Lagbanner
2022-08-27 16:00

Wycombe - Charlton
1 - 1

Wycombe - Charlton 1-1 

Wycombe - Charlton 1-1 

Ett nytt spelmässigt övertag utnyttjades inte av The Addicks, utan den kampfyllda matchen mot Wycombe Wanderers på Adams Park slutade rättvist oavgjort. 

Det var inte många ändringar i Charltons startelva att rapportera om. Faktiskt inte en enda om man jämför med ligaomgången helgen innan mot Cambridge. Ben Garner höll elvan intakt och litade på samma skara män under besöket i High Wycombe. Det innebär Joe Wollacott i mål och en försvarslinje med Sean Clare, Ryan Inniss, Eoghan O’Connell och Charles Clayden. Trean på mitten var George Dobson, Albie Morgan, Scott Fraser, och i anfallet Jesurun Rak-Sakyi, Jayden Stockley och Charlie Kirk. 4-3-3 var såklart formationen. 

Första halvlek 
Charlton upplevde en positiv start av matchen på Adams Park mot ett lag som man under förra säsongen blev nollat av. Man etablerade bollinnehav, spelade sig ur trånga situationer och skapade en bra målchans redan i 12:e minuten när Jesurun Rak-Sakyi sköt över sedan man överraskat hemmalaget med en variant av en kort hörna. En god intention, minst sagt. 

Just därför kom det som en semi-chock att Charlton två minuter senare befann sig i underläge. Lite från ingenstans uppstod ytor för Wycombe att konstruera ett anfall och arkitekt var givetvis den - alltid mot Charlton - så överjävligt bra Garath McCleary. Han hamnade en-mot-en mot Albie Morgan på högerkanten, gjorde sina överstegsfinter och fick in ett inspel mot ett välbefolkat straffområde. Charltonförsvaret lyckades inte sortera ut och bemanna rätt ytor för att förhindra att Anis Mehmeti skulle möta upp passningen i en ledig yta  och smälla in 1-0 (14)

Orättvist och oväntat. Så kunde Wycombes ledningsmål beskrivas efter knappa kvartens speltid. Av den anledningen var det med enorm lättnad som Charlton snabbt gjorde något av sitt rådande övertag och snabbt kvitterade ut matchen till 1-1 och ett lika resultat igen. Det dröjde bara en minut efter 1-0 innan Jesurun Rak-Sakyi höll sig framme. Charlton spelade sig loss på sin vänsterkant när Clayden hittade till Kirk. Vänsteryttern hamnade i sitt favoritutgångsläge och kunde utmana ensam mot en fallande ytterback. Kirk drog sig ner mot kortlinjen och satte ett inspel som gled förbi samtliga till Rak-Sakyi vid bortre ytan. En mottagning och kunglig dragning senare hade Rak-Sakyi gett sig möjligheten att bomba in 1-1 (15) från nära håll. En händelserik första kvart får man kalla det. 

Tidiga ärenden i målprotokollet kan ibland få en match att oförklarligt svalna. Så var det lite i det här fallet, om man tänker chansmässigt. Charlton försökte rulla boll, och Wycombe ville få till närkamper och ställningskrig. Det händer att Charlton i sin jakt på enbart korta passningsalternativ blir nonchalanta, inte ser andra lösningar och inbjuder till misstag. Vid ett tillfälle hände det när Morgan hanterades bryskt som felvänd mittfältare och bjöd på en kontring där Wollacott fick göra en dubbelräddning på två snäva avslut från Lewis Wing och nämnda McCleary. Åt andra hållet kom Charlton närmst genom en nick från Stockley sedan Kirk måttat en ovanlig långboll. 1-1 stod sig till vattenpausen. 

