Lagbanner
Damlagets vecka 45

Damlagets vecka 45

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 45

Under veckan som gått har:



LANDSLAGSUPPEHÅLL

Flera Chelsea spelare har denna vecka varit iväg och spelat vänskapsmatcher med sina landslag här nedan följer en lista med spelarna som varit iväg med deras respektive land:

Australien; Sam Kerr
Danmark; Pernille Harder
England; Millie Bright, Lauren James, Niamh Charles
Frankrike; Eve Perisset
Kanada; Jessie Fleming, Kadeisha Buchanan
Nederländerna; Aniek Nouwen
Norge; Guro Reiten
Skottland; Erin Cuthbert
Sverige; Zecira Musovic, Magdalena Eriksson, Johanna Rytting Kaneryd
Tjeckien; Katerina Svitkova
Tyskland; Ann-Katrin Berger
Wales; Sophie Ingle



Det här med landslagsuppehåll och skador. I lördags meddelade det danska fotbollsförbundet att deras landslagskapten Pernille Harder lämnade samlingen för at tåtervända till London för att genomgå en medicinsk bedömning av den hamstingsskada hon ådrog sig i vänskapsmatchen mellan Danmark och Schweiz.
Enligt FAWSL Full Time väntas Harder bli borta ett par veckor och missar med största sannolikhet helgens derby på Stamford Bridge mot Tottenham samt champions League-matchen mot Real Madrid veckan där på.



Under söndagen fylldes Chelseas Twitter med bilder på Sam Kerr. Det var nämligen denna dag för tre år sedan som australiensiskan skrev på sitt första kontrakt med klubben.



Förra veckan nämnde jag att Erin Cuthberts matchtröja skulle hängas över Maja Le Tissiers för att fira 3-1 segern mot Manchester United så här kommer en väldigt fin bid från vår sovrumsvägg.

Cuthbert får hänga längst fram och täcker min sambos Le Tissier-tröja.
 



Kommande:

Derby på Stamford Bridge, söndagen den 20 november kl. 14.00. Chelsea gästas av Tottenham. Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.
 

Källor:
FAWSL Full Time

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-11-14 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea