Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 8
En fantastiskt fin insats av Ziyech!

Den åttonde VM-dagen var flera av våra kungsblåa spelare tillbaka på den stora scenen. Hakim Ziyechs Marocko tog en stark seger mot Belgien.

Belgien - Marocko
Hakim Ziyech har ryktats vara på väg från Chelsea hela hösten spelade från start när Marocko gjorde sin andra match i turneringen mot Belgien. Marocko började matchen starkt och Ziyech var involverad i flera av Marockos anfall. I slutet på första halvleken fick Marocko en frispark från kanten som Ziyech tog hand om och som han slog direkt i mål. Dessvärre för han och Marocko gick VAR in och dömde bort målet för offside. I andra halvleken fortsatte Marocko att hota Belgien och tillslut fick man in 1-0 i den 75:e minuten. Ziyech låg sedan bakom Marockos 2-0 mål när han väldigt elegant tog sig förbi sin försvarare och spelade snett inåt bakåt till en fristående Aboukhlal som satte dit bollen. En väldigt fin insats rakt igenom av Ziyech och en väldigt välförtjänt seger för Marocko som öppnade upp gruppen rejält inför sista omgången. Utlånade Romelu Lukaku gjorde sina första minuter i gruppspelet när han hoppade in med 10 minuter kvar av matchen.

Marockos nästa match är mot Kanada

Kroatien - Kanada
Kroaterna fick bara kryss i premiären mot Marocko och var piskade att få till ett bra resultat mot Kanada. Mateo Kovacic spelade återigen från start på mittfältet. Men matchen hann knappt börja innan Alphonso Davies chockade hela Kroatien redan efter minut 1 när han kom upp i straffområdet och knoppade dit 1-0 med skallen. Kroatien gjorde senare 1-1 och 2-1 i slutet på första halvleken. Slutresultatet skrevs tillslut till 4-1. Kovacic insats var bra och stabil rakt igenom. Vann mycket närkamper på mittplan och styrde spelet tillsammans med sina kollegor på mittfältet. Kovacic byttes ut i den 86:e minuten.

Kroatiens nästa match är mot Belgien.

Spanien - Tyskland
Både Azpilicueta och Kai Havertz startade i premiären. Men igårkväll var bägge två förpassade till bänken under hela matchen. Med tanke på hur Havertz presterade i premiären och hur Tyskland höjde sig den andra matchen kan det bli svårt för honom att slå sig tillbaka in i startelvan igen.

Tysklands nästa match är mot Costa Rica medans Spanien möter Japan.

TV: Sterlings tre fullträffar för Chelsea