Chelseaspelare tog sina landslag till VM
Schürrle rullar in ett av sina tre mål mot Sverige.

Flera Chelseaspelare återfanns i målprotokollet när deras landslag avslutade VM-kvalet under tisdagen. Allra hetast var Schürrle som gjorde tre mål i Tysklands 5-3 seger mot Sverige.

Kvalet till nästa sommars VM avslutades på många håll runt om i världen under gårdagen och nu börjar det klarna vilka lag som kommer att göra upp om bucklan i Brasilien.

För många Chelseaspelare blev det en lyckad landslagssamling där flera spelare presterade bra och också ledde sina respektive lag till Brasilien.

England avslutade kvalet med två segrar på hemmaplan, först 4-1 mot Montenegro och sedan 2-0 mot Polen. Segrarna innebär att England lyckades hålla Ukraina bakom sig och vinna grupp H. Deltog i båda matcherna gjorde Frank Lampard och Gary Cahill medan Ashley Cole tvingades lämna återbud på grund av skada. Speltid i kvalet har förutom de tre nämnda även John Terry och Ryan Bertrand fått.

Även Belgien avslutade kvalet bra och säkrade gruppsegern i den näst sista matchen, borta mot Kroatien. Matchvinnare då var Romelu Lukaku med sina två mål. Spelade gjorde även Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne och Eden Hazard. Alla fyra spelade också i den avslutande betydelselösa matchen mot Wales och målskytt för Belgien i matchen som slutade 1-1 var de Bruyne. Skönt för mittfältaren som petats på slutet i Chelsea.

Branislav Ivanovic spelade 90 minuter i Serbiens 5-1 seger mot Makedonien, en seger som inte hjälpte Serbien i grupp A där VM-chansen redan var borta. En annan som missar VM är Petr Cech. Segrar mot Malta och Bulgarien hjälpte inte Tjeckien högre upp i grupp B än till en tredjeplats.

I grupp C säkrade Tyskland gruppsegern via 3-0 hemma mot Irland och höll sedan fölustnollan intakt i gårdagens 5-3 seger över Sverige. André Schürrle gjorde först 2-0 målet mot Irland och fortsatte visa målform när han mot Sverige gjorde 3-2, 4-2 och 5-3 i den andra halvleken. En fantastisk insats av nyförvärvet från Leverkusen. Låt oss nu hoppas att han kan fortsätta på den inslagna vägen när den vita tyska tröjan byts mot den kungsblå Chelseatröjan.

Avslutningsvis i Europakvalet så säkrade också Spanien avancemang till VM. Två vinster mot Vitryssland, 2-1, och Georgien, 2-0, innebar gruppseger i grupp I närmast före Frankrike. Juan Mata satt på bänken mot Vitryssland men fick chansen mot Georgien när han byttes in istället för Pedro. Tre minuter efter inhoppet säkrade Mata segern med sitt 2-0 mål.

I det afrikanska avslutande kvalet tog Nigeria greppet om en plats i VM genom att vinna med 2-1 i det första mötet med Etiopien. Från start fanns både John Obi Mikel och Victor Moses. Ett godkänt utgångsläge i kvalet har också Kamerun som med Samuel Eto’o tillbaka i startelvan spelade 0-0 borta mot Tunisien. Allra bäst utgångsläge skaffade sig Ghana där Michael Essien spelade 90 minuter i 6-1 segern mot Egypten och utlånade Christian Atsu kom in med knappa tio minuter kvar och hann med att göra ett mål.

Värdnationen Brasilien är klara för VM i egenskap av att vara just värdnation. Träningsmatchandet fortsatte därför för Brasilien som först besegrade Sydkorea med 2-0 efter ett mål av Oscar och sedan fortsatte med en 2-0 seger mot Zambia, Oscar målskytt även här. Även David Luiz och Ramires gavs speltid i båda matcherna och alla tre har mycket goda chanser att ta plats i den trupp som Brasilien kommer att ta ut inför VM på hemmaplan.