Lagbanner
203 mål för super-Frank
Super Frank Lampard dedikerade sitt 203:e mål till sin bortgångna mamma Pat.

203 mål för super-Frank

Med sina två mål i mötet mot Aston Villa gick Frank Lampard om Bobby Tambling som Chelseas bästa målgörare i historien. Hatten av.

Först en kanon med vänstern till mål nummer 202 och sedan en patenterad löpning in i straffområdet och väl där petades mål 203 in. Ett mål som betydde så mycket. Dels är nu Chelsea i praktiken kvalificerade  för spel i Champions League nästa säsong men för klubben, lagkamraterna, fansen och Frank Lampard själv innebar det så mycket mer, något målfirandet bevisade.

Frank Lampard kom till Chelsea 2001 och gjorde sitt första mål i en match mot Bolton samma år efter att ha blivit inbytt. Han har sedan dess vunnit allt som går att vinna. Inte nog med det, han har varit högst bidragande till varenda vinst, varenda trofé, allt från ligacuper och FA-cuper till Premier League-pokaler och Champions League-vinst. Han är oerhört viktig för klubben dels som ikon, men även som spelare vilket dessvärre vissa av de senaste tränarna klubben har haft inte haft kompetens till att förstå.

Vi som varit med ett tag har fått äran att vara där med Frank Lampard. Sedan ankomsten 2001. Sedan målen började trilla in kontinuerligt några år senare, en trend han bibehållit säsong efter säsong. Vi var där när Lampard kysste den första Premier League-bucklan klubben vunnit på 50 år, år 2005. Vi var där när det återupprepades säsongen efter. När han under samma period blev framröstad till Europas näst bästa spelare. När han gjort avgörande mål i FA-cup finaler och, på senare tid, dunkat in en straff i finalen i Champions League. Men vi var också där under de mörka perioderna. När hans mamma Pat år 2008 tragiskt gick bort efter en tids sjukdom vid 58 års ålder. Denna tragedi och hur den påverkade Lampard pratar han fortfarande om i intervjuer och är något som naglats fast på näthinnan hos de flesta Chelseasupportrar. Alla blev berörda.

När Lampard idag gjorde det mål som gjorde honom till Chelseas genom tidernas bästa målskytt var det allt detta som gick genom fansens huvuden. Många stormade planen och allvarligt, who can blame them?
 
I år har det till samma supportrars stora bedrövelse ryktats om att super-Frank inte kommer att få förlängt på det kontrakt som går ut i sommar. Hans stjärna ska ha dalat, hette det. Idag fick han sista ordet. 

203 mål för en klubb. Som mittfältare. Hatten av, tack.

Själv säger han följande:

"Stödet jag fått från lagkamraterna, ni såg själva där i slutet, är jag väldigt tacksam för. Till varje en av dem, för det är dem som har lagt upp målen på silverfat för mig vissa gånger. Och fansen, de har varit vid mig väldigt länge och var förmodligen lite frustrerade likt mig själv men nu nådde jag dit och jag är överlycklig.

Bobby Tambling är en fantastisk man, som inte mått så bra på sista tiden. Men han är en fantastisk man.
 
Jag var väldigt nöjd över att ha tangerat det (rekordet, med sitt 202:e mål) men jag ville inte fira allt för mycket just då på grund av respekt mot honom. Men sen tog jag det och då var jag överlycklig. 

Jag har varit här länge. Jag förlorade min mamma för ett antal år sedan och hon var min största supporter, så detta är till henne."

Daniel Joannou2013-05-11 18:18:09
Author

Fler artiklar om Chelsea