Lagbanner

Akademin Vecka 39

Akademierna runt om i England var under helgen återigen igång med seriespel efter att många spelare återvänt från sina landslagsuppdrag. För Chelseas del innebar det en hemmamatch mot Leicesters U-23 och en bortamatch mot Crystal Palaces U-18.

Om vi börjar på Cobham så inledde Chelsea starkast. Redan i den 18:e minuten kunde Charlie Webster spräcka nollan med ett väl avvägt avslut, efter fint förarbete på högerkanten av Omari Hutchinson och Ben Elliot. Trots stort spelövertag i första halvlek och stundstals bländande spel skulle inte ledningen hålla länge. Med vad som måste ha varit ett ordentligt missriktat inlägg från Kasey McAteer lyckades bollen leta sig in bakom Eddie Beach och 1-1 var ett faktum.

Chelsea fortsatte trycka på vilket även fick resultat i slutet av halvleken. Efter fint kombinationsspel på vänsterkanten fick Dylan Williams tid och yta att skicka in ett inlägg mot Hutchinson som förvaltade läget på allra bästa sätt. En touch för nedtagningen, en touch för skottet, 2-1 till Chelsea. Ett numera patenterat avslut från Hutchinsons vänsterdoja som målvakten inte hade en chans att nå.

Som så många gånger tidigare skulle dock ett Chelsealag tappa sin ledning i slutskedet av matchen. Tidigare nämnda McAteer bröt in från vänsterkanten och avlossade ett skott som skruvades in i det bortre hörnet. Ett väldigt fint mål som han den här gången menade. Slutresultatet skrevs därmed till 2-2 efter att Chelsea tappat initiativet i den andra halvleken.

På U-18 nivå åkte de blå på en tuff förlust mot ett starkt Crystal Palace som ännu inte gått poänglösa från någon match. Även här var det dock Chelsea som tog tag i taktpinnen. 1-0 gjordes av Leo Castledine från straffpunkten efter att Tudor Mendel-Idowu blivit fälld. I den 42:a minuten kom även tvåan där Harrison Murray-Campbell nådde högst på en hörna och lyckades styra in bollen vid den bortre stolpen.

Vad som såg ut att vare en stabil ledning skulle dock snabbt förvandlas till ett likaläge. Palace hotade konstant Chelseas backlinje och fick utdelning precis innan paus och direkt efter densamma. Resterande delen av matchen var jämn utan att för den delens skull resultera i så värst många möjligheter av hög dignitet. Det som kom att avgöra blev istället ett misstag i form av en onödigt pådragen straff. 3-2 slutade matchen men det kunde mycket väl ha blivit ytterligare mål. Ramträffar utbyttes mellan lagen under de avslutande minutrarna innan domaren satte pipan i munnen. Säkerligen en besvikelse för Chelseaspelarna att vända hem tomhänta, men samtidigt är det väl de bittraste förlusterna som man lär sig mest av?

 

Lukas Engblom 2022-10-04 00:23:54
Author

Fler artiklar om Chelsea