningsvis när man tidigt skapade sig en hörna och i minut 7 arbetade in bollen till Macauley Bonne som inte fick träff. Härefter skulle dock hemmalaget ta över och mer eller mindre avgöra matchen. Sébastien Haller gjorde 1-0 i minut 22 och dubblade sedan både sin målskörd och resultatet i minut 26. Ledningsmålet präglades av en misstänkt offside i målets uppbyggnadsfas och till Charltons missnöje godkändes målet. Annars var halvtidsresultatet inte särskilt mycket att snacka bort. Någon kombination mellan Doughty och Bonne kunde lett till en reducering innan halvtid men skärpan fanns inte där och man förblev mållösa.

Chuks Aneke tog omedelbart plats i laget inför de återstående 45 minuterna och detta på Bonnes bekostnad. Bytet handlade inte om prestation utan mer om att ge Aneke välbehövliga matchminuter. Just Aneke skulle verkligen visa framfötterna och hade tre chanser, av varierande kvalité, att spräcka målnollan under halvlekens första 20 minuter. Mål här och det hade blivit match igen. Istället skulle halvleken spelas av med böljande spel och lite halvchanser åt båda håll. Felipe Anderson fick snygga till hemmalagets siffror och gjorde 3-0 i minut 80, vilket stängde matchen definitivt. I övrigt fick Ben Amos sträcka ut och bjuda på någon räddning, samtidigt som Oshilaja snyggt blockade ett potentiellt fjärde mål för West Ham. Matchen slutar annars 3-0 och Charlton är ute ur Ligacupen.