Lagbanner
Chilwell om att vara uttagen i landslaget
Är det något som gör en så glad som Chilwell när han gör mål? Lycka till med England Ben!

Chilwell om att vara uttagen i landslaget

Ben Chilwell är som sedan tidigare annonserats uttagen till Englands landskamper mot Italien och Tyskland. Läs om vad Chilwell själv tanker om saken.

Chelsea ytterback till vänster är sannerligen nöjd med att återigen vara en del det England som skall spela sina sista matcher inför VM de kommande dagarna.

“Ja, jag är verkligen glad. Det är nästan ett år sedan jag var med senast. Som alla vet så har jag varit skadad vilket har hindrat mig från att vara med i laget i ca 8-9 månader. Jag är riktigt laddad inför tiden med landslaget och hoppas att jag kan få några minuter på plan. Det är riktigt spännande, det faktum att vi närmar oss VM”, menar Chilwell.

Senast 25-årige Chilwell var med det engelska landslaget gick det bra. Bara ett par veckor innan han skadade sig vann England två matcher, bland annat en seger mot Andorra med 5-0 där Chilwell gjorde mål. Han var vid denna tid även riktigt het i Chelsea. Dessa bägge vinster var de som gjorde att England kvalificerade sig för det VM som snart skall spelas.

Matcherna mot Tyskland och Italien är en bra chans för Chelseaspelaren att göra ett tydligt avtryck i konkurrensen, allt för att ta en plats i VM-laget. Chilwell om detta:

”Jag tror att alla vi som är uttagna kommer fyllda med självförtroende, spända på att få jobba med gruppen för att vara så bra förbered det går att vara inför VM.”

Källa: Chelseafc.com

Englands båda matcher där Chilwell, Mount, Sterling och James förhoppningsvis får många matchminuter spelas enligt följande:
Fredag 23/9, 20:45, Italien – England
Måndag 26/9, 20:45, England – Tyskland

Viasat är det som gäller för dig som vill titta.
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-09-20 17:47:11
Author

Fler artiklar om Chelsea