Lagbanner
 Damlagets vecka 36

Damlagets vecka 36

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 36

Under veckan som gått har:

Efter endast två spelade ligamatcher är det dags för det första landslagsuppehållet. Det är 13 spelare från Chelseas damer som åker iväg för att representera sitt land.
England: Carly Telford, Jess Carter, Millie Bright, Niamh Charles, Fran Kirby och Bethany England.
Nederländerna: Aniek Nouwen.
Skottland: Erin Cuthbert.
Sverige: Zecira Musovic, Magda Eriksson och Jonna Andersson.
Tyskland: Ann-Katrin Berger och Melanie Leupolz.



Chelseas damer fortsätter att förstärka på ledarsidan. Det nyaste tillskottet är Cameron Meighan. Cam är en fotbollsanalytiker och kommer jobba med att analysera motståndarlagen, hitta deras svagheter och styrkor för att hjälpa laget och förbereda dem på bästa sätt inför kommande match. Vill man lära sig mer om hur han jobbar i kulisserna finns det ett poddavsnitt där han pratar om det tillsammans med Michael Wright – The Sports Initiative



Chelsea mötte under söndagseftermiddagen Everton hemma på Kingsmeadow. Chelsea gjorde några förändringar i startelvan.
Precis som i förra veckans match var det A-K Berger om vaktade målet. Emma Hayes fortsatte med sin trebackslinje men Millie Bright tog klivet ut på högerkanten då hon och Magda Eriksson flankerade Jess Carter i mitten.
Erin Cuthbert tog klivet ner som wingback, där hon avslutade den senaste matchen mot Arsenal, Sophie Ingle klev in på det centrala mittfältet tillsammans med Ji och Guro Reiten fick fortsatt förtroende som vänsterwingback.
Superduon Fran Kirby och Sam Kerr klev in från start och fick sällskap av Pernille Harder.

Everton med sina tre svenskor vägde stundtals för lätt när Chelsea trampade på, men det dröjde fram till den 25:e matchminuten innan det första målet skulle komma. Fran Kirby vann närkampen mot svenska Nathalie Björn inne i Toffees straffområde och kunde curla in bollen via den bortre stolpen och in i mål.
Chelsea hade bud på fler mål men 1-0 stod sig fram till halvtidspausen.

Andra halvlek han knappt komma igång, när Kerr snappade upp en lös passning mellan Evertons försvarare, Finnigan och MacIver i målet och ensam med målet rullade hon i 2-0.

Chelsea skapade många bra lägen, men MacIver gjorde det bra i målet och räddade flera av tjejernas farliga avslut

Med mindre än 20 minuter kvar på matchuret hittade Guro Reiten med sin fina inläggsfot in till Kerr inne i boxen och australiensiskan gjorde inga misstag när hon nickade in 3-0 till Chelsea.

Superduon och målskyttarna byttes ut och ersattes av Beth England och Jessie Fleming. Inhopparna han inte vara många minuter på planen innan Reiten åter igen slog ett fint inlägg med sin vänsterfot som letade sig förbi Fleming och England inne i boxen och hittade ut till Cuthbert på högerkanten. Skotskan avlossade ett skott som tog i kryssribban och studsade via Englands fötter in för att till slut landa i mål.

4-0 blev slutresultatet mot ett satsande Everton (topp 5-lag) och en studs tillbaka efter förra helgens 3-2 förlust mot Gunners.
Det såg bättre ut i försvaret med Carter i mitten och Bright och Eriksson på vardera sida om henne, men frågan är hur det står sig mot tuffare motståndare, det återstår att se. Här närmast väntar Manchester United när WSL drar igång efter landslagsuppehållet 26/9 kl. 13.30.



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.
Manchester Citys Greenwood var den spelare som fick mest poäng i första rundan och hon kan vara en bra försvarare att ha i sitt lag för den prislappen hon har.

Ligans namn: WSL SvenskaFans
ligakoden: 62mv4p
 



Kommande vecka:

LANDSLAGSUPPEHÅLL
 

Källor:
Poddavsnitt Cam Meighan
Chelsea - Everton
Fantasy
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-09-13 16:18:43
Author

Fler artiklar om Chelsea