Lagbanner
Chelseaspelares avtryck i VM – Dag 10

Chelseaspelares avtryck i VM – Dag 10

Det blev en händelserik dag där framförallt Christan Pulisic klev fram och skickade sitt land vidare i turneringen. Kalidou Koulibaly gjorde ett fantastiskt mål för Senegal. Mer nyheter kring dagen finns nedanför.

Ecuador – Senegal
Detta var en avgörande match i gruppen för de båda lagen. Både Koulibaly och Mendy startade matchen för sitt Senegal. Det skulle bli en stor dramatik i matchen och man märkte tydligt av kampens betydelse framför tv:n. När ställningen var 1–1 i matchen klev Koulibaly fram och dundrade 1–2 till Senegal. Glädjen var total hos Koulibaly och hans lagkamrater. Senegaleserna kunde sedan hålla undan och slutsignalen innebar att de gick vidare från gruppspelet. Trots några farliga dribblingar vid eget straffområde gör Koulibaly en riktigt bra match. Även Mendy gör en stabil insats i kassen och kan inte klandras för det insläppta målet. Senegal kommer att möta England i nästa match.


Iran – USA
Ännu en gång kliver Pulisic fram för sitt landslag och avgör matchen. Att han fortsätter leverera för USA är njutbart att se för mig som Chelseasupporter. Vid USA:s ledningsmål kastar sig Pulisic fram och får in bollen i målet. Målet blev kostsamt för Pulisic eftersom han sedan fick gå av planen skadad. Men vad gör det? USA har gått vidare och det är fanbäraren Pulisic som visar vägen för sitt land. Enligt han själv kommer han att kunna spela nästa match då USA möter Nederländerna.

Wales – England
England väntade till andra halvlek innan målen skulle komma. Matchen slutade med 0–3 till engelsmännen efter bland annat en underbar frispark av Rashford. Samtliga Chelseaspelare i England blev kvar på bänken men i Wales startade Ethan Ampadu. Ampadu ska inte skämmas för sina insatser under det här mästerskapet. Återigen gör han en bra insats på mittfältet och han visar verkligen på fina kvalitéer. Resultatet innebär nu att Wales är utslaget och England kommer möta Senegal som tidigare nämndes.  


TV: Pulisic alla mål för Chelsea säsongen 2022/2023
 

Linus Sjöström2022-11-30 11:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea