Lagbanner
Chelsea återtog serieledningen mot United: ”Följde matchplanen till perfektion”
Millie Bright var återigen en gigant när Chelseas ledning skulle försvaras.

Chelsea återtog serieledningen mot United: ”Följde matchplanen till perfektion”

Chelsea tog emot serieledande Manchester United under söndagen i en verklig sexpoängsmatch. Sam Kerr blev stor matchhjälte med matchens enda mål och Chelsea toppar nu tabellen med en match mindre spelad.

Chelsea saknade bland andra Erin Cuthbert och Guro Reiten inför seriefinalen, två verkliga nyckelspelare. På bänken återfanns endast sex spelare, delvis på grund av en sjukdom som spridits på Cobham i veckan. De kungsblå hade en tydlig matchplan – låt de rödklädda ha bollen, vi kommer straffa dem i kontringarna. Så blev det också.

– Jag bad spelarna att vara tuffa i allt vi gjorde. Defensivt sett hade vi en solid grund att stå på genom hela elvan. Det är vår tredje match på en vecka, vi har haft sjukdom i truppen, vi har haft skador. Det visar vilken stark grupp vi har här, säger en smårosslig Hayes efter slutsignal.

Hayes har även hon varit sjuk i dagarna, men återhämtade sig i tid till matchdag. Reiten saknades på grund av nämnda sjukdom, medan Cuthbert hade en känning i baksida lår. Ersättarna Jessie Fleming och Lauren James tog chansen när den bjöds. Chelseas presspel var noggrant, gästerna från nordväst hade väldigt svårt att skapa några vettiga målchanser.

– De utförde matchplanen till perfektion. Det gör mitt jobb lättare när det händer, jag känner verkligen att det var en Chelsea-prestation där ute idag, säger Hayes.

Ligacupfinal för en vecka sedan, ligamatch mot Brighton så sent som i onsdags. Emma Hayes har stor nytta av sin breda trupp när spelare faller ifrån. Hennes Chelsea insåg allvaret i drabbningen mot Manchester United.

– Vi behöver ingen aggression med tre matcher på en vecka. Vi behöver disciplin, vi behöver skallen. Det hade vi idag. Vi har en fantastisk grupp kvinnor här i Chelsea, vi är mästare av en anledning, säger Hayes.

Chelseas andel av bollinnehavet stannade på blygsamma 37 procent, men känslan var ändå att detta var Chelseas match. Sam Kerr hade flera fina lägen utöver den chans hon faktiskt förvaltade. Australienskan blev frispelad på båda sidor av halvtidsvilan, men Mary Earps stod i vägen.

– Vi visste att vi inte skulle ha mycket boll, och var bekväma med det. Vi skapade bättre chanser och segermarginalen borde ha varit större, avslutar Hayes.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-03-12 17:03:17
Author

Fler artiklar om Chelsea