Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 2
Pulisic med en bra start på sitt VM-äventyr!

Den andra dagen av VM är avklarad. Totalt sex spelare från Chelsea representerade sina landslag och satte olika avtryck med sina prestationer.

Senegal - Nederländerna.
Chelseas bägge två senegaleser, Édouard Mendy och Kalidou Koulibaly startade sin VM-premiär mot Nederländerna. Likt hela Senegal började Chelseaduon bra och spelade stabilt hela första halvlek. Senegal hade bollen mer än Nederländerna och var lite närmare 1-0 första halvlek. Mendy hade inte jättemycket att jobba med men Koulibaly var stabil i sitt positionsspel. I andra halvlek fortsatte Senegal att spela bra men i den 84 matchminuten kunde Cody Gakpo göra 1-0. Ett bra avvägt inlägg som Koulibaly bara kunde se segla över huvudet och som Mendy kommer lite snett på i sin utrusning. 1-0 blev sedan 2-0 på tilläggstid efter en mindre tavla av Mendy. Ett skott utifrån som Mendy taffligt styr ut rakt till en fristående Davy Klaassen som enkelt kunde göra 2-0 målet.

Koulibaly med en godkänd insats förutom 1-0 målet där han inte riktigt hänger med i markeringen och Mendy med en svag insats och knappt godkänt som släpper in två mål där han kan och ska agera bättre på båda situationerna. Har bara tre skott mot sig och gör enbart en räddning på de skotten.

Senegals nästa match är mot värdnationen Qatar.

USA - Wales
Christian Pulisic som haft det svårt med speltid i Chelsea spelade från start i USA:s öppningsmatch i VM. Pulisic är den stora stjärnan i laget och trots sin unga ålder är han en av spelarna med mest erfarenhet i laget. USA började matchen bäst och kontrollerade spelet stora delar av första halvleken. Pulisic kom in i matchen bra och kom ned djupt i banan och hämtade bollen flera gånger i matchupptakten. Pulisic låg även bakom USA:s 1-0 mål med en fin avvägd pass till Tim Weah. I andra halvlek tog Wales över lite och satte ganska rättvist 1-1 på straff sent i matchen. För Wales spelade Ethan Ampadu från start som just nu är på lån hos italienska Spezia från Chelsea. Ampadu gjorde också en stabil insats på mitten och blev utbytt på tilläggstid i den andra halvleken.

USA:s nästa match är mot England medans Wales möter Iran.

Tidigare under dagen spelade även England sin öppningsmatch i VM mot Iran. Där både Sterling och Mount spelade från start. Ni kan läsa om deras insatser här: