Lagbanner
Damlagets vecka 12

Damlagets vecka 12

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 12

Under veckan som gått har:

I måndags laddade man upp inför resan till Unger där kvartsfinalen i Champions League mellan Chelsea och tyska Wolfsburg gick/går av stapeln.

Säsongen 2015/16 åkte man ut redan i åttondelsfinalen då man förlorade med 4-1 mot Wolfsburg och säsongen efter lottades man mot dem redan i sextondelsfinalen med samma resultat.
Senast lagen möttes var i semifinalen 2017/18, även den gången blev det förlust med 5-1.



Chelsea flög under tisdagen till Budapest med en trupp på 21 spelare, alla tre svenskor var med i truppen. De som saknades i truppen var Bethany England (huvudskada) och Maren Mjelde (Långtidsskadad).



Onsdag och Champions League väntade.  Hayes gjorde ett byte i den elvan som startade i 3-0 segern mot Everton förra veckan. Sofie Ingle kom in på mittfältet istället för Erin Cuthbert.

På laget stod Chelsea som hemmalag, men det var Wolfsburg som såg ut att vara mest hemmastadda på Szusza Ferenc Stadium.

”Bortalaget” visade, redan efter tre minuter, prov på hur farliga de kan vara i sitt anfallsspel, när svenska Fridolina Rolfö nådde högst i en nickduell som en rättplacerad Bright kunde rensa undan.

Harder som ställdes mot sina gamla lagkamrater hade Chelseas första chans, men lyckades inte ta sig runt Wolfsburgs målvakt.

Wolfsburgs lagkapten Popp avslutade i stolpen, men Chelsea var snabba med att städa undan de returer som uppstod i det egna straffområdet.

Berger radade upp kanonräddning efter kanonräddning när hon två gånger om räddade Rolfös avslut från nära håll. En boll hittade in i Chelseas mål, men det dömdes bort då Popp använt handen och fick syna det gula kortet istället för att fira 1-0.

Chelseas första riktigt farliga målchans kom efter 30 minuter. Den stekheta duon Kirby, Kerr var involverade när Bright hittade fram med en passning till Kerr, som med en perfekt passning till Kirby. Den osjälviska Kirby valde istället för att skjuta själv, lägga ett inlägg längs med målgården. Tyvärr fanns ingen kungsblå spelare där för att enkelt peta in ett ledningsmål.

I halvlek stod det 0-0 och Wolfsburg hade stått för de farligaste målchanserna.

Andra halvlek drog igång och Rolfö inledde med att sätta bollen i virket.

Wolfsburg som inte lyckats med att förvalta sinalägen, blev straffade av Chelseas stekheta duo Kirby, Kerr.

Kirby tog emot en passning från Ji innan hon hittade fram med en passning till Kerr. Australiensiskan tog med sig bollen i en touch förbi Wolfsburgs utrusande keeper och placerade i den 55 minuten in 1-0 ur en snäv vinkel.

Berger visade varför hon är en av damfotbollens bästa målvakter, när hon med en världsklassräddning avvärjde Rolfös volleyavslut.

Harder utökade Chelseas ledning till 2-0 när hon framspelad av firma Kerr-by skickligt placerade bollen in vid stolproten.

Wolfsburg skulle få in en ganska snabb reducering, då lagkapten Eriksson fäller Wolfsburgs anfallare Huth i eget straffområde.
Janssen klev fram och satte 2-1 från straffpunkten.

Chelsea tar med sig en 2-1 ledning till returen som spelas nu på onsdag.



Emma Hayes berättade i en intervju under torsdagen, att hon tycker Chelsea har stängt gapet upp till den europeiska eliten. Men hon berättade även att hon upplever att Wolfsburg har övertaget i kvartsfinalen efter som de har ett ”bortamål och hon förväntar sig en anstormning från de grönklädda.



Under söndagen var Chelsea tillbaka på engelsk mark för att ta sig an Aston Villa på hemma plan i WSL. Sex förändringar gjorde emma Hayes i startelvan. Svenska Zecira Musovic kom in mellan stolparna istället för Berger, Hannah Blundell och Jess Carter tog varsin kant i backlinjen istället för Andersson och Charles. På de mer offensiva positionerna startade Guro Reiten, Jessie Flemming och Erin Cuthbert istället för Leupolz, Harder och Ingle.

Trots att Chelsea roterat rejält i startelvan för att vila många spelare inför returen i Champions League tog man tag i taktpinnen från start.

Chelsea skapade farliga lägen men bollen stopades av försvarsspelare eller Villas målvakt Weiss.

I den 24:e matchminuten kunde de inte längre stå emot anfallsduon Kerr-by. Kirby vände snabbt upp efter en fin passning från Flemming och slog ett retligt inlägg som Kerr nickade in, 1-0.

Duon fortsatte skapa oreda i Aston Villa försvaret, men laget fick nöja sig en välförtjänt 1-0 ledning i halvtidspaus.

Andra halvlek fortsatte i kungsblå favör. Chelsea jobbade tålmodigt på och när Kirby snappade upp en sämre rensning från Villas målvakt hittade hon snabbt in med bollen till radarpartnern Kerr som avlossade ett direktskott i krysset, 2-0.

Med onsdagens match i åtanke gjordes fyra byten med halvtimmen kvar att spela. Efter det spelade Chelsea av matchen och klev åter igen förbi Manchester City som spelat under lördagen.
 



Kommande matcher:

Onsdag den 31 mars, kvartsfinal 2:2 mot Wolfsburg avspark kl.14.00 i Budapest, Ungern.
Matchen visas på sportbladet play för pluskunder. På chelseas officiella hemsida och i the 5th Stand app, men där förekommer geografiska restriktioner.

Söndagen den 4 april kl. 13.30 tar Chelsea emot Birmingham hemma på Kingsmeadow i den 18(22) omgången av WSL. Matchen sänds vi The FAplayer, går att lyssna på, bild begränsad av geografiska restriktioner.
 

Källor:
Inför Chelsea -Wolfsburg
Truppen
Champions League
Hayes reflektion
Chelsea - Aston Villa

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-29 18:17:00
Author

Fler artiklar om Chelsea