Andra halvlek 
Vittneskilldringen från andra halvlek blir kortare. Detta av den enkla anledningen att den var händelsefattiga. Det krigades från båda lagen som hade sina tillvägagångssätt att skapa något, men det såg mest ut som att man tog ut varandra i sina försök. Inte det mest underhållande att titta på men ändå en match mellan två bra lag som försökte hantera det som den andra höll på med. 

I andra halvlek stod mycket av Charltons hopp och förväntan till att Jesurun Ra-Sakyi skulle bjuda på något individuellt och bryta ett mönster. Det lyckades han också ofta med mot sin ytterback Joe Jacobson - som han minst sagt hade i fickan - men det skedde tyvärr med många meter var att ta sig till någon målchans. Ibland överraskade han med fyndiga lösningar ur trånga utrymmen som vi inte sett i Charltontröjan sedan Joe Aribos dagar. Samma vara var det från Garath McCleary i hemmalaget som alltjämt är en lysande artist på den här nivån. 

Nu har några överflödiga meningar tryckts för att fylla ut om andra halvlek. Charlton kom inte närmre än ett blockerat skott från Scott Fraser och matchen var slut mellan två bra lag. 1-1 stod sig alltså även till slutvisslan. 

Efter match 
Ehm, ja, vad ska man säga om det här. En poäng igen. En något mer acceptabel denna gång måhända. Trots ett reducerat Wycombe vad det gäller spelaralternativ så är det ingen lätt bortamatch. Kanske en av de svåraste under säsongen. Bara av den anledningen är en poäng en poäng man tar på förhand. Charlton tog kampen som krävdes och spelade tillräckligt bra mot ett lag som man bara förra säsongen var mil ifrån prestationsmässigt. 
Sedan ligger det kvar en gnutta av besvikelse av resultat kring hur Charlton ändå hanterar matchbilden. Att poängen och resultatet var rättvist behöver man inte argumentera emot, men spelförandet stod återigen Charlton för och då vill man att det skapas mer än det gör i sista tredjedelen. Trots över 60% bollinnehav så skapas inte målchanserna som behövs om man ska åka ifrån Wycombe med den där lite orättvisa trepoängaren. Och det är just vad som i slutändan kan vara avgörande vid vilken slutplacering man ska landa på. 

Omgångens poäng 
3p - George Dobson: Dobbie slet mest och bäst i en tuff bortamatch. Nog för att är en av lagets bästa spelare men det säger ändå något om matchen när han är den som visar sig mest. Behövdes centralt mot ett tufft Wycombe och deltar positivt i det egna spelet med sin passningsfot som slår ut motståndarnas lagdelar. 

2p - Jesurun Rak-Sakyi: Det största individuella hotet som Charlton använde sig av offensivt. Hittar på kreativa lösningar som vi som sagt inte sett på flera säsonger och låg bakom det mest. Orkade nu också hänga i längre än vad han gjort tidigare matcher. 

1p - Scott Fraser: Ny bra match av Fraser. Delaktig åt båda riktningarna och löser mycket tillsammans med dem som står nämnda ovan. Är nu den spelaren vi vill att han ska vara. 

Wycombe - Charlton 1-1  

Charlton: Wollacott; Clare, Inniss (Lavelle 74), O’Connell, Clayden ; Morgan (Payne 78), Dobson, Fraser; Rak-Sakyi, Stockley (c), Kirk (Leaburn 86).
Ej använda avbytare: MacGillivray, Ness, Henry, Jaiyesimi.

Wycombe: Stryjek, Grimmer, Jacobson (c) (McCarthy 73), Gape (Horgan 74), Forino, Wheeler (Freeman 59), Wing, Mehmeti (Al-Hamadi 78), McCleary, Mawson, Scowen. 
Ej använda avbytare: Dickinson, Tafazolli, Pattenden.

Mål: Anis Mehmeti 1-0 (14), Jesurun Rak-Sakyi 1-1 (15)
Domare: David Rock
Publik: 6,139 (1,638 från Charlton)

UP THE ADDICKS!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-29 23:10:17
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson