Lagbanner

Akademin Vecka 37

Akademin hade resultatsmässigt en tuff vecka där den gemensamma nämnaren var sena insläppta mål. Tre matcher och noll vinster är inte vad man hade hoppats på. Däremot visar prestationerna att framtiden är ljus.

U19:

Några timmar innan A-laget tappade sin 1-0 ledning mot RB Salzburg gjorde U19 grabbarna precis likadant. Slutresultatet på Cobham skrevs således till 1-1 trots en gedigen insats. Redan tidigt i matchen borde nollan ha spräckts, två gånger om dessutom. Kapten Bashir Humphreys nick blockerades dock på mållinjen och Jude Soonsup-Bell kunde inte hålla nere sitt volleyförsök. Med undantag för några få ströchanser för Salzburg så var det Chelsea som fortsatte skapa möjligheter. Utdelningen kom i den 60:e minuten när Lewis Hall kunde trycka undan sin bevakning, peta bollen förbi en till och kyligt placera in bollen i nätmaskorna. En riktigt imponerande prestation. Efter målet lyckas dock österrikarna kämpa sig in i matchen och får bland annat ett mål bortdömt tack vare en hårfin offside. Med endast sju minuter kvar på klockan slår dock deras stjärna (Karim Konate) en otrolig yttersida ner i djupled som lämnar Chelseas backlinje chanslösa och 1-1 blir ett faktum.

Efter två matcher i UEFA Youth League och endast en poäng är nog spelarna besvikna. Däremot går det inte att klaga på prestationerna som båda har varit positiva. Om de kan fortsätta så här kommer det inte dröja länge innan poängen börjar rulla in. Härnäst väntar AC Milan, återigen på hemmaplan.

U18:

För U18-laget stod Norwich på spelschemat. Matchen kom att bli en total överkörning av Chelsea men där kanariefåglarna lyckades sno med sig alla tre poäng hem. Hjälten för motståndarna var odiskutabelt målvakten Caleb Ansen som stod för flera ofattbara räddningar. Tre frilägen avvärjades bland annat innan han rundade av med att sidledsförflytta sig i hög fart, slänga sig upp i det högra krysset och rädda en nick från bara någon meters avstånd. Chelseaspelarna måste trott att de ställdes mot Lev Yashins reinkarnation. Anstormning på anstormning innebar att Norwich ändå gavs chanser att kontra och i den 87:e minuten dundrades ledningsmålet in. Första avslutet på mål men det räcker ibland. En tuff eftermiddag för ynglingarna men samtidigt en match som säkerligen kan innebära många värdefulla lärdomar.

Laget har nu sju poäng efter fyra spelade matcher. I nästa drabbning väntar derby mot serietvåan Crystal Palace.

U23:

På U23 nivå var det återigen Omari Hutchinson som briljerade. I bortamötet med Crystal Palace stod han för sina två första Chelseamål där han först öppnade målskyttet och sedan utökade ledningen. Därtill var han ytterst nära ett hattrick men berövades av stolpen efter en magnifik frispark. Palace kom dock att reducera men kort därefter var turen på Lewis Halls sida då hans avslut styrdes in bakom en chanslös målvakt. Även här stod Chelsea för en stabil insats och hade också vunnit matchen om nu fotbollssporten var byggd på rimlighet. Istället gjorde Palace två mål sista tio och matchen slutade med delade poäng. Slutresultatet blev därmed 3-3 vilket med facit i hand ändå får räknas som en besvikelse trots bortaplan mot de obesegrade serieledarna.

Utvecklingslaget står på åtta poäng efter sex spelade matcher och möter i nästa omgång Leicester.


 

Lukas Engblom 2022-09-19 23:08:21
Author

Fler artiklar om Chelsea